Dobrev Klára szerint 2026-ban is összefog majd az ellenzék, ő pedig három hónap alatt le tudná hívni az uniós pénzeket.

Dobrev 2022-ről: Tanítani fogják, hogyan lehet kampányt így elrontani

Kép: Facebook.com

Ha kormányváltás lenne, miniszterelnökként ezeket az uniós megállapodásokat nagyjából három hónap alatt meg tudnám kötni

– nyilatkozta Dobrev Klára, a DK Európai Parlamenti képviselője az Indexnek. Dobrev az interjúbanarról is beszélt, hogy már 2026-ra készül pártjával. Ehhez levonták a tanulságot a 2022-es kampányból is. A tavalyi hibákról kérdezve így fogalmazott:

A 2022-es kampányt valószínűleg tanítani fogják még... [...] Hogy hogyan lehet elrontani egy kampányt.

A kudarcért szerinte többek között a sok kompromisszum okolható. Emellett azt is mondta, muszáj, hogy legyen már a választások előtt olyan koalíció, ami lehetővé teszi a fideszes jelöltekkel szembeni egy az egy elleni indulást. A politikus szerint Orbán Viktor után koalíciós kormányzás lesz.

Forrás: Index.hu

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

NKF
Klárika ,maradj csendben! Maradj árnyékszékben mindenki jobban jár!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
NKF
Klárika ,maradj csendben! Maradj árnyékszékben mindenki jobban jár!
FLETÓ
Most is le tudod! Azt mondtátok! Akkor? Minek várjunk 2026-ig???
Béla333
2022-ben az ellenzék vereségébe alaposan besegített a DK! Amikor az előválasztást Dobrev elveszítette, akkor megsértődtek mindenkire aki nem DK-s volt! Mitől lesz most jobb?
Csak attól, hogy Dobrev a DK jelöltje és nem Márki-Zay?!
Béla333
Tegnap volt az ATV-ben Lengyel László. Annyit mondott, hogy hiányolja, hogy konkrét ügyekben nincs konkrét elképzelés bemutatva a Dobrev féle árnyék kormány részéről.
Csak a reményt hozzák rendületlenül, de nem érnek ide az Istenért sem...
kereső
@Béla333: Aztat kell mondjam , hogy LL nem tájékozódott kellő képen. Nagyon is pontos- konkrét ügyekkel foglakozik az árnyékkormány, és nagyon konkrét ügyekben tesz javaslatot a másként csinálásra. Valami eltört forditott Kasszandránkban, hogy ezt mondta. Javaslom, hogy ellenőrizd- igaz-e!
Béla333
@kereső: 16.42
Kordonbontás nem érdekli az árnyékkormányt?
Nem láttam egyszer sem, hogy Dobrev felszólította volna a DK-s szimpatizánsokat, hogy pártjelvények nélkül (ha már a tanárok és a diákok ezt kérik) segítsék jelenlétükkel a tiltakozó megmozdulásokat!
Mi van a Magyarországon keresztül Ukrajnába ment francia helikopterek ügyével?
Mi van az amerikai nagykövet Polt Péternél történt látogatásával?
Valahogy nem látom a ügyekre való rámozdulást.
Csak a reményt hozzák...
kereső
@Béla333: 16:22 Ezen azért gondolkozz el egy kicsit...és légy tárgyilagosabb!!
kereső
@Béla333: Kedves Béla, nem figyeltél- tegnap @Nyirfa beszélgetőtárssal éppen erről beszéltünk. Kérdésem az volt- miért csak a momentum, és Hadházy- miért nem az össz . ellenzéki parlamenti képviselő. Ebben benne van a DK is. Nehogy Dobrev Klára nyakába varrd már a francia helikopterek ügyét.És, ha már Ukrajna- akkor nagyon hiányolom az ellenzéki pártok megnyilvánulásait Ukrajna ügyében, gyakorlatilag mind hallgat, mint a partra vetett hal. Még csak egy normális megnyilvánulásuk sem volt eddig. Polt Péter??? Mit tudunk róla- azt amit a kormány sajtó közölt. Még a nagykövet úr sem nyilatkozott az ügyben- akkor miről beszéljen Dobrev?? Te tudod? Kérdezze poltot, vagy vonja kérdőre Pressmant?
És csak azért mert érdekel, én meg szoktam nézni, hogy mivel foglakoznak- amely ügyekről rendszeresen tájékozatást is adnak- azt tudom m ondani, hogy főleg olyan problémákkal, amely az emberekt közvetlenül érintik: infláció, orbánék rendelkezései...
Béla333
@kereső: 17.01
1./ Valóban nem olvastam Nyirfával való beszélgetésedet.
2./ Senki nem akarja Dobrev nyakába varrni a helikopterek ügyét. Ne legyen már üldözési mániád. Én arra céloztam, hogy a jelek szerint mégis megy át az országon fegyver Ukrajnába. Hazudott a maffiózó! Erre való reakciót nem láttam.
3./ Ha már a DK felvállalta a vezér szerepet, akkor ő vezesse az ellenzék szekerét, ne mást hibáztasson.
4./ A maffia mit össze kiabált korábban, mert 2 bíró beszélgetett a nagykövettel. Akkor most miért megy el a DK szó nélkül ha Polt kerül sorra?
Csak nagyobb fordulatra szeretném ösztönözni Dobrevékat, ne az legyen a fő üzenet, hogy hozzák a reményt...
De nekem lassan már tökmindegy mi is van...
jáger laszló
DK bizakodó a 2026s választásokat illetően!!
Klárika drága
nyugtával dicsérd majd a napot
Én 50 % esélyt adnék ennek a győzelemnek!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Béla333
@kereső: 17.01
Ja? Holnap 4-kor újabb tüntetés. Erről is síri csend van az árnyékkormányban...
Én ott leszek! Bárki mást nem láttam itt, hogy nekibuzdult volna és jelezte volna, hogy jön!
kereső
@Béla333: És a többi ellenzéki párt? Meg MZP? Karácsony? Vagy oda is csak és kizárólag a momentum mehet, és Hadházy pártjelvénnyel? Mert eddig igy néz ki. Én nem megyek, legfeljebb a megye székhelyre, amikor ott tüntetnek. Pest messze van... És, hha már árnyékkormányon kéred számon- miért csak a pedagógusok 10%-20%-a sztrájkol, tüntet, a többi meg nem? Na, rajtuk m ikor kéred számon, vagy itten bárki máson. Mert 140 ezer pedagógus van- és ennek a létszámnak csak a töredéke az aki ki mer állni a saját jogáért.- Szóval ne árnyékkormányozz!
kereső
@kereső: 17:01 Felvállalta a vezér szerepet? Te ezt honnan veszed? Ki mondott ilyet? Az igaz, hogy a dk a legerősebb párt ma az ellenzéki oldalon, de ilyet sosem mondott . Ha, mondom ha felruházzák ezzel a szereppel- akkor orbán készüljön, és kösse fel a trottyost- mert Gyurcsány és Dobrev Klára is nagyon tud kampányolni, és embereket vonzani. Ráadásul vidéken Dobrev Klára nagyon népszerú...Ő csak az LL féle értelmiségnek nem felel meg.
kereső
@Béla333: bocsi a 17:38 Neked szólt volna, na de a klavi ördöge...
kereső
@Mirabilis: Neked meg nem ártana gondolkozni. Miben szerepelt le??- akár Gyurcsány, akár Dobrev Klára??. Egyébként csak úgy kérdezem: Te azonos vagy a férjeddel???
kereső
@Maccska: Konkrétumokat kérek, mert még nekem +hülyének" is elegem van abból, hogy visszaböfögitek a fideSS dumáját- tények nélkül. Na, rajta, világositsd már fel a "hülyét"- de nagyon konkrétumokat kérek, tényeket , ha úgy tetszik.
Béla333
@Mirabilis: 17.44
Ha eddig ezt nem látták be, ezután sem fogják!
Tudod! Az ember a hobbiját nem adja fel. Márpedig Gyurcsányéknak az egész csak hobbi...
kereső
@Maccska: Akkor kezdj el "örjöngeni", mert futtatja- mint vagyonszerzőt. És futtatná, ha lévai politikai pályát választaná.
kereső
@Mirabilis: Konkrétumokat kérek, mert még nekem +hülyének" is elegem van abból, hogy visszaböfögitek a fideSS dumáját- tények nélkül. Na, rajta, világositsd már fel a "hülyét"- de nagyon konkrétumokat kérek, tényeket , ha úgy tetszik.
kereső
@Maccska: Hááááááááát, primitivkém- ha még mindig csak ennyire fussa, hogy "öszöd", akkor nagyon nem értted a magyar nyelvet. Ja, az eredeti beszédre gondolok, nem a fideSS két kiragadott mondatára. Nem mellesleg mit szólsz, orbán előkerült évekkel ezelőtti beszédeihez, gondolataihoz? Mikor hazudott? Ott és akkor, vagy most? Vagy most mindkettő.
kereső
@Maccska: Minek folytatnád, ha egy qeva szót sem értesz belőle?
kereső
@Maccska:"Mi mindig ellenálltunk annak, hogy azon az alapon vegyük fel a harcot, hogy egyik oldalon vannak a tiszták, másik oldalon a gonoszok, hogy az egyik oldalon állnak a hazafiak, másik oldalon a hazaárulók.

Mi továbbra sem fogunk engedni annak a csábításnak, hogy ellenfeleinket végső soron ne partnereknek, vetélytársaknak, hanem kiiktatandó ellenségnek tekintsük. De az előttünk álló időszakban különösen nehéz lesz tartani magunkat.

Továbbra is kerülni fogjuk, hogy beleugorjunk azokba a lövészárkokba, melyeket ellenfeleink ástak számunkra. Ha ellenfeleink az országnak károkat okozó politikát folytatnak, azt megmondjuk ugyan, de nem nevezzük őket nemzetellenesnek, a haza árulóinak. Ha volt funkcionáriusokat alkalmaznak vagy hagynak meg állásaikban, nem nevezzük őket kommunistabérenc átmentőknek.

Majd – némi habozás után – megszületett a ma is hatályban tartott doktrína, mely szerint az MDF három eszmerendszer: a kereszténydemokrata, a nép-nemzeti gondolat és a nemzeti liberalizmus harmonikus elegye."
Nyírfa
@kereső: @Béla333: Itt Nyírfa beszélgetőtárs. Követem a diskurzusotokat, hol @kereső: vel, hol @Béla333: val értek egyet.
Nem ragozom: keveslem a DK-t. És, őszintén szólva, szíven ütött Klára kijelentése, miszerint 2026-ra készülnek.
Legszívesebben felordítottam volna, hogy az istenit neki, most 2023-mat írunk, és addig? Addig mi a lópikulát csinálunk?
Orbán három év alatt eladja Kínának Magyarországot, de semmi gond, mi majd komótosan , akkurátusan készülünk a be sem következő választásokra.

Béla, gondolkodom a holnapi napon. Azt is megmomdom, mi a problémám. Ismerem magam, ha bántanák Ákost, vagy egy kismamát, biztos, hogy összetűzésbe kerülnék a rendőrökkel. Szabálysértést fizetni, fogdában csücsülni, azt nagyon nem szeretnék. Szóval, gondolkodom. Mert, ha tétje lenne, mondjuk , nem 2026-ra készülne a DK, hanem most akarna kormányt váltani, akkor más a gyerek fekvése.
De van más okom is az itthonmaradásra: elfogyott a bizalom az ellenzék, a társadalom iránt. Mert abban meg @kereső: nek van abszolút igaza, hogy mindig csak az a szektor próbálkozik az ellenállással, amelyiket éppen tönkre tesznek, akkor sem minden alkalmazott, hanem csak egy részük.
No, meglátom. Olvasva a délutáni híreket, lehet, hogy felmegy a pumpám, és felveszem a lantot.
Béla333
@Nyírfa: 18.56
Én eldöntöttem, elmegyek! (Mondjuk nem Pesti vagyok, de nem olyan messze Budapesttől!) Most döntögeti el az oldalbordám, hogy ő is jön-e?!
Nem kell harcolni, csak ha muszáj. Elég az is, hogy jelenlétünkkel szaporítjuk az elégedetlenkedőket.
Gyere! Legalább ennyi!
kereső
@Nyírfa: Szia!! Keveslem a DK-t, és keveslem a többit is!!! Elvárnám az egységes fellépést- kordonbontás, tanári tüntetések, a mai druzsba pjotr x@römlés utáni egységes megszólalást. És keveslem a rendszer a NER valódi kritikáját- és sokallom, a 2006-ra "készülést"- mert a NER-t már most sem lehet leváltani választáson, 2026-ban meg még úgysem. Ne ámitsuk már tovább a nagyérdeműt- és ki a parlamentből mindenki, aki a rendszer ellenzékének gondolja/mondja magát. Nem ámitani és áltatni kellene a nagyérdemút, hanem harcolni... annak meg a parlament nem lehet a terepe.
kereső
@Maccska: @Maccska: @Maccska: 18:49, 18:58, 18:58 És?És?És - és??-És???
kereső
@Béla333: @Nyírfa: Legyetek sokan!!!
Nyírfa
@Béla333: Ebben a pillanatban 60 % -on áll az igen. :)

@kereső: Teljes egyetértés!
Nyírfa
@kereső: 19.09

Szerintem ez egy adekvát válasz! :)))
kereső
18:58 bejegyzés. az idézett személy: orbán viktor, aki akkor még a legvadabb ultra liberális volt, és a liberális internacionálé egyik alelnöke.
kereső
@Nyírfa: Nem az én találmányom, a fideSS egyik fő tolvajától tanultam- attól, aki először segitett ellopni az első orbán kormány idején a társadalombiztositás vagyonát, a második orbán kormány idején meg a manyupot.
Szóval más tollával ékeskedtem, bevallom.
Nyírfa
@kereső: Megtaláltam a "csak-ot" a you tuben. Kerestem, mert már nem emlékeztem rá, hogy kiflicsücsöknek ilyen értelmes kötőszó hagyta el az ajkát. :)
kereső
@Maccska: Mi közöd hozzá egyébként? Miért szóltok bele a mi dolgainkba, illetéktelenül?MI "illetéktelenek" vagyunk az egész országot érintő kérdésekben- mert nem értünk egyet orbánnal, akkor kéretik foglalkozni a saját dolgaitokkal.
Eladott Ország
@KisTehen: Szégyen lett magyarnak lenni a világban. A bűnöző és politikai prostituált cigány és szektája/bandája kiírta magát nem csak Európából, hanem a civilzált világból.
Tonyróma
Orbán királynak már csak egy ellensége van,ami bizony nem az ellenzék.
A kör már régen bezárult.
human
Ők is bűnbakokkal operlának, mint Orbán?
ómió
Bizony! Az efftársnő csontig benyalással minden pénzt "lehívna"! Az ország meg bottal üthetné a nyomát!
kereső
@Mirabilis: Ha értenéd is amit irtál-és amit én irtam, akkor még beszélgethetnénk is. Na, de igy???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.