A ukránok szerint az OTP is az orosz-ukrán háború nemzetközi támogatói közé tartozik.

Ukrajna felvette az OTP-t a háború nemzetközi támogatóinak listájáraMTVA/Bizományosi: Róka László

Az kijevi Nemzeti Korrupció-megelőzési Ügynökség (NAZK) május 4-én a háború nemzetközi támogatójának minősítette az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bankot (OTP), legalábbis annak oroszországi divízióját. 

A döntést a szervezet azzal indokolta, hogy a pénzintézet tovább folytatja ténykedését Oroszországban, valamint betartja azt a hitelezési törvényt, amelynek előírásai szerint az oroszok finanszírozhatják a Luhanszki és a Donyecki Népköztársaságot – írja a Népszava.hu.

A cikkben emlékeztetnek, hogy az OTP Magyarország, és egyben Közép-Európa legnagyobb bankja, ukrajnai üzletága mintegy 507 millió dollárnyi eszközállománnyal rendelkezik. Emellett Oroszország ötven legnagyobb bankja közt van, több mint 2,2 millió ügyfelet szolgálnak ki Oroszország 1850 településén. Mindez pedig kiemeli a szerepét a nyugati szankciókkal küzdő és azokat kijátszani próbáló orosz gazdaságban, főleg, hogy a nyereségéből „kolosszális” összeget fizetett be az agresszor Oroszország költségvetésébe.

Sőt: az OTP sajtóhírek szerint kedvezményes hitelnyújtási feltételeket biztosít az orosz hadsereg tagjainak – beleértve a törlesztések halasztásának lehetőségét. Egyértelmű bizonyosságot nyert, hogy az OTP csoport oroszországi pénzügyi műveleteinek folytatásával támogatja és szponzorálja a „terrorizmust”.

Forrás: Népszava.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
UKrajna részéről , helyes döntés! Az első számú uzsorást (is) csak a pénz érdekli, semmi más, s ezt most ismét saját maga is bizonyítja. Az un. devizahitelesek ezt már régen tudják, érzik a saját bőrükön. Kétsége ne legyen senkinek, hogy az uzsorás a bankjának az orosz veszteségeit is beszedi a magyar, horvát, stb ... ügyfeleitől. Putyin is békét akar, de olyat, hogy az ukránok megadják magukat. No és milyen békét szeretne Magyarország első számú uzsorása? Tipikusan csak a nagy költségekért aggódik. Az emberéletek nem számítanak neki.
s.24.hu/app/uploads/2022/03/d__as20170828026-e1646395440351-2048x1152.jpg
Csányi a betétesek pénzét fektette be önmagának, mivel a kutya sem merte ellenőrizni, főleg ebből a lopott pénzből jutott mindig a politikának meg ugyebár nem mindegy kivel vadászik az ember együtt, de az oroszok már nála nem csak a "spájzban vannak", hanem a nappaliban.
csak úgy....
@SÍva: a begyöpösödötteknek fölösleges, - lásd @KisTehen: a buta,tudatlan,látomásokkal küszködö kollégád!
Eladott Ország
@SÍva: ma, 17:57 ☻ Ki támadott meg egy független államot?! A román cigányod mondta , hogy a békét csak erős hadsereggel lehet megvédeni! A ruszkik nem felelnek semmiért a büdös qrva anyádat , te rohadt fideszes szarházi! Nem magyar vagy te rohadt tróger! Hol van '56 szelleme, hogy rohadtál volna, anyádba te szemét állat!
jáger laszló
Miért is kezdődött az orosz-ukrán háború!!!
Ennek azért előzményei is vannak amelyek nem éppen hízelgőek a doni kozákokra...
erről sem illik +feledkezni,ha már az ez előzményeket firtatjuk,,,
csak ennyi
barátilag
J.L.
SÍva
@Eladott Ország: Megbocsáss de soha nem voltam fideszes! Soha! Mondjuk a másik oldalt sem kedvelem! Az, hogy nem egyezik a véleményünk nem jelenti, hogy szidni fogom édesanyádat! Azt viszont mindenki igyekszik elfelejteni, hogy ebben a háborúban ártatlan emberek halnak meg idegen érdekekért! Sajnálom ha ezt nem mindenki látja! Amíg a hétköznapi embereket rá lehet venni, hogy alapos okok hiányában, politikai húzásokkal rá lehet venni (lásd Trianont) egymás hibáztatására és utálatára addig nem lesz béke! Akkor lesz béke, ha a politikusok végre eltünnek a pokol legmélyebb bugyrában és értelmes emberek irányítanak értelmes törvényekkel! (Tudom utópia de a remény hal meg utoljára)
ómió
Az "ajropéer módon demokratikus" halállistájukra még nem!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.