Elfogadhatatlan, hogy újabb akkumulátorgyárat akarnak építeni Debrecenben – írja közleményében a Mi Hazánk Mozgalom.

A Mi Hazánk is nekiment az újabb debreceni akkumulátorgyárnakSzijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a kínai Eve Energy beruházásáról tartott sajtótájékoztatón Debrecenben 2023. május 9-én. A világ kilencedik legnagyobb elektromos akkumulátorgyártója mintegy 400 milliárd forintos beruházással Debrecenben építi fel első európai üzemét. MTI/Czeglédi Zsolt

Felidézik, Szijjártó Péter, Kósa Lajos és Papp László sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy újabb kínai akkumulátorgyár épül Debrecenben, az északnyugati gazdasági övezetben. A beruházás tervezett összköltsége 400 milliárd forint, amelyből 14 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad a magyar állam.

A Mi Hazánk Mozgalom elfogadhatatlannak tartja, hogy újabb kiváló minőségű termőföldeket áldozzanak fel az akkumulátorgyártás céljára. A most tervezett üzem területén ugyanis 45 aranykoronás termőföldek találhatóak, ahol semmi keresnivalója nincs kínai autóipari cégeknek. Debrecen városvezetése és a kormány eddig semmilyen lehetőséget nem adott az debrecenieknek arra, hogy elmondhassák véleményüket a mérgező gyárakkal kapcsolatban, a döntéseket a lakosság véleményének kizárásával hozták meg, ezekről társadalmi egyeztetés nem történt. A kormány a német multicégek kiszolgálása után, a kínai cégek kiszolgálása mellett döntött, semmibe véve a termőföldet, a lakosságot és a környezetvédelmet.

A Mi Hazánk ezt elfogadhatatlannak tartja, a párt egyértelmű álláspontja, hogy a termőföldek megőrzése, a magyar mezőgazdaság támogatása, az önrendelkezés és a magyar gazdák segítése kell, hogy legyen az elsődleges, autó-összeszerelő üzemek helyett agrárországot kell építeni – olvasható a párt közleményében.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Ők is "örököltek efftársi beütéseket"!?
jáger laszló
A mi hazánkban is gőzerővel készülnek a használt aksik újrafeldolgozásával!!
Virágzó iparág indul rövidesen!!
Ebből nem lehet kimaradni
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.