Kicsinyes baloldali politikai támadás történt az Európai Számvevőszék magyar tagja, Pelczné Gáll Ildikó ellen – hívta fel a figyelmet a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja.

A Fidesz szerint kicsinyes baloldali politikai támadás történt
Fotó: Pelczné Gáll Ildikó MTI/Európai Parlament/Mathieu Cugnot

Az MTI-hez eljuttatott közleményükben arról tájékoztattak, hogy Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottsága szerdán hallgatta meg Pelczné Gáll Ildikót, akit újrajelöltek számvevői tisztségre, és

a magyar dollárbaloldal illetve az európai baloldal képviselői egyértelmű politikai indíttatásból ellene szavaztak, figyelmen kívül hagyva minden szakmai érvet és azt a tényt, hogy a magyar jelölt 2017 óta kiemelkedően látja el számvevői feladatait.

A képviselőcsoport szerint Pelczné Gáll Ildikó életpályája, szakmai múltja és a számvevőszéken elvégzett eddigi munkája alapján az egyik legrátermettebb és legkiválóbb tagja a testületnek, melyet a szakbizottság a 2017-es jelöléskor elismert, és nagy többséggel támogatta a magyar jelöltet.

Az Európai Parlament várhatóan június 1-jén szavaz a magyar jelöltről, az Európai Parlamentnek azonban csak véleményezési joga van a jelölési folyamatban, a végső döntést az Európai Unió Tanácsa hozza majd meg.

Az Európai Számvevőszék feladata az EU bevételeinek és kiadásainak ellenőrzése, az uniós költségvetés végrehajtásának szabályossági és hatékonysági vizsgálata. A luxembourgi székhelyű intézmény számvevőit a tagállami kormányok jelölik, minden ország egy tagot delegál a testületbe, mandátumuk hat évre szól.

Forrás: MTI

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
NKF
A balosok kapják be vagy ...ki!
kereső
Miért is "baloldali" ármány az, ha egy tolvaj, maffia kormány képviselőjét nem akarja másik 26 ország az Eu-s számvevőszék tagjai között látni? Ez nem "politikai támadás", hanem józan paraszti ész. Csak egy a bökkenő- a magyar kormány bármely jelöltjénél ugyanez a helyzet.
Horizont
@NKF: hát a jobbosok sőt a szélsőjobbosok is bekaphatnák.
Shikari
Eljön az idő, amikor ezt a rohadék bandát elszámoltatjuk a hazaárulásukért! Ne reménykedjen egyik sem, nem lesz akasztás! Kőtörés lesz bányában kenyéren és vízen életfogytiglan!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.