Ötezer fekete zászlóval lepte el a Momentum a Belügyminisztérium melletti teret.

Látványos akció a Belügyminisztérium épületénél: Pintér Sándor erre mit lép?

5000 fekete zászlóval borította be a Belügyminisztérium melletti Széchenyi teret a Momentum, amivel a tavaly felmondott több mint 5000, illetve a bosszútörvény miatt felmondani készülő, újabb nagyjából 5000 tanárra hívták fel a figyelmet.

Az akcióról szóló Facebook-videóban Orosz Anna, a Momentum országgyűlési képviselője elmondta, hogy a magyar oktatás súlyos válságban van és ennek az egyik legnagyobb tünete a tanárhiány.

"Az iskolák közel felében nincs elegendő matektanár, az iskolák harmadában kevés a nyelvtanár és a természettudományos tanár. Hova fog ez vezetni? Ki fogja így megtanítani a gyerekeinket számolni? Ki fogja őket megtanítani írni? Ki fogja őket megtanítani arra, hogy ki volt Vörösmarty Mihály?"

– tette fel a kérdéseket a videóban Orosz Anna.

A Momentum politikusa kiemelte, hogy már most Európa sereghajtói vagyunk a diplomások arányában és ez csak romlani fog, ha minden így megy tovább és egy teljes generáció, valamint teljes nemzetünk kerül veszélybe.

"A gyász mellett pedig figyelmeztetünk is: nem hagyhatjuk tovább, hogy lezüllesszék a magyar oktatást. Ezért radikális eszközhöz folyamodunk. Arra kérjük az Európai Bizottságot, hogy kösse az uniós pénzek kifizetését a státusztörvény visszavonásához, az 50%-os pedagógus-béremeléshez, és a magyar oktatás átfogó reformjának elindításához"

- zárta mondandóját Orosz Anna.

Forrás: OS-MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
Orosz Anna lehet hogy téved, amikor azt hiszi hogy sintér Sanya bácsi megértette ennek a szimbólumnak a jelentését.Hogy miért gondolom ezt?Csak azért mert aki nem ért a szóból, a felszólításokból , az nem értheti a jelképes beszédet sem!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
drrotf
Orosz Anna lehet hogy téved, amikor azt hiszi hogy sintér Sanya bácsi megértette ennek a szimbólumnak a jelentését.Hogy miért gondolom ezt?Csak azért mert aki nem ért a szóból, a felszólításokból , az nem értheti a jelképes beszédet sem!
Eladott Ország
TASZ: Magyarország bukhatja az EU-s pénzeket, ha a parlament elfogadja Orbán- maffiakormányának tanárokat sújtó státusztörvényét...
twitter.com/juteszembe/status/1668927340590649345/photo/1
Nessy
Mostmár csakazértis megszavaztatják holnap a droidokkal ! Aztán lehet a IIbigott híveket szédíteni Brüsszellel, Gyurcsánnyal, baloldallal, a szokott dumával.
Fenyöfa58
@Philip Marlowe: ZSHILIP engedd le a vizet !!! VEDD BE a GYOGYSZEREDET / + ajánlom a sanakszot /VÁRNAK A MARSLAKOK !!! AZ ALUFOLIÁT NE HAGYD OTTHON!!!
Emmersson71
@KisTehen: A jogállamiság viszont feltétele! A státusztörvény pedig bőven telibe fossa azt!
Fenyöfa58
@KisTehen: VEZÉR ÖKÖR !!TE MÉGIS MIKOR DOLGOZOL AZ ORMÁNYI MUNKA ALAPU FÖRMEDMÉNYBE ???
aqua40
@drrotf: @drrotf: Neki nem is kell, hiszen ő a párt negatív ügyeinek simítója, ezért, mindenki mindent elnéz neki, a drogtól a piás/korrupt politikusok ügyeit is rendben tartja. Az alkoholos képét nem bántja senki...
aqua40
@drrotf: @drrotf: Neki nem is kell, hiszen ő a párt negatív ügyeinek simítója, ezért, mindenki mindent elnéz neki, a drogtól a piás/korrupt politikusok ügyeit is rendben tartja. Az alkoholos képét nem bántja senki...
aqua40
@KisTehen: Sőt, mi 40-en és nem volt zaj, és rendetlenség. Nem hívták be a szülőket azért, mert körmöst kapott a tanuló..., akkor is tisztelték, ez a generáció mind intelligens felnőtt lett, kivétel a pufajkás kivételeket.
Fenyöfa58
@KisTehen: HÁNY LÁB VOLT AZ OSZTÁLYBA ???
Fenyöfa58
@KisTehen: AZ ÖKRÖKNEK FA LÁBA VAN ???
Fenyöfa58
@KisTehen: ??? NEM ÉNVAGYOK A VEZÉR ÖKÖR !!! NEKED KÉNE ÉREZNI !!! vagy az AGYAD HELYETT IS EGY FA DARABOT HASZNÁLSZ !!???
lampa laz
@Horizont: ...a nyugdíjat is zsebre vágja biztos, meg amiről nem is tudunk. Igaz, h a cégeit átadta a jobbkezének nevezett tasónak, de a kivehető osztalék biztos, h szőkített sanya zsebét melegíti.
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 16:09 ♦Tévedsz! A cigánykormány vállalta, többek között, hogy törvényeket nem hoznak máról holnapra tárdsadalmi vita nélkül. A státusztörvény, az orvoskamarai törvény, a KATA törvény... и так далее (i tak dalee) . A dagadt pszichoptata román cigány geci és bűnszervezete által éjfél előtt benyújtott törvények, rendeletek, ( társadalmi vita , kontroll nélkül) másnap életbe is lépnek! Ilyen csak banánköztársaságokban, totális diktatúrákban szokásos, nem jogállamban!
justhpeter
A pedagógus szakszervezeteken van a sor. Ha megszvazzák a törvényt, és a pedagógusok elindítják szeptemberben a tanévet, akkor megérdemlik. A kormány nem mondhatja, hogy nem volt ideje a gondolkodásra.
izéke
@Eladott Ország: tudja ő ezt nagyon jól,csupán az ellentmondás kedvéért csinálja. Ha azt mondanád,hogy a tej fehér,ő csakazért is állítaná,hogy fekete. Ezek vannak iderendelve a propira,ideje lenne már kérni okosabb trollokat rogányéktól mert ezek szánalmasan ostobák.
Fenyöfa58
@KisTehen: Nem mindenki BÉGET ha meglátja O1G -ét! TÉRJ VISSZA A KARÁMODBA !!!JOBBAN JÁRSZ !!A KERGE MARHAKÓR VESZÉLYES BETEGSÉG !!!
jáger laszló
PS doktornak még rengeteg elképzelése van az oktatás egészségügy a
közigazgatás és a belügy területén
Ezeket a innovatív +oldásokat a következő években szeretné +valósítani a kormányban!!
Isten óvja ettől a magyar hazát!!
Ez volt a saját véleményem!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
Semmit. Legfeljebb "képviselői inditványra" csavarnak még egyet a bosszú törvényén. A 135 bátorok, meg megszavazza izibe.

Az akció meg jó- teljesen kifejezi a magyar közoktatás állapotát- lassan a parlament elé is lehetne telepiteni a fekete zászlókat, mert jó érzésú, hazaszertő magyar már most gyászolja ezt az országot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.