Az ukránoknak korábban tettek olyan ígéretet, hogy nem lesznek orosz meghívottak.

Vidnyánszkyék színházi olimpiájára háborúpárti oroszokat is meghívtak, az ukránok válaszlépést tettekMTI/Soós Lajos

Lemondta a budapesti szereplést a kijevi Ivan Franko Színház, miután kiderült, hogy a szervezők ígérete ellenére lesznek orosz résztvevők a 2023-ban Magyarországon zajló 10. Nemzetközi Színházi Olimpián – adta hírül a hvg.hu.

A közel 7 milliárdos, Vidnyánszky Attila által Magyarországra hozott rendezvénysorozatban helyet kapott a szentpétervári Alekszandrinszkij Színház művészeti igazgatójának, Valerij Fokinnak a REX című darabját és egy általa rendezett Perszepolisz című filmet is.

Ez azért nagyon visszás – amellett, hogy alapvetően orosz meghívottakról van szó –, mert a film egyik szereplője Anton Sagin, aki nyíltan támogatja az Ukrajna elleni háborút.

A kijevi színház két darabbal – a Brecht-féle 1941-es Állítsátok meg Arturo Uit!, illetve a Caligula – jött volna Budapestre. Ugyanakkor négy hónapja levélben jelezték a magyarországi szervezőknek, hogy nem kívánnak közösséget vállalni orosz előadókkal.

Forrás: hvg.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
@Horizont: Mintha Dörner György felfalta volna Schmuck Andort :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
Hülyemagyar maffiahívővel teljesen felesleges megpróbálni vitázni. Képtelen érdemben vitázni! Terel, csúsztat, hazudozik, a saját aljasságát próbálja a másikra kenni. Nem sötétek, mint az éjszaka, inkább úgy mondom - aljasok!
Ha szóba állsz ezekkel, akkor úgy jársz, ahogy Woody Allen is mondta:
"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
Hát inkább köpni rájuk...
csipetke
@Emmersson71: 17:09 Képzeld el,ha böllér lenne ez a seggfej. Életveszélyes lenne a disznó mellé állni. De vele nem az a legnagyobb baj, hogy olyan a szeme,amilyen, hanem mert pl segédkezett orbánnak az SZFE szétverésében
csak úgy....
@Maccska: tibim, elmebeteget mint te,nem lehet cáfolni! :)
justhpeter
@Maccska: Másik válasz, hogy hülye. Nem kicsit, nagyon. Ukrán szülőhazával Ukrajnát leromboló oroszokat támogatni mi más lenne.
kereső
Aszongya az "oktató" , hogy vidnyanszky "nagy magyar". MItől lett az? Mit adott Magyarországnak ez a kolonc nyalonc, hogy kiérdemelte a "nagy magyar" jelzőt- degradálva ezzel Széchenyi Istvánt- a Széchenyi családot, Petőfit, Deák Ferencet, ...
A fideSS új szótárában mindenki "nagy magyar", aki orbán nyalonca, mindenki aki segédkezik szétverni mindazt amelyet az őseink megteremtettek, és mindenki aki eltörli azt orbán parancsára.

"És, ha eltúnnek a kommunisták, jönnek majd a fél múvelt, buta parasztok"-és nyaloncok hada( ezt már én tettem hozzá, Márai soraihoz.
ómió
Pedig az efftársaknál a legújabb divat a "nemzeti rasszizmus"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.