Elég más lett az M1 Híradójának lánchidas megvágott riportja, mint az eredeti felvett anyag.

Árulkodó felvételt tett közzé a 444.hu szerda reggel arról, hogyan manipulálhatja a közmédia a politikai közvéleményt.

Addig vágták a megszólaló autósok nyilatkozatait a közmédia híradójában, amíg ki nem jött a Karácsony-ellenes kormányzati narratíva

A 444 ugyanis hozzájutott egy rövid vágathoz az MTVA egyik stúdiójából, amin a május 2-án este 19.30-kor adásba került Híradó részlete látható. A riport témája: Budapest ellenzéki vezetésű önkormányzata végleg elterelné az autóforgalmat a Lánchídról.

A felvételen látható az adásba került képsor és a még vágatlan nyers képanyag is. A videó így érzékletesen bemutatja, hogyan is készülhetnek a közmédia híradójának riportjai. A vágott verzió alapján úgy tűnhet, hogy az autósok között teljes a felháborodás, de az eredeti anyagban szó sincs hatalmas kiakadásról.

Szóhoz se jutok. Nem örülök neki. Borzasztó

– hangzik el több autóstól a riportban.

Csakhogy a vágatlan verzióból kiderül az is, hogyan születtek meg ezek a válaszok. A nő, aki nem örül a lezárásnak, még a vágás előtt elmondja, hogy megérti a döntést. A megértést nem díjazza a riporter, és gyorsan szavába vágva arról érdeklődik, hogy ugye emiatt vannak dugók a városban. A nő elmondja: nem ért egyet a lezárással, de nem csak emiatt van túl nagy forgalom, és bár nem örül neki, de nem is használja napi szinten.

A harmadik megkérdezett sofőr sem különösebben boldog, nem szereti, de azért a felháborodás jeleit rajta sem látni. A köztévé munkatársa is érezhette, hogy ez így kevés lesz, így feltette a kérdést:

Szerinted is ez így borzasztó?

- hangzik el az irányított kérdés, és betalál, onnan már csak megfelelő tempóban kell bevágni a megszólalást, hogy kellő hatást keltsen.

Egy elektromos autót vezető férfi pedig elmondta, hogy ő egyetlen autót sem engedne fel a Lánchídra. Az ő mondata már kimaradt a riportból.

Az autósok véleménye tehát olyan formában és ütemben kerültek adásba, amik alátámasztják az elvárt politikai narratívát – összegzi a 444.hu.

A videót a 444.hu oldalán nézheti meg.

Forrás: 444.hu, 24.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Szóhoz se jutok. Nem örülök neki. Borzasztó.
De megszokhattuk a perek százait elvesztő orbáni-propaganda gépezettől, amit hosszú évek óta fizetünk a magyar családok ezermilliárdjaiból.
Ezzel lehet hazug választásokat nyerni, nem a korrekt, közérdekű, becsületes, társadalmi érdekeket képviselő, szakértő kormányzással.
Nehéz erre szavakat találni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nejlontacskó
@sgl: Nálad a pont, de ahhoz, hogy összeszarozza a monitort, nem kell provokálni, spontán ömlik belőle...
balos
@szópó-ómió:nedveske!Anyádat már annyira sem becsülöd,hogy hátulról nyomod a drága sárgarépát a farosba!
ómió
@m73: Itt alázni csak a tetvesbolsi fajtátokat lehet! Azt a "tévedhetetlent"!
ómió
@balos: Na! Már a bárcáskurva anyád "kezelési módját" is másokra hazudnád, bolsiék szopóbajnoka!? Látom, Bite efftársadtól teleszívtad már a mocsokbolsi pofádat!
ómió
@nejlontacskó: Látom, te a saját bolsi kreténségedre tudod az IGEN választ! De, hogy ezt még reklámozod is...!
balos
@szópó-ómió: Bárcás kurva volt az anyád nedveske?Attól lettél ilyen tetveske!Nem kellett volna a kecskét is bevenni a buliba,így most vakarózz szájermuffja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.