Hadházy Ákos megint olyan ügyletre bukkant, ami kiveri a biztosítékot: körülbelül annyiért veszi meg a kormány Tiborcz István haverjától a Bosnyák tér mögé épült betonmonstrumot, amennyit évente a pedagógusok béremelésére kellene költeni. 

Nem csak Orbán Viktor veje járt jól: Tiborcz haverja megszorult, 244 milliárddal segítette ki a kormány

Fotó: BDPST

„Ez a pofátlanság még a Holdról is látszik! Fideszes mércével nézve is kiemelkedően mocskosat húzott a kormány: az állam 244 milliárd forintért megveszi Tiborcz István „üzlettársától” azt a betonmonstrumot, amit a zuglóiak akarata és tiltakozása ellenére építenek a Bosnyák tér mögé, az egykori Csömöri úti sporttelep helyére. Leírom még egyszer, mennyi pénzről van szó: 244 000 000 000 forint! Nagyságrendileg ennyibe kerülne a pedagógusok béremelése évente, de arra természetesen nincs pénze a kormánynak, ahogy a napokban sok egyéb mellett lefújtak egy sor iskolaépítési projektet is, mert arra sincs pénz.

Az április 6-án megkötött adásvételt természetesen nem verték nagydobra, csak véletlenül bukkantunk rá az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő szerződései közt. Annak ellenére nem szóltak még a zuglói városházának sem, hogy az önkormányzatnak elővásárlási joga van erre a területre – mivel nincs 244 milliárd forintja, ezzel nem tud élni, de akkor is értesíteni kellett volna hivatalosan. Zugló egyébként sokszorosan rosszul jár ezzel az üzlettel: az állam nem fizet építményadót, és nagyon valószínű, hogy a NAV-ot költöztetik majd ide, az pedig iparűzési adót nem fog fizetni.

A tulajdoni lapokból kiderül, hogy a Bayer leánycége, a Zugló-Városközpont Ingatlanfejlesztő Kft. már kapott is mintegy 31 milliárd forintot az államtól, igaz, jelzálogjoggal biztosítva. Vélhetően az egész üzlet csak azért jött létre, hogy megmentsék a Tiborcz üzlettársát a csődtől: az elszállt építőipari költségek és a magas kamatok miatt valószínűleg nagy bajban vannak, de szerencsére a magyar állam mindig segít a királyi család tagjainak, erre soha nem sajnálják az adófizetők pénzét!” – írta Hadházy Ákos a közösségi oldalon.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Még nem értük el a nyomor gondolkodásra késztető mértékét.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
@kereső: ne zavard az mszp-ilyn kérdéssel..még megsértődnek..ahogy észrevettem, ők Zuglóból élnek...ott mindent lehet..
És senki nem tüntet.
vacsi
Ahhoz, hogy ebbe a NAV-ot - vagy bárki mást - beköltöztessenek, a 244 milliárdot még egyszer rá kell költeni.
csipetke
Elképesztő,hogy ez a semmirese jó kormány mennyi mindenre sz@rja el a közpénzt,pedig a pedagógusok,és az egészségügyi dolgozók béremelése lenne a legégetőbb, ameddig még egyáltalán vannak. A kis pöcs nemzeti töklámpás vejkónak valószínűleg az se jut eszébe,hogy visszafizesse az országnak azt a 13 milliárd ft-ot,amennyire az OLAF megbüntette az államot az elios csalása-lopása miatt. Csakhát az apósa úgy zsírozta le a dolgot,hogy ennyivel kevesebb eu-s pénzt kaptunk.De már jól megszedte magát a kis izééé, vissza kéne fizesse ezt a pénzt. Kiváncsi vagyok,hogy a valós értékének hányszorosáért veszik meg most a betonmonstrumot, és kinek mennyi pénzt osztanak vissza belőle
csipetke
@Aki Én: 11:33 Ha nem lennének ilyen sötétek,akkor nem szavazták volna meg újra ezt a maffia-kormányt. Ezek számát akarják most szaporítani a tanároknak húzott-halasztott-hazudott béremelésével.Előbb-utóbb a tanárok elmennek sorban a pályáról,és tényleg nem lesz aki tanítson bármit is.A fidesz pereputty purgyéi eddig is magán oviba-iskolába jártak,hol érdekli orbánt, hogy mi lesz a közjószággal?
jáger laszló
OV akár mint régen úttörő korában
A me ahol tud segít!!!
Ide nem kell brüsszeli pénz!!!
csak ennyi
barátilag
J,L,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.