Csak egy kérelem kell hozzá, amelyet Lázár János bírál el. 

Indul a szabad rablás: Lázár Jánostól lehet kérni ajándék kastélyokat

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Már a nyáron elindulhat a várak, kastélyok, kúriák állami elajándékozása – írta meg a Népszava.

Még tavaly is csaknem négymilliárd forint értékű uniós forrást költöttek el azoknak a kastélyoknak, váraknak és kúriáknak a felújítására, amelyeket egy napokban benyújtott törvénytervezet szerint ingyen osztogatna szét Lázár János építési miniszter.

A még csak nem is piacra dobni, hanem elajándékozni tervezett ingatlanok és műtárgyak könyvi nettó értéke – a vagyon kezelésével megbízott Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési (NÖF) Nonprofit Kft. tavalyi beszámolója szerint – alig 16,5 milliárd forint. 

A törvénytervezetet június 2-ig lehetett véleményezni, és a héten már be is nyújtották a parlamentnek. Ha az Országgyűlés elfogadja, 15 napon belül hatályba lép. Ezek szerint a nagy állami kastélyosztás már a nyáron elkezdődhet.

Forrás: nepszava.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
A Karmelita Kolostor nem adják? Vagy a Sanya Plázát?...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
NKF
Utálom a "népszarát" ugyanugy mint ezt a bájgúnárt!
Visszatért pedig a kutyának sem hiányzott!
Qqberci
A Karmelita Kolostor nem adják? Vagy a Sanya Plázát?...
jáger laszló
Aki kastélyt akar venni Lázárnál kell jelentkezni!!
Olcsón felújított kastélyhoz juthat!!
Szinte ingyen ami még a hülyének is +éri!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Peller Anikó
@Qqberci: Azt már elvették. Emezeket sem adják hanem elveszik. Elveszik a közvagyon jellegét.
Eladott Ország
Osztogató (Lázár) János. Aztán mi lesz ezeknek a kastélyoknak a sorsa? A mi adónkból ülnek bele az új földesurak? Pont erre vágyunk a 21. században.
i-cdn.embed.ly/1/display/crop?height=300&key=fd92ebbc52fc43fb98f69e50e7893c13&url=https%3A%2F%2Fapi.hvg.hu%2FImg%2F52010989-4ea0-4841-b4d6-f1852ac05bb4%2F4a70ec03-4ed6-42b2-afae-43af32ad55cf.jpg&width=636
" - Halló! Halló!
- Ki az?
- Artúr vagyok a britek királya. Kinek a kastélya ez?
- A gazdámé.
- Hogy hívják a gazdád?
- Tiborcz István. "
A vakolatlan vályogházba születést kompenzálja az elmebeteg diktátor. Mert a maffia kastély nélkül szart se ér!
csipetke
Csak a címre:-- Avagy,hogyan játsszunk át százmilliós, vagy akár milliárdos értékeket fidesznyikek kezére ügyesen, hogy jogszerűnek látszódjon. Nem mellesleg a kastélyok sok-sok milliárd köz,-és uniós pénzből lettek felújítva...
csipetke
@NKF: 13:40 Kevés dologban értünk egyet,de ebben igen...
Pálinkás Pál
ezen most kár rugózni, bukásuk után vissza kell kobozni...
Eladott Ország
@NKF: ma, 13:40 ♦ Az uralkodó klán zsebeiben eltűnő adófizetői pénzek úgy hasznosulnak a közösség érdekében, hogy - hiába tagadják egyesek - a magyar gyorsnaszád hasít. Kastélyok, fél Balaton, a világ legokosabb gázszerelőjének jachtja formájában. Nemzetáruló az, akinek nem dobban meg a szíve, amikor látja, hogy az Adrián magyar lobogó alatt hasít egy csodás jacht és a parkolóban magyar szaros pelenkát lebegtet a szél Zrínyi népének földjén.
"Hát nem meg kell a szívnek szakadni? Dehogynem. Ezek egyfeszt megvédik nekünk a javainkat. A mai napig hálatelt szívvel gondolok Selmeczi Gabriella szenátorasszonyra, aki saját idejét és erejét nem kímélve megvédte nekünk a magánnyugdíjunkat. Azóta már meg vannak védve a termőföldek, a kempingek, szállodák, kastélyok, jövedelmező piaci ágazatok, szakszervezetek, munkahelyek, média, Balaton, rádiófrekvenciák, demokratikus alapjogok, szólásszabadság, önkormányzatiság, oktatás szabadsága."
A kastélyok ájándékozásáról az arra érdemeseknek, nem csak a népszava számolt be, illeberális felebarátom.
Eladott Ország
A feudalizmusban meg kell jutalmaznod a hűbéreseket/vazallusokat, hogy megtarthasd a hatalmad, csak hát ez egy középkori találmány. Végtelenül elszomorító és jól mutatja valódi helyünket a nagyvilágban, hogy ezt lazán meg lehet csinálni ma Magyarországon, sőt 3 millióan még tapsolnak is hozzá ! Ez a húzás még a háború utáni államosításnál is erkölcstelenebb, és rosszabb, mert akkor a köz tulajdonába vették a többnyire a nép kizsákmányolásából épített, vásárolt kastélyokat, és más hasonló ingatlanokat. Ezzel szemben most a nemzeti vagyon részét képező -közpénzből felújított- műemlékeket akarja Lázár mindenféle ellentételezés nélkül szétosztogatni a neki tetsző embereknek. Ez nem más, mint egy nemzet ellenes bűncselekmény. Azt mondta a kretén Csepregi, hogy azért kell odaadni KBSZTT TIBROCZ-nak valakiknek, mert az állam nem jó gazda. Ennek tükrében akarják megvenni a repteret, mert az állam jó gazda. Érti mindenki. ugye?! Azt azért tudjuk, hogy ebben a kócerájban egyszemélyes irányítás van, csak a csicska/csinovnyikok személye változik...
szaboria1
Akkor kamu ez az egész már réges rég szét osztották egymás közt.
Épp ma reggel a Hazahúzó műsorba mutatk egy kastély teljesen be van bútorozva felújítva csak elkell foglalni is Döbrögi módon élni benne
Eladott Ország
"még a Fideszben sincs egyetértés, hogy ki kaparinthassa meg ezeket a kastélyokat"lehet választani:
1 Mészáros
2 Tiborczrécsöl’
A vén orbán is szóba jöhet, de a végrendeletében mind a 12 kastélyt a röfi nevű fia örökli! Illetékmentesen. Sok is lenne az a 4%-os öröklési illeték. Csak azért idegesek mert nem jut mindenkinek. hiába na, a mocskos tolvaj mindig mocskos tolvaj marad. Ha még emlékszik valaki a Lázár gyermekek 70 milkás budai lakásaira, családi segítségből, ja édesanya 40 évig tojást árult a vásárhelyi piacon, abból kuporgatta össze. Majd jönnek az országrészeken uralkodó kiskirályok, elvégre jobbágyok már vannak.
Eladott Ország
@szaboria1: ma, 15:47 ♦ A rossz nyelvek és szakmai szivárgások szerint, valamint egy próbából tudható, hogy a kastélyok berendezési tárgyait, amiket múzeumokból "kölcsönöznek" megvásárolhatóvá kívánják tenni, azzal a kitétellel, hogy nem szállíthatók Magyarországon kívülre. Szerintem azt is majd levonhatják az adóalapjukból az urak, mert ingyen azért jobb műkincseket megkapni, mint tényleg esetleg fizetni érte.
percsi
@Eladott Ország: Csak egy kérelem kell hozzá, be is adom gyorsan, nehogy lemaradjak róla :)
Peller Anikó
@szaboria1: Nem álmodozott hanem viccelt.
balos
@percsi: Megsugóm!Ezeket a kastélyokat már átírták a nevükre a vármegyei ispán urak,de az adatokat láthatatlan tintával írták!Ezzel pedig a érdeklődők panaszukkal a vargajucijenőhöz kell koldulni!
percsi
@szaboria1: "Álmodozni lehet." Azt még nem vették el tőlünk!
Több százezer magyarnak be kellene adnia a kérelmet, okozna egy kis káoszt :)
Ezek nem mozognak emberek között (rettegnek), azt hiszik, hogy a gondolkodni tudó magyarok (többség) mindent elhisznek. Lássák, hogy tévednek!
Nyíltan rabolnak, megszentségtelenítették a kereszténységet. Ez már a vég jele!
percsi
@balos: Fognak még visítani, könyörögni!
rebelbull
Én is kérek egyet! Már unom az 55 nm-t.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.