Közös nyilatkozatot adott ki a Honvéd Vezérkar Főnöke és Lengyelország Budapestre akkreditált nagykövete, miután Novák Katalin köztársasági elnök is rápirított (egyesek szerint inkább bevédte) a hiányos történelmi ismeretekkel rendelkező Böröndire.

A Hitler háborúját relativizáló vezérkari főnök kiengesztelte LengyelországotFotó: Lengyel Köztársaság Budapesti Nagykövetsége / Twitter

Dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke 2023. május 12-én hivatalában fogadta Sebastian Kęciek urat, a Lengyel Köztársaság magyarországi nagykövetét és Sławomir Mnitowski ezredest, lengyel védelmi attasét.

A megbeszélés során megerősítették a nagy múltú magyar–lengyel kapcsolatok és a szolidaritás kiemelkedő jelentőségét, továbbá aláhúzták a közös szövetségbe tartozás és ennek margóján megfogalmazott célok és az együttműködés fontosságát.

Kęciek nagykövet nyilatkozatában felhívta a figyelmet, hogy a náci Németország és a Szovjetunió 1939-ben Lengyelország ellen irányuló, provokálatlan agressziójának áldozatául eső lengyel társadalmat érintő kijelentés nem volt helyénvaló.

Böröndi altábornagy világossá tette, hogy nem állt szándékában megkérdőjelezni azt, hogy Lengyelország a legfőbb áldozata és elszenvedője volt a II. Világháborúnak.

A Honvéd Vezérkar főnöke továbbra is prioritásként kezeli a NATO-n belüli együttműködés fejlesztését, valamint kifejezte a Lengyelországgal való kapcsolatok építése iránti elkötelezettségét.

A látogatást a kölcsönös tisztelet, a szolidaritás, az egyetértő együttműködés és a közös prioritások erős kötelékének gondolatával zárták a felek.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@Shikari: Kicsit zavartnak tűnsz Bugsy...Megint kiköpted a xanaxot..?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
@Shikari: Kicsit zavartnak tűnsz Bugsy...Megint kiköpted a xanaxot..?
jáger laszló
Dr Böröndi végül szánta bánta bűneit és kegyelemért esedezett!!!
A lengyelek nem felejtenek...
A magyar főparancsnok +védte a beosztottját!!
csak ennyi
barátilag
J.l.
Pálinkás Pál
@m73: shiki azért zsidózik folyton mert fél, figyeli a moszad..tudja, hamarosan kopogtatnak nála...:)
simmering73
@Shikari: 7:09 1939. szeptember 1.-én ki indított háborút Lengyelország ellen amiből világháború lett? Majom! Ha már reggel így alulmúlod magad, mi lesz belőled estére?
simmering73
@Shikari: Na elmégy te a büdös picsába náci csatornapatkány.
kereső
A 2.vh-ban lakosságarányosan Lengyelország szenvedte el a legnagyobb veszteséget. Magyarország a második legnagyobb emberveszteséget elszenvedő, Mindkét országban kiugróan magas a veszteségben a civil lakosság aránya. A magyar honvédség vezérkari főnöke ne tudná ezt?? Nem,, nem tudja...
csipetke
...egyáltalán, honnan kukázták elő ezt a Böröndit?Ez a szerencsétlen azt hiszi,hogy az ő dolga nyilatkozgatni?Ha okos dolgokat mondana,akkor talán rendben lenne a dolog,de az az ürge annyi ostobaságot hordott össze a rövidke idő alatt,mióta odaültették,ahova, hogy egy hithű fidkánynak egész életére elég lenne. Legalább szólnának neki,hogyha már a történelemmel,és egyéb dolgokkal nincs tisztában, inkább hallgasson akkor nem tűnik ennyire ostobának. Nem azért fizetik,hogy hülyeségeket mondjon.
Néro2
A látogatást a kölcsönös tisztelet, a szolidaritás, az egyetértő együttműködés és a közös prioritások erős kötelékének gondolatával zárták a felek.
Jahhh.
Honvéd Vezérkar Főnöke meg bármilyen idióta is marad mert fidióta és mint tudható,
a fityma-köpnömkő párt-szövet-seggben
a hülyék sosem az utca másik oldalán laknak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.