A személyi szabadságot korlátozó intézkedés feltételei nem álltak fent.

Fojtogatott egy nőt egy portugál férfi – Ment a gépe, elengedték a rendőrök

Illusztráció: Pixabay.com

Vasárnap hajnalban rátámadtak egy 25 éves nőre Újlipótvárosban – számol be az RTL.hu. Egy 40 éves kor körüli portugál férfi volt a támadó, akit elengedtek a rendőrök, az áldozat elmondása szerint arra hivatkozva, hogy megy a repülőgépe.

A nő éjjel 3 körül ment haza. Amikor a lépcsőházban felkapcsolta a villanyt, megragadták hátulról. A támadó lefogta a nőt, majd percekig fojtogatni kezdte.

A szomszédok léptek közbe, akik meghallották a dulakodást. Az elkövető állítólag azt mondta ekkor, hogy csak segíteni akart a nőnek, aki állításai szerint ittas volt.

A szomszédok elzavarták a tettest, majd hívták a rendőröket.

A férfi a ház előtt maradt, mondván, elhagyta a táskáját. Itt találták a rendőrök is, akik előtt állítólag nem is tagadta a támadás tényét.

A férfi arról beszélt a rendőröknek, hogy néhány órán belül indul a repülőgépe Ferihegyről, és az utolsó éjszakáját már nem akarta a szállásán kifizetni, ezért inkább az utcán aludt. Azt állította, hogy mire felébredt, eltűnt a táskája – azért vette üldözőbe és támadt rá a lányra, mert tolvajnak hitte.

A támadó sztoriját az áldozat cáfolta, nála csak egy apró női retikül volt. Megmutatta a rendőröknek, hogy a fojtogatás következtében a nyakán és a testén több helyen zúzódások keletkeztek, szája pedig felrepedt. A rendőrök közölték, hogy ezek nyolc napon belül gyógyuló sérülések, ezért csak magánvádas feljelentést tehet, ami végül meg is történt.

A járőrök, az áldozat elmondása alapján a központtal való egyeztetést követően szabadon engedték az elkövetőt, arra hivatkozva, hogy hamarosan indul a repülőgépe.

Az RTL.hu megkereste a rendőrséget is, akik ezt nyilatkozták a történtekről:

A rendelkezésre álló adatok szerint a portugál állampolgár azért támadt a nőre, mert azt hitte, hogy ő lopta el a táskáját. A nő nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, könnyű testi sértés miatt magánindítvánnyal élt, ezért a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság az ügy iratait a hatáskörrel rendelkező bíróságra küldi meg. A külföldi férfival szemben személyi szabadságot korlátozó intézkedés feltételei nem álltak fent.

Forrás: Rtl.hu
Fotó: Pixabay.com

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Nem lehet fogvatartani, mert az sokba kerül...
ómió
Végtére is, egy fojtogatás arrafelé max. egy bakfitty! Ha még nem "ajrópai érték"!
Horizont
Lehet ki van adva nekik, hogy mivel zsúfoltak a börtönök engedjenek el mindenkit.
Szép új világ.
jesz
...-maguknál itt mindenki hülye?
...-igen, itt mindenki..

by üvegtigris

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Így van most Gálvölgyi János
Szórakozás - 2023. June 3., 16:36
Így van most Gálvölgyi János
A szomszédba látogatott III. Károly király
Nagyvilág - 2023. June 3., 12:00
A szomszédba látogatott III. Károly király