A világ 10. legrosszabbul teljesítő országa Magyarország egy globális összehasonlítás szerint.

Inflációs Index: Magyarország cudarul áll, még Ukrajnában is kisebb drágulást mértek

Illusztráció: Pixabay.com

Lesújtó képet fest Magyarországról a Spectator Index gazdasági lap éves inflációs indexe, melyet a Twitteren osztottak meg: a fogyasztói árak átlagosan 24 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat.

Ezzel globális szinten a 10. legrosszabbul teljesítő ország lett Magyarország.

Az első 10 hely egyébként így fest a listán:

Venezuela: 430 százalék

Libanon: 264 százalék

Argentína: 109 százalék

Irán: 53,4 százalék

Törökország: 43,68 százalék

Pakisztán: 36,4 százalék

Srí Lanka: 35,3 százalék

Etiópia: 33,5 százalék

Egyiptom: 30,6 százalék

Magyarország: 24 százalék

Ugyan a kormány rendre az ukirajnai háborúra hivatkozik, mint a magas magyarországi infláció egyik okára (a másik ok a koronavírus lenne), de Ukrajnában a lista szerint például csak 17,9 százalékos volt a drágulás tavaly.

A hír kapcsán felidézi az Index, hogy Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter februárban azt mondta, a kormány év végére már csak egy számjegyű inflációra számít.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szarházy Mákos
O'an cudarul áll, hogy tegnap is tele voltak a teraszok, éttermek, presszók, curárszdák... Költöttek az'emberek rendesen, még a gyermeknapot is kétszer tartják...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@ómió: ,,Na, ugye!"

Mit nem értesz már megint, te tetvesbolsi?
Segítek.

Világviszonylatban tízedikek vagyunk, Európában legelsők.
Ez nem egy pozitív helyezés, he érted. Sőt.
Jesszus ember, te hova turbózod még magad?
Namely
"Ugyan a kormány rendre az ukirajnai háborúra hivatkozik, mint a magas magyarországi infláció egyik okára (a másik ok a koronavírus lenne), de Ukrajnában a lista szerint például csak 17,9 százalékos volt a drágulás tavaly."
A propeller, szokásos hozzáértésével, kötelezően beleveszi az összehasonításba Ukrajnát, pedig egy olyan országot, amelyet a nyugati segélyek tartanak lélegeztetőgépen, fizetésképtelen, nem fizeti felvett hiteleit, a boltokban a nyugati, köztük magyar árukat adják, amelyet ingyen kapnak, nem lehetne belevenni, hiszen összehasonlíthatatlan a kettő. Plusz az ott "mért" infláció valósága felől is vannak kétségeim.

A magyar infláció okai pedig világosak: túl magas gazdasági kitettség, a kovicc előtt túlfűtött gazdaság (a kamatokat túlságosan is sokáig hagyták túl alacsonyan), a kovicc hatásai (amelyek nálunk sokkal erősebbek voltak, mivel túlságosan kitettek vagyunk a külföldnek), energiaválság, háború, tranzitdíjak emelése Ukrajna által.
Aki Én
@Namely: ...na, itt is segítek.

,,Forrás: The Spectator Index, Index.hu"

Nem a Propeller, hanem mindenki megemlíti Ukrajnát, ha a világraszóló orbáni-infláció a téma. Ahogy minden egyéb országot. Ahogy ez a cikk is. Nem érted, mi?
De te miért csak Ukrajnát említed meg?
Ez volna a mindent cáfoló védőbeszéded?
...jesszusom...
Németh István
AKORMÁNY hivatkozása helyt álló, persze csak részben mert ugye hivatkozhatna másra is az ukrán háborús helyzet mellett, és MÉGPEDIG AKÁR NAGYOBB SÚLLYAL>>> a részünkről elkövetett határvédelemre - amely EURÓPA VÉDELME IS - a liberáális baloldaj csaknem folyamatos zavartkeltő akadályozni szándékozó ÉS kifejezetten károkat okozó honi megnyil-vánulásaira, aztán az Eu. moslék vezetésének hergelése okán az Eu betartások sorozatára > MINDEN TÉREN > az aljas indokból folyamatosan biztosított betartások a járandóságok megfi-zetésének - hazaárulás végetti - visszatarása, az energiatényezők, a piaci viszonyok gátlása, új piaci lehetőségek kényszerű keresése!
MIről beszéltek analfabéla, trutymófejűek?
A lényeg az usa-nató, az Eu.vezetése, az usa nagykövet > takarodik a büdüs kurva anyjába!
Béla333
De dumában, hazugságban bent vagyunk a "legjobb" 3-ban is...
Ugyanis most meg az a baj, hogy nem azt nézzük, amit a maffiafőnök hazudik (mond), hanem ami a valóság.
És a kettő között ég és föld a különbség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.