A Klikk TV Mélyvíz című műsorának volt a vendége Kende Péter.

"Őrjöngtem, csapkodtam, káromkodtam, teljesen magamon kívül voltam" – így kommentálta Kende Péter, hogy kegyelmet kapott Budaházy
Fotó: Hírklikk / Mélyvíz videó

A híradók felvételeiből azt érzékeltem – a tévedés jogát fenntartva –, hogy a tömeg nem volt agresszív, támadó a Karmelita kolostornál

- mondta a műsorban Kende Péter.

Az ügyvéd, szociológus, és politikai esszéista szerint az alapvető konfliktust lehetett előre tudni, hogy újra és újra zajlik majd kordonbontás, a rendőrség feladata pedig megakadályozni azt.

Úgy véli, a szokásosnál részletesebb, alaposabb képeket kellene látnia ahhoz, hogy meg lehessen ítélni a rendőri intézkedések jogszerűségét.

Emlékeztetett arra, hogy a tudósításban, amit látott, elhangzott, hogy a rendőrök többször felszólították a tömeget, az első tüntetésen ez nem történt meg. „A jogszabály szerint többször kötelező felszólítani a tömeget arra, hogy hagyja abba, és ha ezt nem teszi, akkor különböző kényszerintézkedések jöhetnek.”

Ilyen módon az összes körülmény figyelembevételével az első alkalommal a könnygáz használata nem volt arányos és szakszerű, nem lehetett volna lefújni a gyerekeket függetlenül attól, hogy gyerekek

– összegezte. 

Őrjöngtem, csapkodtam, káromkodtam, teljesen magamon kívül voltam

– összegezte a véleményét arról, hogy Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmet adott Budaházy Györgynek. Emlékeztetett, az ügyben négy alkalommal ítélkezett négy különböző bíróság, és mind a négy azt mondta, hogy elkövette azokat a cselekményeket, amelyek terrorcselekményeknek minősülnek a magyar büntetőjog alapján.

Minden ilyen döntésnek van üzenete a társadalom számára. Most az, hogy terrorcselekményeket nyugodtan tessenek elkövetni, embereket félholtra veretni, ha nekünk politikailag jól jön, hiszen a Mi Hazánkkal boltolnak valamit, ami fontos nekik.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: hírklikk.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
A baltás gyilkos után várható volt hasonló aljas húzás. Furcsa, hogy eddig vártak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sakk Matt
A baltás gyilkos után várható volt hasonló aljas húzás. Furcsa, hogy eddig vártak.
bence
Ez országosan kiverte a biztosítékot ! Köztörvényes bűnözőket csak orbánnál szokás szabadon engedni !
Nessy
@Sakk Matt: A vandálok "szentté avatása" után ebben nincs semmi meglepő a kormányfő utasításában, és Novák Katalin Budaházi kegyelemben részesítésében!
Nessy
@bence: Egy gesztus a Mi Hazánk szélsőjobb felé! Jól jön a szavazatuk a parlamentbe!
jáger laszló
Elég ha csak a kordonba kapaszkodsz,máris steriizá6nak 1 kis könnygázsprayjel búcsúzóul!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
NKF
Ez a Kende mindig egy köcsög fasz volt! Remélem már belépett Fletóhoz! Odavalósi!
Péter2
Ismerve a tag bűnözői múltját , nemsokára vissza fog kerülni , valamilyen bűncselekmény elkövetése miatt ! " Kutyából nem lesz szalonna " Amúgy felfüggesztve jött ki , és közügyektől jó sokáig eltiltva .
Németh István
Ezt a barmot kellene földhöz csapkodni, mármint a kend a szart péter faszt! Ez egy agyament aljas szar tróger egy büdös nyálasszájú hugykoves pofájú zsidó gecei a legszemetjébből!
de az usa-nató csak takarodjon Európából, az eu vezérkeara abitófára az usa nagykövet a a kurva rohadt buzi anyjába >> anyáknapján oszt elő se kerűljön!
ómió
Ne gyötörd magad! Csapkodás nélkül is bolsi idióta vagy!
Németh István
Gondolom ezt a petya aki különben tényleg hülye idegbeteg bűnöző > valójában egy jellemtolvaj és sikkasztó szélhámos magára veszi és spontán szívességből úgy csapja földhöz magát, hogy menten bekerepál! A jelenlegi zárt intézeti ápolói már eutanáziát fontolgatnak, ugyan is mindent a falhozvág > múltkor a levest is meg a borsófőzeléket, bár ez utóbbi kibaszott vele, mert ke-ményre sikerült a borsó az visszapattant és a fejét 13 helyen kilukasztotta! Csak úgy ömlött belőle a bűz és a moslékos genny!
de azért ő is tudja az usa-nató armada takarodjon a kurva anyjába az Eu. vezetése a bús picsába, az usa nagykövete a soros pöcsére pattanásnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.