Idén márciusban 674 olyan gazdasági társaság működött itthon, ami teljesen vagy részben orosz tulajdonban volt, 97-et alapítottak azután, hogy kitört a háború Ukrajnában.

Ezek az orosz kém-cégek virulnak Orbán alatt Magyarországon

Virulnak itthon az orosz kém-cégek. Forrás: Pixabay

A Szabad Európa több olyan Magyarországon működő orosz céget talált, ahol a szálak titkosszolgálati és politikai körökbe vezetnek.

Ami leginkább változott, az az, hogy leginkább olyan emberek érkeznek ide Oroszországból, akik át szeretnének települni az Európai Unióba. Korábban nem akartak túl sokan itt maradni, ingatlanokat vásároltak ugyan, de nem Magyarország volt az első számú lokáció

- írja a Telex. Ám ez most megfordult: akik ide érkeznek, azok száz százalékban itt szeretnének fejlődni. Ami közös bennük, az az, hogy semmilyen formában nem akarnak asszociálódni a kialakult politikai helyzettel, ami az ukrán–orosz konfliktust illeti, háborúellenesek” – mondta el Alekszej Morozov, egy orosz ügyfélkörrel rendelkező, cégalapítással is foglalkozó cég, a Starimpex Hungary Kft. ügyvezetője.

Oroszországból egyre nehezebb pénzügyi tevékenységet folytatni. Van olyan orosz bank, amely egyáltalán nem engedi a nemzetközi utalást, máshol ezer eurós nagyságrendű limitet vezettek be, ezek áthidalására pedig kell egy uniós cég.

Az ITK System a lap forrása szerint például informatikai titkosításokat fejleszt, amihez engedélye is van az orosz titkosszolgálattól, tulajdonosa pedig „nyilvánvalóan titkosszolgálati ember”. Emellett Paks ​II.-ért lobbizhat a titokzatos „kutatási intézet”, az IRIAS Hungary. A lap szerint drónokat fejleszt Magyarországon a DGK Navigation Kft,

aminek tulajdonosa az Oroszországban is aktív, Gyronav nevű cégével a drónok működéséhez elengedhetetlen precíziós giroszkópokat és navigációs rendszereket fejleszt és gyárt.

Forrás: Szabad Európa, Telex
Fotó: Pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@KisTehen: téged egyszer úgy szájbabasz valaki, hogy leszakad a pofád. Drukkolok, hogy ez minél hamarabb megtörténjen.
ómió
A "tőke szabad mozgása" alatt, csak, mert orosz, minden efftárs "kémcéget" lát, vagy csak a gyagyása!?
teuton
@ómió: Analfabeta fajkreten naci efftars, aztan ki is fikazza a multikat? Mert a töke szabad mozgasat Europaban, a kapitalizmusban semmi nem korlatozhatja, de a Szovjetunio nem Europa es nem kapitalista, hanem egy kommunista diktatura, mint Kina!
ómió
@teuton: Szóval, te is a gyagyása közül való vagy! Akkor, semmi "meglepi"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.