Erőszakkal, folyamatosan és összehangoltan próbálta meg egy "néhány száz főből álló agresszív tömeg" a pénteki esti diáktüntetés után, este 8 és 9 óra áttörni a rendőrsorfalat Budapesten, a Rippl-Rónai utcánál – mondta el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztályának vezetője péntekről szombatra virradó éjjel Budapesten, rendkívüli sajtótájékoztatón.

BRFK: A rendőrök "óriási türelmet" tanúsítva testi erővel tartották vissza "ezt a néhány száz feldühödött, megvadult ember".Fotó: A diáktüntetés résztvevőinek egy csoportja és rendőrök a demonstráció végén a Fidesz Lendvay utcai székházánál 2023. május 19-én. Korábban a tüntetők a Kossuth Lajos térről, a Parlament mellől indulva az Oktogonhoz vonultak. Ezúttal is a pedagógusok bérének haladéktalan emelését és az őket érintő úgynevezett státusztörvény teljes tervezetének azonnali visszavonását követelték, megerősítve a "7igenes" országos népszavazási kezdeményezésben foglaltakat. MTI/Koszticsák Szilárd

Fülöp Gergely rendőr alezredes felidézte, hogy pénteken jogszerűen bejelentett és a rendőrség által tudomásul vett gyűlés tartottak, amely a Kossuth téren kezdődött és az Oktogonon ért véget. A befejezett gyűlésből egy csoport megindult az Andrássy úton a Hősök tere irányába, a jogellenes gyűlés résztvevői a Rippl-Rónai utca magasságában megpróbáltak lekanyarodni a belső utcákba, ahol rendőrsorfal állta útjukat – ismertette a részleteket.

Fülöp Gergely felidézte, hogy a tüntetők először csak verbálisan, majd tettleg is provokálták a rendőröket. Elkezdték őket dobálni, először papírrepülőkkel, végül "egyre komolyabb" tárgyakkal.

Felsorolása szerint

teli sörösdobozt, fémtermoszt, vascsavart is dobtak a rendőrök felé, továbbá horgászbotot, összetört zászlórudat vágtak be és szúrtak be a a rendőrök közé, valamint egy füstgyertyát is bedobtak a sorfal mögé.

BRFK: A rendőrök "óriási türelmet" tanúsítva testi erővel tartották vissza "ezt a néhány száz feldühödött, megvadult ember".
Fotó: Tüntetők által a rendőrök felé dobott tárgyak egy asztalon a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtótájékoztatóján 2023. május 20-án. Fülöp Gergely rendőr alezredes, a BRFK kommunikációs osztályának vezetője a tájékoztatón elmondta: erőszakkal, folyamatosan és összehangoltan próbálta meg egy "néhány száz főből álló agresszív tömeg" az előző esti diáktüntetés után áttörni a rendőrsorfalat Budapesten, a Rippl-Rónai utcánál. MTI/Kovács Tamás

Az eszközöket a sajtótájékoztatón bemutatták a sajtónak, valamint az esetről készült rendőrségi – köztük drónfelvételeket is – levetítettek.

Az alezredes közölte: a rendőrök folyamatosan felszólították az agresszív tömeget a jogellenes cselekmény abbahagyására.

Úgy fogalmazott, hogy "ez az egyre agresszívabb támadás, ami közvetlenül veszélyeztette volna a rendőrök testi épségét, megalapozhatta, megalapozta volna a rendőrségi törvény által szabályozott kényszerítőeszközök alkalmazását" azonban a rendőrök "óriási türelmet" tanúsítva testi erővel tartották vissza "ezt a néhány száz feldühödött, megvadult ember".

Fülöp Gergely elmondta: némely portálon álhírek kezdtek el terjedni a rendőrségi intézkedéssel kapcsolatban, amivel kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy a rendőrök "a lehető leghumánusabb módon, jogszerűen, szakszerűen, törvényesen jártak el az intézkedések során.

Tájékoztatása szerint

négy fiatalt biztonsági intézkedés keretében, a saját testi épségük védelmében emeltek ki, mivel az "erőszakos tömeg" hozzápréselte őket a rendőrsorfalnak. "Ez semmilyen további eljárást nem jelent részükre"

- jelezte.

Az alezredes közölte azt is, hogy két embert a helyszínen hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt elfogtak és a rendőrség további feljelentéseket tesz csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt a Központi Nyomozó Főügyészségen, egy emberrel szemben pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt tettek szabálysértési feljelentést.

A rendőrség elemezni fogja valamennyi felvételt és "könnyen lehet", hogy további eljárásokat is indítanak

- fűzte hozzá Fülöp Gergely, arra is kitérve, hogy az összes intézkedés számáról várhatóan szombaton tudnak tájékoztatást adni.

Forrás: MTI

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
Nem volt autó felgyujtás,nem volt felszedett utcakő dobálás,vasrudakkal hajígálás a rendők felé.
Akkor most csak megvadult fiatalok tüntetettek.Viszont ha a fentebb soroltak teljesültek volna és nem a
viktátor ellen tüntetnének,akkor mindjárt kiérdemelnék a bátor szabadságharcos címet,mint 2006-ban a fidesz,náci összejátszás csürhéi.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Ezt a süket dumát tanítják valahol ? Miért kell ennyire elszakadni a valóságtól ? A fiatalok elszórakoztatták a rendőröket, akiket senki nem hívott oda. Kár ezért a sajtótájékoztatóért, mert több csatorna is közvetített élőben..Lehet, hogy azért kell ezt az ostobaságot nyomatni, hogy Pintér nyugodtan aludjon ?
Béla333
Az embereknek van nagy türelmük ezzel az aljas, tolvaj hazaáruló rendszerrel szemben.
Már rég el kellett volna takarítani ezeket a mocskokat!
A maffia államot és a maffiózókat kiszolgáló rendőrök meg ne sírdogáljanak, hiszen őket semmi atrocitás nem ért, a tüntetőkkel szemben, akiket gumibotoztak és sokkolót is használtak ellenük.
izéke
Inkább hashajtóval jól bekevert sütit és teát kellett volna adni nekik,legyen alkalomhoz illő az egyenruhájuk...
kulabombaafityiszre
Nem volt autó felgyujtás,nem volt felszedett utcakő dobálás,vasrudakkal hajígálás a rendők felé.
Akkor most csak megvadult fiatalok tüntetettek.Viszont ha a fentebb soroltak teljesültek volna és nem a
viktátor ellen tüntetnének,akkor mindjárt kiérdemelnék a bátor szabadságharcos címet,mint 2006-ban a fidesz,náci összejátszás csürhéi.
Béla333
A mocskos putyinpárti hazaárulók eladják az országot, a hazájukat és mindent bevetnének hogy a hatalmukat megtartsák!
Hazaáruló mocskos csürhe!
jáger laszló
A gyerekek igen kemények voltak!
sörös doboztól ,colas dobozig,+még 1 al termosz és1 fe csavar is szerepel a romboló,támadó fiatalok bűnlajstromában amivel támadtak!! Ennek LNÉre a rendőreink bátran helytálltak
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
@Philip Marlowe: Évek óta hallom. olvasom, hogy Soros bérenc, Soros
fizeti a más véleményen lévőket. De évek óta senki nem adta meg a címet, ahol a pénzért lehetett volna jelentkezni.
Nessy
Több volt a rendőr, mint a diák! Majd Budaházyékkal, meg a fociultrákkal legyenek "ilyen türelmesek"!
Igaz, inkább oda se mennek, ha törjenek, zúzzanak.
Nyírfa
A bemutatott tárgyak, amelyekkel a rendőrökre támadtak, alighanem életveszélyt okozhattak volna, különösen az üres ásványvizes palackot érzem a veszélyesség legfelső fokának. Jóravaló rendőreink azonban előrelátóan rohamosztagokkal is készültek, megvédendő a helyileg nem itt található kismalacot.
Egy miniszterelnököt, akinek a becsülete nem védhető, s a felelősséget hírből sem ismeri, inkább lemondatni kéne, nem védelmezni.
Nem véletlenül jutott eszembe, hogy a francia forradalomban a katonaság a forradalmárok oldalára állt.
frank
Ez egy alávaló mocskos geci magatartás. "TANÁR,SZÜLŐ,ANTIFA,TRÓGER BOLSI EGY SZARKUPACBAN"
KÉSZEN ÁLLUNK ÉS BEVETÉSRE VÁRUNK...
itt a NE TOÁBB !
madlaci66
Ennek a többszörösét söpröm össze este a buszon. És nem verem nagydobra.
Eladott Ország
@Philip Marlowe: Emlékszünk még? Mikor utoljára a fidesz rezsimet meghátrálásra késztettük? Mit hagytunk akkor félbe? Miből is ért a gyilkosokat, bűnözőket a nép ellen felhasználó banda?
twitter.com/i/status/1624177503899099137
ómió
Pedig, hát, "szemkilöviért küzdenek" az efftársak! Nem ismeritek fel!?
jesz
pedig milyen jó lenne gyakorolni a gumibotozást? Pakisztáni tudósításból látni, hogy a hasonló diáltüntetésen az ottani mindenféle rendvédelmis csak úgy csépelte a diákokat...akár gumibottal, akár fa bottal...folyt is a vér rendesen...

Sem az ENSZ, sem az unijó nem tiltakozott...
lampa laz
Megvadult, feldühödött emberek??!! b+, te ott voltál vagy a francia tüntetést nézted, esetleg a 2006-os randalírozáson nosztalgiáztál? Itt nem volt se budaházy se toroczkai. Ti csináltatok ebből egy felfújt ügyet, h képesek voltatok gyerekek ellen százával kivonulni és gyerek rendőröket, a tüntető fiatalokkal szembe állítani. Igaz, így legalább (volt köztünk olyan) kedélyesen beszélgettek egymással. Ha nem esz a rosseb oda benneteket a fidesz kócerájához akkor egy idő után szépen hazamentek volna a gyerekek, minden balhé nélkül, mert a balhét ti szítjátok.
Yoda69
Rendőrök! A diakok ertetek is tuntetnek. A gyerekeitekert, az unokaitokert vagy az eljovendo csaladotokert.
Ha szamit is valamit nektek az orszag es a magyar nep sorsa, akkor inkabb a tuntetok oldalara alltok. Egységesen az egesz orszagban.
Enn a rezsimnek es a diktatornak buknia kell, mert felelik a jovonket.
verőce21
A rendőrök tudomást sem vettek a békétlen tömegről...! :)
gina
Mindig a tüntetök a hibásak, ezeknek a lefizetett senkiknek egy szavát nem hiszem,, igy kell ezt csinálmi, tiszta orbánia,,hazugságok mindig,,,,
NKF
Balos ,balfaszok!Vegyétek már észre,kevesek vagytok mint lócitromba a"C" vitamin!
ómió
@kulabombaafityiszre: Dugd má' meg a bárcáskurva anyádat! Bolsi aberróként neked má' ennyi se megy!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.