A főigazgató szerint megfelel a XXI. századi követelményeknek, hogy felállva kell köszönteni őt – számolt be róla az RTL.

Felállva kell köszönteni a főigazgatót a kórházban, aki szerint ez megfelel a XXI. századi követelményeknek
Kép: Pixabay

Felállással kell köszöntenie az orvosoknak a főigazgatót a Borsod megyei kórház reggeli értekezletein. Az intézmény vezetője erre írásban utasította a dolgozókat. A Magyar Orvosi Kamara megyei elnöke szerint többen kellemetlenül érezték magukat az új szabályok miatt. A miskolci kórház főigazgatója szerint viszont a változtatás a főorvosok egyetértésével történt.

Révész János részletesen előírja az ülésrendet, az érkezési időt és azt is, hogy a teljes orvosi karnak felállással kell köszöntenie az intézményvezetőt.

A dolgozóknak kiküldött levélben továbbá arra is felhívja a figyelmet, hogy a késők nem csatlakozhatnak az értekezlethez, mert bezárják a tanácskozó ajtaját, „jelezve ezzel, hogy további belépés nincs”.

Ez egy rossz árnyékot vetett az egész megbeszélésre, elég fagyos volt a levegő ennek kapcsán

– mondta Csilek András, a Magyar Orvosi Kamara Borsod megyei elnöke, aki ott volt az első, új szabályok szerint tartott értekezleten

A kórház főigazgatója levélben válaszolt az RTL Híradó kérdéseire. Révész János szerint a jelenleg zajló mintegy 3 milliárd forintos beruházás miatt változtatásokra volt szükség, melyeket

a főorvosi kar bevonásával, egyetértésével és támogatásával dolgoztak ki.

Hozzátette: az új szabályok szerinte megfelelnek

a XXI. századi követelményeknek.

Forrás: RTL

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
drrotf
A munkahelyen a vezető megszabhatja , hogy mi legyen a köszöntési forma?Nem gondolom, hogy a munkáltatói jogok erre kiterjednének.A katonaságnál , a rendvédelmi szerveknél előírhatja egy belső szabályzat a köszönési formát, de ott sem a parancsnokok külön intézkedés dönti el azt ,hogy hogyan kell egymást köszönteni, és mi a tisztelet jele!Szerintem a kórházi vezető túltolta a biciklijét, mert ilyent nem követelhet a beosztottaktól.Jó hogy nem kell a dolgozóknak a munkahelyen felsorakozni és vigyázzba állni és úgy köszönteni a vezetőt mint régen az iskolákban, hogy a ha belépett a tanár akkor a hetes elkiáltotta magát hogy "Osztály !Vigyázz!"Vagy a honvédségnél, hogy ha belépett a parancsnok akkor azt kellett mondani a "Jó reggelt elvtársak" köszöntésre, hogy "Erőt ,egészséget Hadnagy elvtárs!"Normális ez a munkahelyi vezető?Nem hiszem.Vagy ez a szittya szellem bevezetését jelenti már nem csak a honvédségnél hanem a civil életbe is?
vitriol
Attól függ, hogy a főigazgató minek tartja magát? Ispán, főispán, netán kormányzó?
jáger laszló
Van ahol a poroszos fegyelem és nem a szakmai színvonal az első!!
Ilyen gyerekes módszerek nem vezetnek előre, ezért nem jósolok nagy jövőt a főigazgató úrnak!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
surdilloFUJT
@jáger laszló: ...de ő ner csicska!!!Onnan is elfogynak az orvosok,ha igy megy a baromság!!!
Macskaszem
Az ilyen dolgok leginkább arra jók, hogy mérgezzék az egyéb okból amúgy is feszült légkört. Mért érzik ezek fontosnak a gecifélék, hogy a dolgozók sz@rul érezzék magukat a munkahelyükön.
izéke
Mit kell majd kiáltani felálláskor? Heil orbán,vagy heil pintér?
Pálinkás Pál
és nincs valaki aki a sötétben pofán vágja...?...birka nép lettünk-..
emerencia
@drrotf: Tegnap 22:20 A versenyszférás munkahelyeken is előfordul ilyesmi. Fölösleges a felháborodás, egyszerűen mindenkinek ülve kell maradni. (Megtörtént.) Ilyenkor teljesen mindegy, hogy ki a vezető, kénytelen belátni, hogy ez van. Egy német multinál pl. email jött a központból, hogy az egyik vezetőt nem szabad a továbbiakban tegezni. Ennek ellenére a gyermekem lehetne életkorú hölggyel továbbra is fenntartottam a tegező viszonyt, így a fiatal kollégák is ugyanúgy tegeződve szóltak hozzá mint azelőtt míg alacsonyabb beosztásban dolgozott. Minden maradt a régiben pedig sokunkat fenyegetett akkoriban a keserves munkanélküliség de az egész kollektívát úgysem rúghatják ki.
ómió
Ugyanakkor, a tisztelet kifejezése nem egy "kiköpött efftársi kategória"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.