Elveszítette testületi többségét egy adócsalási ügybe keveredett polgármester is, máshol pedig egy Fidesz-győzelmet hozott a voksolás.

Időközi választások: Volt, ahol 58 év után váltottak polgármestert vasárnap

Kép: Facebook / Cserháti Ferenc

Három Pest vármegyei településen is időközi önkormányzati választásokat tartottak vasárnap – foglalja össze a hvg.hu. Gyömrőn és Ráckevén egyéni képviselőket, Veresegyházán pedig polgármestert választottak.

Veresegyházán az egyetlen jelölt, a független Cserháti Ferenc nyert. Ő alpolgármesterként március óta ellátta a polgármesteri teendőket is,

miután a várost – előbb tanácselnökként majd polgármesterként – 58 éve vezető, 85 éves Pásztor Béla lemondott.

Gyömrőn lemondások miatt 3 választókerület egyéni jelöltjeiről döntöttek. Mindhárom esetben a helyi ellenzék, a Hajnal Egyesület Gyömrőért (HEGY) jelöltjei nyertek. Ezzel Gyenes Levente polgármester elveszítette többségét a képviselő-testületben. A hvg.hu azt írja:

A polgármesternek itt amúgy több botrányos ügye is volt, például fél évet volt letartóztatásban egy számlagyáros bűnszervezet miatt. Ő áldozatnak tartja magát.

Ráckevén szintén egy egyéni képviselői mandátum sorsa volt a tét: itt Simsik Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP jelöltje nyert.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
@Maccska: Hála isten azért nem sok az a 67% ahhoz képest , hogy 10 e " városról van szó " És hányan voltak el szavazni ???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Menőmanó
@Péter2: 1565 szavazat nem túl sok egy 10 ezres városban.
jáger laszló
Veresegyházán fiatalítottak!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Péter2
@Menőmanó: Ezt mondom , tehát a nagy többség egyik pártra sem szavazott , ez viszont azt jelenti , hogy elégedetlenek , de még nem eléggé , majd eljön az az idő , mikor majd félrehúzott szájszéllel ha változást akarnak kénytelenek lesznek bármelyik induló ellenzékre leszavazni , el fog jönni az idő , amúgy az országban ezt mutatja a tendencia , fogynak a elvakult fideszesek rendesen !
simmering73
@Maccska: Illipsi matek szerint ez 2/3. Igaz, ciculi?
Péter2
@Maccska: De úgy tűnik rátok sem , a hatalmas propaganda és szavazatvásárlás ellenére sem értetek el az ottani lakosok mennyiségéhez mérten eredményt , egyet 100% meg lehet állapítani ,az időközi választásokból , országos szinten , nagyon fogynak a híthű fideszesek, de nagyon , és az idáig a hazug propagandával bolondított embereknél felülírta az infláció , " a pénztárca " a propagandát , most ezek az emberek csalódottak , és előbb utóbb meglesz a pártfordulás , ha akarnak változást , így működik a naiv lakosság ," mikor a megélhetésért küzd " mert benne van az is , hogy parlamenti választásra sokan majd elmennek az ellenzékre szavazni mert gondolván , bár ki is a polgármester, most jobb , akkor sem lesz , így inkább a többség otthon maradt ! Ha az én körzetem lett volna , ellenzékiként nem menetem volna el szavazni , sőt sok ellenzéki barátomat le is beszéltem volna , ugyanis a fidesz már nem egyszer eladósította az önkormányzatokat 1998-2002 között , most megint ez van , úgy , hogy nem szeretettem volna , hogy a választott ellenzéki polgármester , beleüljön egy adóssággödörbe, amit a fideszes elődje , vagy magasabb helyről kiástak , amit főztetek egyétek is meg , nyögjenek az embere a fideszes polgármester alatt , úgyis a cinkosai tették ezt a helyzetet az országgal , így már nem lesz egyszerű majd másra mutogatni .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.