Több száz magasrangú vendég, hatvan tekintélyes külföldi előadó érkezik öt kontinens húsz országából Budapestre, a csütörtökön kezdődő kétnapos CPAC Magyarország konferenciára – közölte a tanácskozást szervező Alapjogokért Központ szerdán a Facebook-oldalán.

Összetrombitálta az összes haverját Orbán: több száz magasrangú vendég, hatvan tekintélyes külföldi előadó érkezik
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

A bejegyzés szerint Orbán Viktor miniszterelnök, a rendezvény főszónoka mellett elfogadták a meghívást hivatalban lévő és korábbi kormányfők, európai pártelnökök és európai parlamenti képviselők is.

Érkezik két amerikai kongresszusi képviselő, volt és leendő szenátorok – Rick Santorum és The Kari Lake –, valamint az Egyesült Államok korábbi igazságügyi minisztere és legfőbb ügyésze mellett tagállami miniszterek, szövetségesek Mexikótól Izraelen át Japánig

- írták.

Mint olvasható, a május 4-5-i konferencia felvezető sajtótájékoztatóján Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója elmondta, hogy "a magyar békepárti álláspont illeszkedik a Nyugat geostratégiai víziójához: aki valóban az európai és a transzatlanti érdekeket tartja szem előtt, az békepárti".

Szánthó Miklós Matt Schlapp, az Amerikai Konzervatív Unió (American Conservative Union) vezetőjének jelenlétében úgy fogalmazott: 2023-ban "újra Magyarországra érkezett a világ legnagyobb konzervatív dzsemborija", mert az Alapjogokért Központ tavalyi rendezvénye óriási siker volt, és ez az egész jobboldali magyar közösség sikere is – olvasható.

A főigazgató szerint a CPAC Hungary bizonyíték arra, hogy "az Egyesült Államok nem egyenlő Joe Bidennel, nem egyenlő a szélsőbaloldali adminisztrációval és nem egyenlő a woke-izmussal, mert Magyarországnak Amerikában is vannak barátai, akik hisznek Istenben, a családban és a határvédelemben". Ezért "idén is megvalósítjuk a liberálisok rémálmát" – fogalmazott konferenciáról.

Szánthó Miklós azt hangsúlyozta: "együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség lennénk", mert "csak együtt tudunk kiállni Istenért, hazaért, családért".

"Csak együtt van erőnk a békéhez is" – fogalmazott, majd úgy folytatta: mert "miközben együtt ítéljük el az orosz agressziót és kiállunk Ukrajna szuverenitásáért, vezető amerikai politikusokkal, mint Donald Trump és Kari Lake, együtt mondjuk, hogy a vérontás befejezésére, tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség".

Matt Schlapp – a bejegyzés szerint – elmondta, hogy azért érkezik ismét Budapestre a CPAC, mert "van valami közös az amerikai konzervatívokban és a magyarokban. (...) Ellenállunk a globális bajkeverőknek, akik meg akarják mondani, hogyan kell élni és kire kell szavazni".

Szerinte a jelenlegi Amerika egy része elfelejtette a tanításokat Istenről, a hazáról és a családról, riasztó méreteket öltenek az abortuszadatok, a családok és a közösségek dezintegrációja, a vallásszabadság és az egyházak elleni támadások. "Budapesten megfordították ezeket a trendeket, nem ellenséges a kormány a gyermekeket vállalókkal, és nem engedi a gender-agymosást" – fogalmazott Matt Schlapp a bejegyzés szerint.

Matt Schlapp az orosz-ukrán háború kapcsán arról beszélt, hogy "ha Trump elnök jelenleg is hivatalban lenne, ez az invázió soha nem történt volna meg" – olvasható.

A jobboldal egyik legnagyobb nemzetközi tanácskozását, a Konzervatív Politikai Akció Konferenciát (CPAC) május 4-5-én tartják Budapesten. A konferencia mottója idén "Együtt erő vagyunk!", a középpontban a nemzeti erők nemzetközi együttműködése áll.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

percsi
Tudnak élni a pénzünkből!
Üres kasszával a végtelenségig nem megy, egyszer vége lesz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
drrotf
Előbb a pápával parolázott és a békéről beszélt, most majd a elvbarátaival találkozik, és majd hord össze kígyót és békát az ellenfeleire.Olyan választékos ember a mi Viktorunk, tudja, hogy kivel hogyan kell beszélni.
jáger laszló
Együtt az erő,-CPAC- amelyet most Orbán trombitált össze G.Lajos helyett!!
Na majd +látjuk mi sül ki ebből!!??
Sok mindent nem várok az erőtől!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
percsi
Tudnak élni a pénzünkből!
Üres kasszával a végtelenségig nem megy, egyszer vége lesz.
NKF
Nem értem,hol itt a baj? Hülye firkász,Orbán nem összetrombitálta ez egy konzervatív konferencia!
Többet ér mint a buznyák felvonulás!
balos
@NKF: Ahol téged ,mint próbababa láthatunk!Éppen felpróbál a jocó aztán varga-jocó vagy nem is tudom minek nevezzem a ribancot!
kereső
Ismét összefújta a szemetet a szél. Ezúttal Bpesten- közvetlenül a Pápa látogatás után.
A "konzervativ, jobboldali, keresztény" társaság csak annyiban konzervativ, jobboldali és keresztény, mint orbán &Co.
Semennyire- világ fasisztái egyesüljetek!!!-éljen a fasiszta internacionalizmus!!!
ómió
Má' megint ez az "isszonyú elszigeteltségünk"!?
Nessy
@Horizont: Az a baj, hogy akik istenítik, nem akarják az Istennek sem elvinni! Pedig grátisz megkapnák a kormányát és a droidjait is!
Törölt Nick
@percsi: Bizony hitelt is csak addig kapnak, míg él a remény az uniós pénzekre. De egyszer ez is elmúlik, a teljesítési határidők végesek. Nyakig a szarban ülő országnak senki nem fog hitelezni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.