A magyar parlament fideszes többsége hipp-hopp megszavazta a bíróságok átpolitizálásának megszüntetését célzó jogszabályt.

Addig pofozták Orbánt, míg észhez tért, talán megkapjuk végre az uniós pénzeket

Johannes Hahn jött, látott. Győztünk? Forrás: Euronews

Persze nem a jogállam féltése vezette a 135 bátrat, csak az Európai Unió által a jogállamisággal és a korrupcióval kapcsolatos aggályok miatt zárolt forrásokra ácsingóznak, egyre inkább.

A törvényjavaslatot a kormány nyújtotta be, miután az Európai Bizottság is áldását adta rá – írja az új Index. A jóváhagyás elősegítheti, hogy Magyarország 13 milliárd euró (4800 milliárd forintos) uniós forrást hívjon le, amely része az ország számára elkülönített 22 milliárd eurós kohéziós pénzalapnak – mondta Johannes Hahn, az EU költségvetési biztosa április 27-én a Bloombergnek.

További intézkedésekre van szükség a fennmaradó összeg, valamint a helyreállítási alapból származó 5,8 milliárd euró lehívásához – mondta Hahn, aki egy nappal korábban Budapesten találkozott Orbán Viktorral és kulcsfontosságú minisztereivel, az uniós pénzeket témájában. A találkozók után nem adott ki nyilatkozatot.

Az igazságügyi törvényjavaslat megerősíti a bíróságok felügyeletét ellátó bírói tanács hatáskörét, korlátozza a kormány jogát, hogy az Alkotmánybírósághoz forduljon, és a beavatkozás elkerülése érdekében automatizálja az ügyek bírók közötti elosztását. Persze ismerve a fideszesek jogi csűr-csavar iránti vonzalmát, a törvényjavaslatban könnyen megbújhatnak időzített bombák.

Az igazságügyi reform része annak a 27 követelésből – úgynevezett szuper –követelményekből álló csomagnak, amelyet Brüsszel a jogállamisággal és a demokratikus normák erodálódásával kapcsolatos, régóta fennálló aggodalmak kezelésére írt elő.

Konszenzus esetén április második felében már a parlament elé kerülhet a törvénymódosító javaslat.

Forrás: Index
Fotó: Euronews

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pacal
Az ígéret kevés !!!

Merkel jól kibaszott Magyarországgal. Ő rejtegette, bújtatta az Orbán-kormányt, kígyót melengetve Európa testén.
Merkel tette tönkre Európát a migráns simogatásával és az Orbán-kormány megerősödésével.

Ez tény !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Navracsics +ígérte ismét
Érkezik a pénz Brüsszelből amit yenbe kapunk
iyenben még az idén! ennyi
barátilag
J.L.
Pálinkás Pál
" Négy van meg a 27-ből – Jourová szerint még messze van Magyarország az EU-s pénzektől "
24.hu/kulfold/2023/05/03/brusszel-vera-jourova-magyarorszag-unios-forras/
nesze nektek fideszcsicskák..!
Németh István
A sűlt barmokat bedarálják, és takarmánynak felhasználva adják a disznóknak, de óvatosan nehogy szorulásuk legyen! Na most az ilyenekkel nem lehet mit kedeni! sajnos mér röhögni sem azonahogy egymás közt színvonalas baromságaikat fejtegetik! Értelmeset nem írnak csak egymást vegzálják!
Mia büdös punit keresnek itt, na jó megértem a @gina;> művésznő folyós büdös lényére jönnek mint a legyek - azok pedig mán szemtelenek az biztos is!
De csak tudják ezek a tetvek is, hogy az usa-nató armada takarodjon Európából, az usa nagykövete a soros-bíden pöcsére szivattyúnak az Eu vezetése a bitófára >>és ÚJ! > az usa népe és városai tapasztalják már meg a háborút a saját otthonuk környékén! Őszinte ajánlás!!
ómió
Még mindig felülnek a korruptbolsi brüsszeli kamunak!?
Németh István
A sűűűlt barmoknak mindegy hogyan írom, azok barmok! Oszt azon röhögcsélek, hogy>> nííd-a megértette a nyamvadt férge! Akkor meg mit pofedázik! Persze az ÉDES ANYANYELVÜNK használata kísért rendesen!
Gyakorold, az az gyakoroljátok rendesen, tiszta szívvel >> csak így >> az usa -nató eltakarodik Európából a saját városait és népét védeni, nem piszkolja tovább idegen földrész idegen állama-inak területét, mi több nem élősködik azokon! A háborúsbűnös Eu vezetést az usa vezetőivel együtt, a zelenszkíj helytartóval az élen bizony el kell ítélni és a bitófára utalni kiszellőzésileg! Veszitek az adást ??? mz/x
justhpeter
@Maccska: Soha nem szavaztam rá és a manyup elcsalása és a szégyenkeresztény stutsz elérése után már nem is fogok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.