A magyar kormány minden nap azért dolgozik, hogy Európa keresztény legyen – jelentette ki az igazságügyi miniszter hétfőn Budapesten.

Varga Judit lerántotta a leplet: Ezért dolgozik minden nap az Orbán-kormány

Varga Judit az Európa-nap – Amikor a jövő elkezdődött. Az Európai Unió történetének tanulságai című konferencián szólalt fel, amelyet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Stratégiai Tanulmányok Intézete szervezett.

A miniszter Robert Schumannak, az Európai Unió (EU) egyik alapítójának szavaira utalt, amelyek szerint Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz. Varga Judit úgy vélekedett, hogy ami Magyarországon kipróbálva sikeres, az "nagyüzemi méretben Európában is sikeres lehet", ezért tartanak ki a konzervatív értékek mellett.

Azt mondta, hogy számára napi EU-s munkája során meghatározó vezérelv az egység és sokféleség tisztelete.

Jövő tavasszal európai parlamenti választásokat tartanak, ezt követően pedig magyar uniós elnökség jön majd – emelte ki a miniszter. Az elnökség 13,5 évente adatik meg, ezért élni kell a lehetőséggel, meg kell mutatni a magyar rátermettséget, kreativitást – jelentette ki.

Varga Judit azt mondta, hogy átfogó munkaterhet visel majd a teljes közigazgatás. Az EU elnökségét betöltő országnak kell biztosítania a kitűzött célok megvalósítását, valamint a jogalkotás folytonosságát is – tette hozzá.

Hangsúlyozta: Magyarország egy olyan unióhoz csatlakozott, amelyben a konszenzus kultúráját tartották a szerződések legfontosabb alapelvének.

A miniszter jelezte: a kormány szerint nem lehet mindig engedni a tagállami önállóságból, sok szakpolitikában minden országnak joga van saját eszköztárának megválasztásához.

Megjegyezte: a magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz. Erre példa a 2015-ös migrációs válság is: amit akkor Magyarország megfogalmazott mint fő elv, kezd fősodratú EU-s hozzáállássá válni.

Különleges időszaknak nevezte a közvetlenül a választások után következő uniós elnökségét. Magyarország feladatának egy Európa érdekében felmutatott élhető alternatíva megfogalmazását nevezte Varga Judit. Közölte, hogy már hoznak stratégiai döntéseket az elnökséggel összefüggésben.

A tárcavezető arról is beszélt, hogy azok, akik 2004-ben, a magyar EU-csatlakozás idején születtek, már tanulhatnak az NKE falai között. A fiatalok véleménye fontos a kormánynak – jelentette ki.

Deli Gergely, az NKE rektora hangsúlyozta: május 9-én ünneplik az európai békét és egységet. Ezen a napon emlékeznek meg a Schuman-nyilatkozatról, amelyet az EU-hoz vezető út kezdetének tekintenek.

Robert Schuman egy olyan együttműködést vázolt fel az európai országok között, amellyel elkerülhető a háborúk kirobbanása. Deli Gergely úgy vélekedett, hogy az Ukrajnában, Magyarország szomszédjában dúló harcok miatt jelenleg közvetlen közelről érezhető a béke fontossága.

A rektor közölte, hogy az NKE több mint negyven európai egyetemmel működik együtt. Magyarország közelgő uniós elnöksége szempontjából is kiemelt jelentőségű, hogy a felsőoktatási intézmény több képzése, tudományos tevékenysége is hangsúlyosan kötődik az EU-hoz – fűzte hozzá.

Deli Gergely azt mondta, a hétfői konferencia alkalmat biztosít rá, hogy az unió történetéről és működéséről nagy tudással rendelkező előadók segítségével áttekintsék az integráció múltját és jelenét, továbbá tanulságokat vonjanak le a jövőre nézve.

Forrás: MTI

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Felesleges nyomni a keresztény ideológiát , abból csak háború van , ha a politika belemászik a vallásba , vagy a papok a politikába , annál károsabb nem is létezik , egy ország számára, van már példa rá , megint meglesz , az , hogy magyar magyart öl ! Európa összlakossága sok fajta vallást gyakorol , aki nem keresztény az nem is lesz , úgy , hogy kár a felesleges erőlködésért , uszításért , inkább amit elb@sztatok , pl gazdaságpolitika , " a keleti nyitás " a magas infláció , az értéktelen forint , ezeket tegyétek rendbe , mert naponta káros a magyar lakosságra !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Van itt egy negyedik ciklusát stabilan kitöltő kormány…!
Mindenre kiterjed a figyelme..., ezért is szeretik a választói...!
Clavigo
@verőce21: Egy szelfi ,,,,,,,,a Cigány ,,a mutteroddal .stabilan... Könnybe lábadna a szemem.,.( nemzethileg ) ...
Péter2
Felesleges nyomni a keresztény ideológiát , abból csak háború van , ha a politika belemászik a vallásba , vagy a papok a politikába , annál károsabb nem is létezik , egy ország számára, van már példa rá , megint meglesz , az , hogy magyar magyart öl ! Európa összlakossága sok fajta vallást gyakorol , aki nem keresztény az nem is lesz , úgy , hogy kár a felesleges erőlködésért , uszításért , inkább amit elb@sztatok , pl gazdaságpolitika , " a keleti nyitás " a magas infláció , az értéktelen forint , ezeket tegyétek rendbe , mert naponta káros a magyar lakosságra !
Aki Én
@verőce21: Igen, a választói szeretik :)
Aki Én
Akkor nem kellene leginkább a keresztényi értékrendet betartani?

,,Elsődleges értékek a család, a nyugalom, a béke, a megbecsülés, a hit. A keresztény értékrendtípus számára fontos keresztény erények: a felebaráti szeretet, az alázatosság (szerénység), az önmérséklet és az önfegyelem.
A puritán életmódról ne is beszélve.
csipetke
Azért dolgoznak,hogy Európa keresztény legyen? Érdekes ezt egy olyan párt tagjától hallani,akiktől még a lőtéri kutya is keresztényebb..Azért,mert az egyházakat elmebeteg módon tolják milliárdokkal, ( szerintem ezzel nyugtatják a maradék kis lelkiismeretüket) attól még kicsit se lesznek keresztények.
"Inkább szeretek egy ateistát,aki megosztja a kenyerét a másikkal,mint egy templomba járó,de szívtelen keresztényt" (Ferenc pápa)
Tonyróma
A főni dolgozik hehehe,én csak repkedésről hallottam.
kereső
Egy ország kormányának mióta feladata!!!. hogy hittéritő legyen egy kontinensen? Nem az ország kormányzása lenne a dolga? Nem az, hogy az országban élő emberek jó létéért, a közjóért tegye a dolgát?
Ha úgy gondoljátok , hogy kormányként nem ezen kellene dolgoznotok, hanem azon, hogy egy kontinens vallását , hitét a sajátotokéhoz ( ami nincs is, csak propagandában) igazitsátok, akkor B+ művésznő, álljatok be szerzetesnek és járjátok a kontinenst- igét hirdetve.

Itt már mindenki hülye? Itt? Mindenki...mennek a hatalomba beleőrült orbán után, aki úgy gondolja, hogy "kinőtte" az országot!

Európa!!! Állitsátok meg Arturó Uit!!!
verőce21
@Aki Én: Az 3,05 millió szavazat, csak aki elment szavazni.
plusz 51%-a annak, aki nem ment el...!
Menőmanó
A nácibolsi hazugtolvaj fidkányok leginkább a horogkereszténységet terjesztik, aminek gátat kell vetni, nem terjeszteni.
Menőmanó
@verőce21: Aki nem ment el az szarik az egészre. A fideszre pont úgy mint az ellenzékre.
verőce21
@Menőmanó: De általában mégis igaz, hogy a szavazáson részt nem vevők között is ugyanolyan a pártszimpátia megoszlás, mint a leadott szavazatoknál. :)
Pálinkás Pál
ha ti vagytok a keresztények, józan ember okádik...még Jézusnak is felfordulna a gyomra tőletek...
Menőmanó
@verőce21: Nem láttam még ilyen kimutatást. Most találtad ki.
drrotf
V.Judit! Nem toljuk mi túl megint a biciklit?Hittérítőt játszunk, amikor mi állítólag egy ország egy állam vagyunk,s a vezetőink nem papok, hanem politikusok? Ismét összefonódott az állam és az egyház , annak ellenére hogy a szikla szilárd Alaptörvényünk szerint ez a lét szervezet külön váltan működik ?Nem egy nagy marhaságot mondott a Nagyságos Asszony ?
verőce21
@Menőmanó: Hát mire való a sok közvéleménykutatás?
Menőmanó
@verőce21: Hülyeség. Tarlós győzelmét is hogy eltalálták.
verőce21
@Menőmanó: A közvéleménykutatások azoknak a pártszimpátiáját megmutatják, akik nem mennek el szavazni...!
Menőmanó
@verőce21: Mutass legalább egy ilyen kutatást. Kell, hogy legyen valami forrásod, ha ilyen Qrva magabiztosan állítod.
verőce21
@Menőmanó: Bármelyik közvéleménykutatás a forrásod!
azoknak a pártszimpátiáját is mutatják, akik nem mennek el szavazni...! Tehát hülyeség, mikor az ellenzék úgy állítja be a választási eredményeket, mintha a nem kormánypártokra szavazók, mind az ő szavazóik lennének!
Az országos megoszlás aránya is ugyanaz, mint a leadott szavazatok mutatják...!
justhpeter
A szégyenkeresztény kormány szeretné ha Európa keresztény lenne. Primitív és hazug lózung.
Aki Én
@verőce21: a fidesz még azt is kézenfogva vitte szavazni, aki nem akart.
Így kijelenthetjük, hogy nincs több, nincs rejtőzködő szavazójuk.
Jó része érdek, megzsarolt, megtévesztett, azt sem tudja ki a kormányfő, krupliért bármit...
Ha azt mondod ez nem igaz, az erre költött közpénz százmilliárok kidobott pénz. Úgy még súlyosabb hazaárulás.
Lehet, hogy te ezt nem érted, mert köztudottan buta csicska vagy, mint a föld. De az ennek látszatát keltő milliárok költése ezt tisztán bizonyítja. Ha a gazdád nem fosna, nem költené a magyarok és az eu pénzét erre.
Tudom, sok ez neked egyszerre, de kapsz időt feldolgozni.
verőce21
@Aki Én: Hülyeség ez a "kézenfogósdi", te Dickens-i figura...!
kereső
Vissza a témához, mert a kishenceg terelt egy nagyot.
Ez a valóságos orbáni "kereszténység" lényege:
LÉVAI JÚLIA:
SAJNÁLATOS HELYZET
Politikusnak azt mondani önmagáról, hogy ő egy személyben a nemzet megtestesítője, majd az egyeduralma érdekében hadat üzenni bármiféle politikai filozófiának, szellemi irányzatnak: totalitarizmus.
Ezenközben még azt is állítani, hogy nem ő támadta meg a liberalizmust, hanem az támadta meg „őket” – ráadásul úgy, hogy úgymond titokban tenyésztették ki, eldugott laboratóriumokban – az már tipikus n@ci beszéd is.
Orbán Viktor egyértelműen és nyíltan n@ci beszédet használt.
Nem mellesleg egy olyan országban, amelyben a liberalizmus kifejezetten jelentős szerepet játszott, pl. a nemzeti függetlenségért folytatott harcban. Akkor is, ha ezek a harcok ritkán voltak sikeresek, illetve ha az állampolgárainak többségével még ma is el lehet hitetni, hogy azonos a keresztényellenességgel és a „mindenki mindenkivel szabadon d_ghat” vulgáris gondolatával.
A liberalizmus akkor sem keresztényellenes, ha Orbán és bűnözőtársai úgy tesznek, mintha életükben nem hallottak volna sem a liberalizmus által kivívott vallásszabadságról, sem a „Szabad államban szabad egyházat!” jelszóval működő liberális katolicizmusról.
Továbbá nem az a lényege, hogy „mindent szabad”, hanem, hogy „mindenki szabadnak született”, amiért is „mindenkit a születése jogán megilletnek az alapvető szabadságjogok”.
Orbánnak pedig éppen azért érdeke támadni a liberalizmust, mert ezeket az alapjogokat is szeretné megszüntetni. De mivel ezt nem mondhatja ki (hiszen akkor senki sem szavazna rá), ezért inkább azt hazudja, hogy itt csupán valamiféle erkölcsjavítási akciót hajt végre.
Elveszettnek pedig az az ország tekinthető, amelynek hatalmon lévő politikusai n@ci nézőpontból értelmezik a liberalizmust, az ellenzéke pedig ezt képtelen egyértelműen és hangosan leleplezni, a társadalom legnagyobb nyilvánossága előtt.

...
kereső
...
Az semmi, de arra pláne nem képes, hogy vállaltan képviselje: a liberalizmus jogegyenlőséget és mindenkire kiterjedő, személyes szabadságot hirdető normái mindenfajta jó szándékú politikai filozófiával összeegyeztethetőek. /A f_sizmus-n@cizmus kivétel, mert az rossz szándékú, és emberselejtezésen alapul./
Pedig ez éppen elég erős és meggyőző érv ahhoz, hogy mivel az egyetlen pártállás képviselőit sem rövidíti meg, ha egy országban érvényesül a liberalizmus, így mindenkinek érdemes kiállnia érte. Hiszen ha megölik itt ezt a filozófiát, az azt jelenti, hogy a helyébe lépő, egyhitrendszerű és totalitárius hatalom bárkit bármikor megfoszthat az elemi szabadságjogaitól, ahogyan egyébként ennek jeleit már ma is látjuk.
Olyasminek viszont legfeljebb ha egy-egy, magányos ellenzéki politikusnál látjuk a jelét, hogy erre hivatkozna, és az erre reagáló önvédelmet akarná megpiszkálni a helyzetet bávatagon szemlélő állampolgárokban.
Így aztán Magyarország ma meglehetősen elveszett országocskának látszik."
jáger laszló
Identitásom keresztémnyi,de nem vagyok vallásos!!
Ateista vagyok!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Érdekes! Az efftársak meg pont az ellenkezőjéért!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.