Magyarországnak három irányba (Berlin, Moszkva és Ankara irányába) kell mindig figyelnie – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

Orbán Viktor a Kossuth rádióban péntek reggel kiemelte: manapság az Európai Unióban pár kivétellel "mindenki ellenünk van, a torkunknak ugrottak", nehéz dolog békepárti álláspontot képviselni egy ilyen körben.

Látszik, hogy még a legjobb esetben sem lehet jobb eredményt elérni a frontvonalon, a csatamezőn, mint ami eredményt el lehetett volna érni ukrán szempontból már a háborút megelőzően, tárgyalásokkal – fogalmazott a miniszterelnök, hozzátéve, "egyre közelebb kerülnek a döntéshozókhoz" az olyan súlyos kérdések, mint hogy "akkor mi végre volt a háború".

Amikor a Magyarország elszigetelését célzó törekvésekről kérdezték, a kormányfő kijelentette, ha "magyar vagy, akkor állni kell a sarat", hiszen országunk történelme azt mutatja, hogy amikor nem álltunk ki az igazunkért, akkor Magyarország mindig rajtavesztett, és elvesztettük az önbecsülésünket, az önérzetünket és magunk előtt is szégyenkeztünk.

Most nemzeti kormány van, ilyen nem lesz – jelentette ki a miniszterelnök, hozzátéve, "baloldali macera mindig lesz", mint például az uniós soros elnökség körüli vita, ám "Magyarországnak a lényeges ügyekkel kell foglalkoznia, jól kell bemutatnia az álláspontját, ott, ahol lehet, lojális együttműködést kell mutatni a többi európai uniós országgal", megtalálva az együttműködés és a saját érdekeink képviselete közötti egyensúlyt.

Ma az, amit csinálunk, az az észszerű európai politikai viselkedésnek a mércéje szerint kialakított magatartás

- jelentette ki.

Orbán útba igazított minden magyart, és megmondta, hogy melyik háromszögben van az életünk

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnökkel (j2) közös fotót készít egy résztvevő Novák Katalin köztársasági elnök beiktatási díszceremóniáján az Országház előtt, a Kossuth téren 2022. május 14-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán imádkozott Erdogan győzelméért

Arra is kitért: "óriási megkönnyebbüléssel" fogadta Recep Tayyip Erdogan török köztársasági újraválasztását, nemcsak szurkolt neki, hanem "erősen és sokat" imádkozott is a győzelméért. "Tragédia lett volna, ha nem ő nyer" – mondta. Hangsúlyozta: Erdogan ellenfele "Soros György embere" volt, az ő győzelme esetén pedig a Törökországban élő négymillió menekültből pillanatok alatt megindult volna "egy-kettő-hárommillió", akik "már nyáron itt lennének a magyar határon".

Ránk eresztették volna őket és megnézhettük volna magunkat

- fogalmazott Orbán Viktor.

Arra is felhívta a figyelmet: az orosz gáz délről jön, Törökországon keresztül, és ha ott egy amerikapárti vagy Soros György által támogatott vezető van, akkor erősen kétséges, hogy eljut-e a gáz Magyarországra és Szerbiába.

Hozzátette: ha nem Erdogan nyer, akkor kaptak volna egy háborúpárti török elnököt, ennek következményei pedig beláthatatlanok. A török elnöknek van esélye arra, hogy közvetítsen az ukránok és az oroszok között, ahogyan korábban a gabonaválság ügyében ezt meg is tette – mondta.

Ez a magyarok háromszöge Orbán szerint

Kiemelte: Magyarországnak három irányba – Berlin, Moszkva és Ankara irányába – kell mindig figyelnie.

Oroszország, Németország, Törökország: ebben a háromszögben van az életünk, és ebben a háromszögben kell a magyarok életét jól igazgatni

- fogalmazott.

Elismerte:

nem mind a három relációban ugyanolyan kedvezőek a "csillagállások", de mindhárom kapcsolatrendszer stabil, kiegyensúlyozott és jól alakul Magyarország szempontjából.

A kormányfő aktuálisan a "legkritikusabbnak" a német kapcsolatot értékelte.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Ez a ""Berlin-Moszkva-Ankara háromszög"" kisértetiesen kezd hasonlítani arra a bizonyos Berlin-Róma-Tokió tengelyre. Emlékeink szerint annak se lett jó vége!
Viktor, Adolf nem tűnik a legjobb példának!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Budapest-Moszkva- Ankara + Belgrád lesz az viktor! Nincs már Merkel kancellár- aki mindig bevédte a hátsódat(ennek issza a levét az Eu)- úgyhogy szerintem a németeket hagyd ki a számitásodból. Az Eu egyik alapitója, és meghatározó tagországa nem fogja miattad magára venni ismét a fasiszta jelzőt.
Másoló
majd én tudom milyen irányba figyelek,a birkáknak meg mindegy,hol legelnek
mocsok ner
justhpeter
Ebben a melegben teljesen érthető, ha egy vén fa@ megbuggyan, bár jó Viktorunk sosem volt egy tiszta fialás. A lökött mivoltát igazolja az, hogy újra migráncsokkal riogat azután, hogy 2015-ben busszal szállíttatta őket Hegyeshalomba, majd idén utánuk küldte az embercsempészeket is.
Sakk Matt
Én másfajta 3szögre szoktam figyelni..főleg, ha fazonigazított ;)
lampa laz
Szerintem erre mindenki (kivéve az itt irkáló fideszes trollokat) emlékszik még, 2007-ben még egész más hangya duruzsolt orbán fülében.
"A pártelnök hangsúlyozta, hogy nem kellene megengednünk az utánunk következő fiataloknak, hogy miután a szovjet rendszer legvidámabb barakkja sorsától megszabadultunk, most a Gazprom legvidámabb barakkjává tegyék Magyarországot.

Mint mondta, a Fidesz nemzedéke azt üzeni a jövőnek, hogy nem azért mutattak ajtót bizonyos dolgoknak – az oroszoknak, a Szovjetuniónak, a kommunizmusnak – hogy azok most az ablakon visszamásszanak.

“Mi az ajtót a nyugatnak kinyitottuk, az oroszoknak, a Szovjetuniónak és a kommunizmusnak meg ajtót mutattunk, és azt üzenjünk a jövőnek, hogy ne engedjék, hogy visszamásszanak az ablakon” – fogalmazott.
Lehet, hogy az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik, a demokráciát pedig nem lehet felülről irányítani, hanem csak az emberek szívéből nőhet ki” – mondta Orbán Viktor."
Ezt soha senkinek sem szabadna elfelejteni, h 0rbán ki volt és mára ki lett belőle. 1 ócska hazug, tolvaj, gazember.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.