Hatvanhét jobboldali, konzervatív uniós parlamenti képviselő kiállt Magyarország mellett, és az Európai Bizottságnak címzett levelében felszólította a testületet, hogy ne engedjen az Európai Parlament zsarolásának és nyomásgyakorlásának – nyilatkozta Gál Kinga a Fidesz uniós parlamenti képviselője szerdán Brüsszelben az MTI-nek.

Deutsch Tamás nem kér a háborúból, a genderideológiai őrületből és a migránsokból sem

A napokban az Európai Parlament öt frakciójának vezetői levelet intéztek a bizottsághoz, amelyben ismételten súlyos valótlanságokat állítva kifejezték aggodalmukat egyes magyarországi jogalkotási fejlemények ügyében. A levélben annak a politikai elvárásuknak adtak hangot, hogy – egyes Magyarországon tervezett jogszabálymódosításokat ürügyként megemlítve – a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) forrásaihoz az Európai Bizottság Magyarországnak semmiképpen se engedélyezzen hozzáférést – közölte Gál Kinga.

Mint mondta, a 67 jobboldali konzervatív képviselő rámutatott, hogy tekintettel az uniós költségvetés védelmét szolgáló általános feltételrendszerről szóló uniós rendelet vonatkozó cikkére, az Európai Bizottságnak csupán tájékoztatási kötelezettsége van az Európai Parlament felé a javasolt intézkedésekről, így az Európai Parlament frakcióvezetőinek követelései semmilyen módon nem értelmezhetők a kondicionalitási eljárás részeként.

A jogbiztonság és az intézmények kiszámítható működése a jogállamiság legfontosabb követelményei közé tartoznak. Az Európai Parlament frakcióvezetőinek beavatkozása a hatáskörükbe nem tartozó ügybe ily módon ezen általános jogelvek érvényesülését veszélyezteti

- idézte a uniós parlamenti képviselők levelét.

Gál Kinga elmondta, hogy ez a levél a Magyarországgal való szolidaritást tükrözi, továbbá azt, hogy Magyarország nincs egyedül abban a kérdésben, hogy az ilyen típusú nyomásgyakorlást és zsarolást nem szabad értelmeznie Európai Bizottságnak.

Az Európai Parlament fellépése nem más, mint súlyos zsarolás, ami azért történik, mert a magyar kormány továbbra is kiáll az ukrajnai béke mellett, nem változtat háborúellenes, migrációellenes álláspontján, ahogy továbbra is kiáll a gyermekvédelem mellett

- hangsúlyozta a fideszes EP képviselő.

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője szerint a 67 uniós parlamenti delegált nagyon világos, egyértelmű jelzést küldött az Európai Bizottságnak, visszautasítva az Európai Parlament baloldali többségének zsarolását, politikai nyomásgyakorlását, amelynek keretében arra akarják rávenni az Európai Bizottságot, hogy a baloldal politikai szempontjainak az érvényesítése érdekében a Magyarországnak jog szerint járó európai uniós fejlesztési pénzeket továbbra is visszatartsák.

A levél írói kiállnak amellett, hogy az Európai Bizottság következetesen tartsa be az uniós jogszabályokat, mondjon nemet a politikai nyomásgyakorlásnak, a tények alapján hozzon döntést

- mondta.

Felhívta a figyelmet, hogy Magyarország megállapodásra jutott az Európai Bizottsággal, vállalt kötelezettségeiknek eleget tett, az elfogadott jogszabály-módosítások csütörtökön hatályba lépnek, így ezt követően elhárul minden akadály annak az útjából, hogy Magyarországnak hozzájusson az európai uniós fejlesztési forrásokhoz. Azonban – tette hozzá – az európai baloldal ezt meg akarja akadályozni, és azért zsarolják az Európai Bizottságot, hogy továbbra is politikai elvárásokat fogalmazzon meg Magyarországgal kapcsolatban.

Bele akarnak minket kényszeríteni az ukrajnai háborúba, de mi, magyarok a béke mellett köteleződtünk el. Ezen nem kívánunk változtatni, ahogy migrációt és a genderideológiai őrületet elutasító álláspontunkon sem

- húzta alá Deutsch Tamás.

Mint mondta, "az európai baloldal a magyar dollárbaloldallal karöltve, a létező összes eszközzel és módszerrel támad Magyarországra". Ezt szolgálta az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságának magyarországi látogatása és vizsgálata, amikor már jó előre tudható rágalmaikat fogalmazták meg, továbbá az újabb hetes cikkely szerinti meghallgatás kedden a Tanácsban, ezt a célt szolgálja a szerdai uniós parlamenti vita, amely a magyar uniós elnökséget érinti – mutatott rá.

A képviselő szerint az európai baloldal számára másodlagos, mit írnak elő a jogszabályok, ők erőből akarnak célt elérni, felül akarják írni a magyar polgárok demokratikus döntését.

"Azt akarják, hogy Magyarország más irányba haladjon, mint amiről a magyar polgárok döntöttek. Újabb és újabb ötletekkel állnak elő, hogy hogyan lehessen további eszközökkel, még újabb témák megjelölésével fokozni a politikai zsarolást" – hívta fel a figyelmet Deutsch Tamás.

Forrás: MTI

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
"Deutsch Tamás nem kér a háborúból, a genderideológiai őrületből és a migránsokból sem"

Tudjuk Tompika, hogy te mit kérsz! De azt kérd a szipogi Habony "vitrin" Árpi barátodtól :P
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Deutsch képes ezekből nem kérni!? Hát, nem lenne jó efftárs! Sőt! Semmilyen se!
balos
@Philip Marlowe: A debreceni gyárba telepített külföldi munkaerő elveszi a magyar emberek munkáját,de azért megtehetik,mert a seggtartód hívta őket,hogy örüljél bazd meg mindet és a tompikát is nemzethyesen!
Giovanni Alba
@Philip Marlowe: ma, 09:35
Mi van Velő Fülöpke, kiakadtál? Feltettem egy egyszerű kérdést, de átváltottál a már megszokott alpári hangra, csak sajnos a tudatlanságodat nem menti és nem is leplezi trágyaszagú ordenáréságod.
Ez azt jelenti, hogy nem tudod a választ, béna és tehetségtelen vagy utánanézni, bár az is meglehet, hogy csak félsz, a tudás megvilágítja mennyi baromságot hordtál össze.
Amit te kifejtettél az a tavalyi borsó kis butus.
Ha lenne egy kevés eszed, megnéznéd legalább mi az, ami ellen ennyire ágálsz. De nem, te élvezed a tudatlanságodat, mert így tiltakozhatsz minden ellen amit a párt megjelölt neked. Az arab számokkal kibékültél már?
Edebácsi
@Edebácsi: Hogy Neked meg miken jár az eszed?!
Aki Én
@Philip Marlowe: @ómió: Azért ti kajáljátok rendesen a fidesz szarságait. Ahogy látom, a komcsi Tompikát is szeretitek körbe nyalni.
Van egy ízlésetek...
Németh István
Na kérem amit nem tudtok! > az ukránnak magát mondott szemétláda usa helytartó villámhá-borúra készül! Ezt még lehet, hogy kapisgáljátok! Csakhogy az usa F16-os arzenálja, amelyet a leselejtezett gépek CÉL-felújításával akarnak átadni; kamikázé századot indítanának Moszkva irányába. Meglepetésszerűen miként a japánok teték azt Pörlhabornál! Igazából a Putyini hadvi-selés erre is fel van készűlve, de az ilyen jellegű támadásnak a vagylagossága bejön, ugyan is a sok mellékes és együttes rakéta támadással egyidejüleg, a nagy magasságokba emelkedni ké-pes F16-soknak > mintegy "FÜGGÖNYT" képeznek a kamikázék kilőhetőségének nehezítésére, amelyhez valóban nehéz kellő védelmet biztosítani! Tehát potenciális célpont Moszkva de min-den viszonylag könyebben elérhető nagyvárosok, iparicentrumok, és lakóságot ellátó központi raktárak - pesze hadi bázispontok is Moszkva környékén!
Ez a konkét hír nem légbőlkapott, hanem az ukrán-orosz -usa-angol kém jelentésekből olvasható ki!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.