Bizonyíthatatlan, de létező jelenség a magyar kutatók mellőzése az új pályázatokban, mondta a G7-nek egy érintett. Ráadásul a kapuk bezárulása a kutatói utánpótlást is elvághatja... Az EU vagyonkezelő alapítványokkal kapcsolatos összeférhetetlenségi aggályainak törvényi rendezése nem történt meg, ezért az Európai Bizottság (EB) decemberi határozata továbbra is megtiltja a szerződéskötést a magyar alapítványi egyetemekkel. Mostanra több alapítványi egyetem, a Semmelweis és a Debreceni Egyetem az Európai Unió Bíróságán támadta meg az EB-döntést, az Európai Parlamentben (EP) a fideszes képviselő által szervezett eseményen pedig magyar rektorok arról beszéltek, hogy az EU diszkriminatív eljárása a “békepártisága” és “genderellenessége” miatt bünteti a magyar egyetemeket és diákokat. Ugyanakkor a propagandaállítások mellett ezen az eseményen kormánypárti tisztségviselő – Bocskor Andrea fideszes EP-képviselő – először mondta ki az, hogy a magyar alapítványi egyetemek “valószínűleg nem...

Forrás: g7.hu
Feltöltő: sgl
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Kedves egyetemek, ne az uniót jelentgessék fel, inkább köszönjék meg Orbán Viktornak, akinek amúgyilag a seggét nyalják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.