Ausztriának nem tetszik, hogy a kormány szabadon bocsátaná a fogva tartott embercsempészeket. Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszter hétfőn közölte, hogy minisztériuma berendeli a magyar nagykövetet a Magyarországon letartóztatott embercsempészek szabadon bocsátása miatt. Ausztria ugyanisellenzi az embercsempészek szabadon bocsátását. Rétvári Bence válaszként a "börtönbizniszt" is felhozta az osztrák kifogások kapcsán. Rétvári szerint ugyanis bár Brüsszel nem járul hozzá a határvédelem költségeihez, de megbünteti hazánkat, ha túlzsúfoltak a börtönök.

Magyarországnak azért kellett meghoznia ezt a döntést az embercsempészekkel kapcsolatban, mert Brüsszel nem járul hozzá a határvédelem költségeihez, viszont megbünteti hazánkat, ha túlzsúfoltak a börtönök

– közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden az MTI-vel.

Áll a bál! Rétvári Bence kiakadt és a "börtönbizniszt" is felhozta, miután a magyar kormány durván kiverte a biztosítékot az osztrákoknál

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Rétvári Bence kiemelte: Magyarország védi az Európai Unió külső határait. Brüsszel 650 milliárd forinttal, azaz több mint 1,5 milliárd euróval tartozik Magyarországnak, ugyanis ennyit költöttünk 2015 óta határvédelemre.

Ennek a hihetetlenül nagy összegnek eddig mindössze az 1 százalékát térítették meg. Az Európába érkező illegális bevándorlókat a déli határon "mi állítjuk meg, az embercsempészeket mi fogjuk el és tartjuk fogva".

A mi határvadászaink és rendőreink állnak a határon télen és nyáron, és erőn felül dolgoznak azért, hogy a magyar és európai családok biztonságban legyenek

– tette hozzá.

Az EU nem ad pénzt Magyarországnak sem az embercsempészek fogvatartási költségeire, sem börtönök építésére. Azt viszont elvárják, hogy a határokon elfogott külföldi embercsempészeket hazai börtönökben, a magyar adófizetők pénzéből tartsuk fogva.

A hazai börtönök azonban az elfogott több mint kétezer embercsempész miatt túlzsúfolttá váltak. Magyarországgal szemben korábban eljárásokat indítottak, arra hivatkozva, hogy "embertelenek a körülmények" a túlzsúfoltság miatt.

Úgy fogalmazott,

emlékezetes a "börtönbiznisz", amelynek során "elsősorban a Soros-hálózathoz köthető ügyvédek több milliárd forintos összértékű kártérítési pereket indítottak korábban a börtönök telítettségére hivatkozva".

Az embercsempészettel kapcsolatos bűncselekmények miatt fogva tartottak eltartásának éves költsége több milliárd forint. Egy elítélt embercsempész átlagosan csaknem 5 millió forintjába kerül a magyar adófizetőknek.

A reintegrációs őrizet kiterjesztésével az elítélt és Magyarországról jogerősen kiutasított embercsempészeknek 72 órán belül el kell hagyniuk az ország területét, ám ez nem a büntetés eltörlését jelenti. Amennyiben nem hagyják el az országot, visszakerülnek a börtönbe.

Az intézkedés célja, hogy az embercsempészek büntetésének költségeit ne a magyar adófizetők állják. Az intézkedés 808 fogvatartottat, többségében a Magyarországgal szomszédos államok polgárait érinti.

Magyarországnak azért kellett meghoznia ezt a döntést, mert Brüsszel nem járul hozzá a határvédelem költségeihez, viszont megbünteti hazánkat, ha túlzsúfoltak a börtönök – emelte ki Rétvári Bence.

Gulyás Gergely: "Nem kívánjuk a magyar adófizetők pénzén fogva tartani a több száz embercsempészt"

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy korábbi Kormányinfón beszélt arról, hogy az adófizetők pénzén embercsempészek tömegeit tartják letartóztatva Magyarországon.

A tárcavezető szerint börtöntúlzsúfoltság van, ezért nem kívánják a magyar adófizetők pénzén fogva tartani a több száz embercsempészt, ha elhagyják az országot 72 órán belül. Utóbbit a Belügyminisztérium szavatolta.

72 órájuk van elhagyni az országot azoknak az embercsempészeknek, akiket egy kormányrendelet értelmében kiutasítanak Magyarországról. Az embercsempészek fogva tartása milliárdokba kerül a magyar adófizetőknek, ezért döntöttek az úgynevezett reintegrációs őrizet mellett.

Forrás: MTI, Infostart

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Aljas, hazug dög vagy rétvári. Isten talán feloldoz ...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Szerintem nem is árt, ha ennyire ,,kiképzik" magukat börtön témában.
kereső
Aljas, hazug dög vagy rétvári. Isten talán feloldoz ...
Maxipocak
@sgl: pedig nagy a verseny és eléégé nagy a merítési lehetőség. Nálam rogán szíjjártó eléggé dobogós. O1g-t már nem is említem.
Maxipocak
A gulyás is elmehet a qrvaanyjába. Akkor miért nem aggódott az adófizetők pénzéért amikor 300mrd-ért "vettek" "lélegeztetőgépeket". Csak úgy beugrott. Meg még a többi, amikor sunyi módon kilopjátok az adófizetők pénzét.
Giovanni Alba
„az EU csak az uniós jog alapján, a migrációs és menekültügyi uniós jogszabályokkal összhangban finanszírozhat projekteket. A kerítésépítés például nem alapozhatja meg az EU-támogatásra szóló jogi igényt”.
Csakhogy a „tömeges bevándorlás” nem igazán áll fenn: miközben 2015-ben, a menekültválság csúcsán több mint 450 ezer határrendészeti intézkedést hajtottak végre a magyar hatóságok, addig tavaly csak 5600 olyan eset volt, amelyet „illegális határátlépésként” tart számon a határrendészet.

(Az „illegális határátlépés” fogalmával kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a menedékkérelem benyújtását is legtöbbször annak számolja a kormány, hiszen az érintettek nem rendelkeznek hivatalos úti okmányokkal. Csakhogy az ilyen módon történő menedékkérelem a nemzetközi jog értelmében nem tekinthető törvényellenesnek. Az „illegális határátlépő” kifejezés tehát gyakran menekültellenes bűvészkedés a szavakkal a kormány részéről.)
merce.hu/2019/09/07/sokkal-tobb-penzt-adott-az-unio-hatarvedelmi-celokra-mint-amennyit-a-magyar-kormany-allit/

"Az Európai Bizottság álláspontja ugyanakkor eddig is az volt, hogy ugyan kerítésre vagy falra nem ad pénzt, de azt kísérő infrastruktúrára, például megfigyelőtornyokra igen, ahogy azt például a testület vezető szóvivője, Eric Mamer január végén kimerítően elmagyarázta."
telex.hu/kulfold/2023/02/10/eu-migracio-kerites-ausztria-menekultugy
Giovanni Alba
@Maxipocak: ma, 11:18
pecsaktual.hu/gazdasag/igy-fog-kinezni-magyarorszag-tengeri-kikotoje-triesztben/
és akkor még írjuk hozzá a vodafont is, szintén a teljesség igénye nélkül.
jáger laszló
Most jön a hét vicce!!
Rétvári azt mondta
Azért kellet elengedni az embercsempészeket,mert Brüsszel nem ad pénzt!!!???
Hát ennél röhejesebbet már régen hallottam!!
Bence te tényleg hülye vagy!!!Brüsszelben is mosolyt fakasztottál nem csak hazánkban!!
Csak ennyi
barátilag
J.L.
Emmersson71
...és akkor Abdult Ausztria felé kell elengedni?! Nincsen ennek hivatalos módja? A kiutasítást úgy kell végrehajtani, hogy "rászabadítjátok" az embercsempész bűnözőket Európára, majd utána azt hazudjátok, hogy "erőn felül dolgoztok azért, hogy a magyar és európai családok biztonságban legyenek"???

Tetves hazug férgek vagytok!
drrotf
Nem csak Ausztriának nem tetszik az hogy a jogerősen elítélteket a kormány egy döntéssel szabadon engedte, hanem a normális Magyarországnak sem, mert azt gondolják az emberek,hogy itt a bíróságok ügyeibe beleavatkozik a kormány mint államigazgatási és most már hogy vészhelyzetben élünk több éve , mint hatalmi szervezet, és hiba dolgoznak a bíróságok a hatályos törvények szerint az kormány egy döntéssel beleavatkozik a bíróságok munkájába és megkülönböztetéssel szabadon bocsátja azokat akiket a bíróság elítélt!Kérdés minek van ekkor a bíróság, és miért folytat le eljárásokat, csak azért hogy azokat később a kormány felülvizsgálja és megsemmisítse, vagy ez nálunk a jog érvényesítésének a rendes módja, mert ha ez utóbbi akkor igen furcsa módon uralkodnak nálunk a törvények, ahogy ezt korábban Orbán Viktor állította!
Namely
"Ausztriának nem tetszik, hogy a kormány szabadon bocsátaná a fogva tartott embercsempészeket."
Ezt nem értem.
Az osztárkoknál már nem az a hivatalos álláspont, hogy szárnyaskapu és mindenki menekült, akiket a szemét, fasiszta magyar kormány tart vissza attól, hogy a nyugati emberbarátok végre keblükre ölelhessék mind? Mert akkor az "embercsempész" (jaj milyen fasiszta szó, egyenesen náci), az nem más, mint humanitárius, emberjogi harcos, aki a szegény, szerencsétlen embereket átviszi a náci Magyarországon?

De őket nem kell szabadon engedni???

(ha én lennék a magyar min elnök, akkor a nyugati határt zárnám, és minden majmot egyenesen nyugati határra vinnék a déli határról a nyugati szar sznoboknak).
Aki Én
@Namely: A menekült önmagában nem bűnöző, az embercsempész pedig az.
Tudtam segíteni?
Hogy te mikkel nem hergeled magad...
ómió
Pedig a honi efftársak szívesen eltartanának minden embercsempészt! De eszerint még az osztrákok is! De, akkor, miért nem veszik át a "csapatot"!?
kereső
?" Amúgy ha igaz, hogy ezek az embercsempészek szomszédos országok állampolgárai, akkor talán államközi szerződés keretében ki kellett volna adni az érintett országoknak, hogy ott üljék le a büntetésüket. Tudomásom szerint ez egy létező és működő opció. Ehhez képest az, hogy szabadon engedik, és áttolják a határon a bűnözőket, nem más, mint sunyi aljasság. Pont olyan, mint amikor összeszedték a menekülteket, akiket mesterségesen feltorlasztottak az országban, aztán az osztrák határhoz vitték őket buszokkal, onnantól pedig szabad volt a vásár. A cél az volt, hogy az osztrákok és a németek a humanitárius katasztrófa elkerülése céljából kénytelenek legyenek ellátni és befogadni őket. Másnap már tele is volt vele a pártsajtó, hogy Merkel magára rántotta a migránsokat. Most mi a cél, kivel akarnak kiszúrni? (link kommentben)

Címlapkép: Budapest, 2015. szeptember 5.
Illegális bevándorlókkal teli buszok indulnak a fõvárosi Keleti pályaudvarról Ausztria felé 2015. szeptember 5-én éjjel. A központi operatív törzs úgy döntött, hogy az éjszaka folyamán autóbuszokat vezényel a Keleti pályaudvarhoz és a M1-es autópályához, és felajánlják az ott tartózkodó bevándorlóknak, hogy a hegyeshalmi határátlépési ponthoz szállítják õket. Ausztria a szükséghelyzet miatt beengedi a Magyarországról érkezõ migránsokat."
jáger laszló
R Bencét is szabadon engedhetnék
Minek rontja ott a levegőt azon a túlzsúfolt helyen!!
Mindenki jobban járna!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.