Az Országos Mentőszolgálat szakmai alapú átszervezése mellett a mentőszolgálat főigazgatójának azonnali menesztését követeli az Árnyékkormány.

Gyurcsányék kirúgnák az Országos Mentőszolgálat főigazgatóját

A mentőszolgálat egyre később ér ki a betegekhez. Forrás: Pixabay

Komáromi Zoltán, a DK országgyűlési képviselője, egészségügyi árnyékminisztere hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: szerinte az Orbán-kormány és az OMSZ trükközik a statisztikákkal.

Rétvári Bence államtitkár, majd az OMSZ főigazgatója is beismerte, hogy nem a hívástól számítva érkeznek ki a mentők a betegekhez 10-15 percen belül, hanem csupán a riasztástól, azaz a mentőkocsi indulásától mérve – idézi a 24.hu.

Az Árnyékkormány tudni akarja: valójában hány perc alatt ér ki a mentő onnantól, hogy felhívtuk? A képviselő szerint az embereket nem az érdekli, hogy hány perc alatt megy át a mentőkocsi városon, hanem, hogy hány percen belül számíthatnak segítségre.

A botrányos Gálvölgyi-eset után belső jelentést kért az Országos Mentőszolgálattól Pintér Sándor belügyminiszter. A jelentés szerint az azonnali ellátásra szorulókhoz országszerte átlagosan az esetek 78 százalékában értek ki 15 percen belül a mentők.

Az úgynevezett P2-be sorolt segélykérőknek viszont – ide sorolták Gálvölgyi János színművész nehéz lélegzéses rosszullétét is – már csak alig valamivel több mint a feléhez. A fővárosban még rosszabb a helyzet, Budapesten a Gálvölgyi-féle esetek negyedénél ér ki a helyszínre a mentő 15 percen belül, átlagosan pedig 36 perc telik el, mire megérkezhet a segítség.

Forrás: Propeller, 24.hu
Fotó: Pixabay

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
DK ebben a kérdésben nem kompetens habár véleménye lehet!!
Maradjunk ennyiben!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Juhász István
A jövőben NEM AZ INDULÁSTÓL, hanem a LAKÁSBA ÉRKEZÉSTŐL számolgatják majd a mentősök az időt. A tel. hivás után elindulnak 40 perc múlva, cikáznak a városban 15 percig, ez eddig 55 perc. Felballagnak mondjuk az emeletre, az plusz 5 perc, és BECSÖNGETNEK... Eddig eltelt uszkve 60 perc, ami ugye , egy óra. Ekkor inditják el a stoppert, bemennek, tájékozódnak, ha kell lélegeztetnek, hordágyra tesznek, és usgyiiiii !Csak azt az időt kell figyelembe venni, és a STATISZTIKA fényre derül...
NKF
Ez a fasz "árnyékszékkormmány" bele kapaszkodik mindenbe!
ómió
És, nyilván, egy "jó efftársat" ültetnének a helyébe!
Nessy
Csató Gábor hűséges kiszolgálója a rendszernek, védett személy! Mindent "elvállal,,bevállal" , miközben a tárgyi és személyi feltételek nem adottak a növekvő feladatok ellátására.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.