Kedden derült ki egy törvénytervezetből, hogy megemeli a kormány a benzin, a gázolaj és a petróleum jövedéki adóját.

Adóemelés: ennyivel drágulhatnak az üzemanyagok az új törvény szerint
Fotó: Pixabay

A hvg.hu cikke részletezi: 

A benzin jövedéki adója abban az esetben, ha a kőolaj világpiaci ára hordónként 50 dollárnál több, literenként 120 forintról 152,55 forintra nő, ha pedig a kőolaj világpiaci ára a hordónkénti 50 dollár alatt marad, akkor 125 forintról 157,55 forintra nő a jövedéki adó.

A petróleum jövedéki adója hordónkénti 50 dolláros világpiaci olajár felett 124,2 forintról 152,55 forintra nő, 50 dolláros olaj alatt 129,2-ről 157,55 forintra,

a gázolaj adója pedig 50 dolláros világpiaci olajár fölött 110,35-ről 142,9 forintra nő literenként, 50 dolláros olajár alatt 120,35 forintról 152,9 forintra.

Több más energiahordozó jövedéki adóját már a tavalyi különadókról szóló kormányrendeletben felemelték, de most már ez lesz a "normál adószint".

De mekkora többletkiadást jelent ez az autósoknak? Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) főtitkára a Pénzcentrumnak azt nyilatkozta,

ha a kormány valóban a nemrég közölt mértékben emeli meg a jövedéki adót, akkor január elsejétől átlagosan 40-41 forinttal drágulnak majd az üzemanyagok Magyarországon.

A szakértő megjegyezte, hogy bár az adó 32 forinttal emelkedik, erre jön még a 27 százalékos áfa, így jön ki a pontos összeg. 

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Az a gonosz Gyurcsány, már megint adót emel?
Még szerencse hogy a fidesz megvédene minket ettől, mint igérte a választások előtt, bár mint népünk okosabb tagjai már tudják: " a választási igéret nem kormányprogram!"
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izéke
" mindig ötezerért tankolok" Puttonyos Rikárdó,Alsómakkomról,főállású altalános iskolás,5 gyerek apja,abból 3 az anyjától,kettő a hugától
Dr. Proktor
Az a gonosz Gyurcsány, már megint adót emel?
Még szerencse hogy a fidesz megvédene minket ettől, mint igérte a választások előtt, bár mint népünk okosabb tagjai már tudják: " a választási igéret nem kormányprogram!"
szaboria1
@Sakk Matt: Ezt kellene a fidesz fanoknak minden nap az oruk alá dörgölni.
szaboria1
Megint egy óriási hazugság az EU-ra hivatkoznak. Hol van rajtunk kívül az EU-ba 27% ÁFA? Tehát már eleve többszörös adóemelést hajtanak egy termékre.
szaboria1
Érdekes most valahogy erre nem írogatnak a fidesz hívők.
kereső
Hány százalék ÁFÁ-t is fizetünk tulajdonképpen? Más az ÁFA mértéke az élelmiszereknél( a kisker extra adó, a chips adó, a neta miatt), más a fogyasztási cikkeknél- legtöbbnél az alap 27%, de az üzemanyagoknál már nem a jövedéki adó miatt( ez is fogyasztási tipusu adó), ismét más a gépkocsiknál a tételes regadó miatt. Na, ki mondja meg, hogy hány százalék HÉA=ÁFA folyik be az államkasszába, a fogyasztásunk után?
pacal
"Ha a baloldal kerülne kormányra, adóemelés lenne."

Nos, nem a baloldal került kormányra és mégis adóemelés van.
Ölneanyó és savasbácsi ezt valamiért nem veszi észre a hülye csökött, begyepesedett félfasiszta fullkommunista agyával - nem érti a paraszt!
Őlneanyó és savasbácsi utolsó szava, mielőtt kileheli a lelkét: Trianon! (ezért kár volt megszületni - az a sok szopás a semmiért...!)
teuton
Csak szolok... Nemetorszagban a HABORU ELÖTTI szinten van a dizel ara, 1 orai minimalberböl kb. 8 litert lehet tankolni... Varom a papagajkorus összehasonlitasat! Ja, es meg 1 adat a rezsirizsahoz. Allitolag 180ezer ft lenne egy atlagos magyar gazszamlaja havonta a rezsirizsa nelkül. Egy 2 szobas nemet lakasra a gazszamla (fütes+fözes+melegviz) 6 orai minimalber...
pacal
Az van, skacok, hogy mindmeghaltok! Érted már, hogy miért valósak a "fenyegetőzéseim"?
Nem, én, hanem Jézus öl meg titeket, Isten kirendelt hadseregének vezetőjeként - igen, a kis Jézus, akit karácsonykor ünnepeltek bebaszva (ezt a buziságot melyik találta ki: kis Jézus !?), aki közben újra főangyal lett - egy hatalmas isteni lény, akinek az ereje felfoghatatlan.

Hallgassunk zenét - romantikázunk gecik: www.youtube.com/watch?v=8xFhkgqJLqc

(ma szeretlek, holnap nem, aztán megint de, aztán megint nem - szélfútta, csapongó, sodródó emberi érzelmeknek semmi köze a szeretethez... ja, a szerelem alapja, a igazi szeretet, ami nincs meg bennetek. (1Korinthus 13)
bennem sincs meg, ezért vagyok bevallottan szociopata - de ti még csak be sem valljátok!)
pacal
Ez a próféták - ítélet hirdetők - sorsa. Szarul nézünk ki és szarul is érezzük magunkat (pont olyan szarul nézek ki, mint ahogy érzem magam) a sok szar miatt éveken keresztül hirdetünk. Szar az egész!

Prófétetoborzó. Gyere prófétának. Fizetés nulla, ellenben mindenki téged akar megkövezni. Egy váltás ruhád van, de azt is meg kell szaggatnod és ráadásul homokot kell szórnod a fejedre, hogy még hülyébben nézz ki. Tökre megéri!
pacal
Az vigasztaljon, hogy...
Igen, ez mind a tiéd lehet. Talán! De van pár apró betűs rész, ami kizáró ok és a szerződést semmissé teszi.
A panaszt az Elbírálási bizottságnál kell benyújtani. Majd ott elbírálnak. Ezt Franz Kaffka sem mondhatta volna szebben!
Addig, amíg elbírálnak mit csinálj?
Hirdess ítéletet az emberiség felett, szaggasd meg a ruháidat és szórj homokot a fejedre!
pacal
(Zsidónak lenni sosem volt könnyű. Keresztrényként még nehezebb!)
pacal
B
Hű, bakker, 7 év tobzódása, őrülete ebben a két rövid tőmondatban teljesedett ki:

"Zsidónak lenni sosem volt könnyű. Keresztrényként még nehezebb!"

Akinek van lelke, érti!

(nem vagyok ennyire okos, csak kiszaladt a számon)
ómió
Még nehány efftársi "szankció" és akár még többel is "drágulhatnak"!
rokker33
Fasszopók! Ausztriában Németországban már olcsóbb az üzemanyag, mint ebben a szar putri analfabéta országban...szégyen hogy hagyjátok magatokat meglopni!
szaboria1
Csak nem megint Taxis blokádot akarnak elérni.
teuton
@ómió: Analfabeta fajkreten naci efftars, miert csak Orbanisztanban hatnak a szankciok? Olvass utana -ja, nem tudsz!-, hogy mashol Europaban, ahol a munkaberek 3-5x magasabbak, olyan olcso az üzemanyag, mint a haboru ELÖTT volt! Talan nekik is ötödaron vasarolta be a tarajos kakadu az oroszoktol???
ómió
@teuton: Nem baj, bolsevista-nyilasék analfabéta fajkreténje! Te csak tankolj "ingyen", ahogy a kreténségből is teszed!
teuton
@ómió: Mi van analfabeta fajkreten naci efftars, irigykedsz, hogy en olcsobban tankolok es kevesebbet fizetek a gazert, mint te az örödaron??? Mennyi is az az annyi neked? Az hazudja neked a potrohos, hogy 180ezerrel TÖBB lenne a fütesed, ha piaci aron lenne a gaz szamolva? Elarulom neked, nemhogy TÖBB, de a havi szamla is csak 4 orai minimalber (!!!) nalunk egy 2 szobas lakasra (fütes+fözes+melegviz)!!! Masoldd be a te szamladat! Ja, es a tankolas... Mennyi is most neked a dizel? Nekem 1 orai (!!!) atlagberrel szamolva 12 literre futja...
ómió
@teuton: Nem baj, gyagyás efftárs, a fajkretén bolsevista-nyilasából! "Élvezd a nyugati ingyent"! Amiben a múlt télen, felmérések szerint, 68000-en haltak bele "energetikailag"! Hátha téged is megtalál!
teuton
@ómió: Analfabeta fajkreten naci efftars, mondtam mar nehanyszor, de igyal kannasbort a gyogyszeredre! A moszkavai radio közölt 68000 fagyhalottat? Esetleg Sziberiaban! De ha majd megtanulsz olvasni, olvass HIVATALOS MAGYAR adatokat is!!!
KSH adat !!! nepszava.hu/1150350_sokkolo-adatok-falunyi-ember-fagyott-meg-tiz-ev-alatt Evente 200-250 magyar!!!
A potrohos nem mer ujabb szamokat közölni! Na akkor gyere te most HIVATALOS adatokkal!!! Ja, analfabetaknak ez nem megy...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.