30 évvel ezelőtt Orbán Viktor még egészen másként beszélt az egyházak kapcsán, mint ma. 

Orbán már megint ellentmond magának: újabb kellemetlen, régi beszéde került előOrbán Viktor/Facebook

Különös beszédet kerített elő Hadházy Ákos, amivel ismét kellemetlen helyzetbe hozhatja Orbán Viktor miniszterelnököt. A politikus akkor ugyanis még arról beszélt, hogy az egyházak tönkreteszik magukat azzal, ha túl szorosan működnek együtt a kormányokkal. Pontosan így fogalmazott 1992. február 14-én egy pécsi kongresszuson az akkori MDF és az egyház viszonya kapcsán:

Ma már világosan látszik, hogy az MDF-kormány a társadalommal szemben keres politikai szövetséget az egyházakban . Szomorúan tapasztaljuk nap mint nap, hogy nem minden egyházi vezető ismerő fel a veszélyt, hogy az MDF ölelése halálos lehet az egyházakra. Az egyházak ugyanis csak akkor fogják betölteni azt a pozíciót, amely a modern társadalomban megilleti őket, ha megőrzik és visszanyerik autonómiájukat. Amennyiben a politikai élet szereplői közül egyeseket ellenségnek, másokat szövetségesnek minősítenek, maguk is politikai szereplővé válnak.

A teljes posztot itt lehet megtekinteni.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Ov igazmondásait csokorba lehetne gyűjteni és díszes faximile kiadásban 60,születésnapjára megjelentetnl örök emlékeztetőül és tanulságul!! Így tisztelegve a bán nagysága előtt!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Németh István
A hülyékre az a jellemtő, hogy képtelenek gondolkozni és soha nem lesz belőlük kiteljesedett alkotó akár önmaguk, vagy a társadalom számára értéket jelentő élőlény! még humusznak is alkalmat-lanok!
Rövidesen az emberiség lélekszámban való szaporulata előbb-utóbb megkívánja ezen élőlények írtását és az alkotó, hasznos elmék megbecsülését >> érdekeik mindenekelőtti védelmét! Jönneie kal a valóságos tajgetoszi időszaknak pusztúljanak a herék!
Az usa-nató armada takarodjon Európából, az usa nagykövete a kurva rohadt anyjába a soros pöcsére, az Eu vezetése a bitófára!
ómió
Hullaházy efftárs "megtalálta", hogy a liburnyákságból is ki lehet gyógyulni!? Neki, bezzeg, máig nem sikerült!
jáger laszló
Munka+osztás
Ha javul az inflációs adat azért az Orbán a felelős ,ha romlik azért + a Gyurcsány!!
Így döntött a kormány!!
Ergo mindig az érntettekhez kell fordulni és ők majd akceptálják a kérdést és a választ!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
Akasztással még nem viccelődött a geci,mert az még bejöhet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.