A személyi szabadságot korlátozó intézkedés feltételei nem álltak fent.

Fojtogatott egy nőt egy portugál férfi – Ment a gépe, elengedték a rendőrök

Illusztráció: Pixabay.com

Vasárnap hajnalban rátámadtak egy 25 éves nőre Újlipótvárosban – számol be az RTL.hu. Egy 40 éves kor körüli portugál férfi volt a támadó, akit elengedtek a rendőrök, az áldozat elmondása szerint arra hivatkozva, hogy megy a repülőgépe.

A nő éjjel 3 körül ment haza. Amikor a lépcsőházban felkapcsolta a villanyt, megragadták hátulról. A támadó lefogta a nőt, majd percekig fojtogatni kezdte.

A szomszédok léptek közbe, akik meghallották a dulakodást. Az elkövető állítólag azt mondta ekkor, hogy csak segíteni akart a nőnek, aki állításai szerint ittas volt.

A szomszédok elzavarták a tettest, majd hívták a rendőröket.

A férfi a ház előtt maradt, mondván, elhagyta a táskáját. Itt találták a rendőrök is, akik előtt állítólag nem is tagadta a támadás tényét.

A férfi arról beszélt a rendőröknek, hogy néhány órán belül indul a repülőgépe Ferihegyről, és az utolsó éjszakáját már nem akarta a szállásán kifizetni, ezért inkább az utcán aludt. Azt állította, hogy mire felébredt, eltűnt a táskája – azért vette üldözőbe és támadt rá a lányra, mert tolvajnak hitte.

A támadó sztoriját az áldozat cáfolta, nála csak egy apró női retikül volt. Megmutatta a rendőröknek, hogy a fojtogatás következtében a nyakán és a testén több helyen zúzódások keletkeztek, szája pedig felrepedt. A rendőrök közölték, hogy ezek nyolc napon belül gyógyuló sérülések, ezért csak magánvádas feljelentést tehet, ami végül meg is történt.

A járőrök, az áldozat elmondása alapján a központtal való egyeztetést követően szabadon engedték az elkövetőt, arra hivatkozva, hogy hamarosan indul a repülőgépe.

Az RTL.hu megkereste a rendőrséget is, akik ezt nyilatkozták a történtekről:

A rendelkezésre álló adatok szerint a portugál állampolgár azért támadt a nőre, mert azt hitte, hogy ő lopta el a táskáját. A nő nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, könnyű testi sértés miatt magánindítvánnyal élt, ezért a XIII. Kerületi Rendőrkapitányság az ügy iratait a hatáskörrel rendelkező bíróságra küldi meg. A külföldi férfival szemben személyi szabadságot korlátozó intézkedés feltételei nem álltak fent.

Forrás: Rtl.hu
Fotó: Pixabay.com

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Nem lehet fogvatartani, mert az sokba kerül...
ómió
Végtére is, egy fojtogatás arrafelé max. egy bakfitty! Ha még nem "ajrópai érték"!
jesz
...-maguknál itt mindenki hülye?
...-igen, itt mindenki..

by üvegtigris

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.