Az orosz interneten egyre több magyarországi letelepedési lehetőséget reklámozó üzleti ajánlat jelenik meg, miközben hivatalos állami program erre nem létezik.

Állami programként hirdetnek az oroszoknak magyarországi letelepedést a neten
Fotó: Pixabay

Az elmúlt hónapokban egyre többször ajánlják a magyarországi letelepedési vagy vízumszerzési módszereket, amelyek sokszor beazonosíthatatlan hátterű orosz cégekhez vezetnek, de vannak magyar szereplők is – írta meg a Portfolio.hu.

Több legális bevándorlási ügyintézéssel foglalkozó magyar szereplőnek is feltűnt, hogy megjelentek ilyen hirdetések. Ezek közül mindannyian figyelmeztettek arra, hogy a legális lehetőségeket kihasználva sok szürke, vagy az ügyfeleit lehúzó szereplő is elkezdett ténykedni, akik lehetőséget látnak az orosz-ukrán háborúban.

Az ingatlanvásárlásra épülő csomagokat 220-250 ezer euróra árazzák be a profi, hiteles szereplők, akiknél ebben az összegben van a 60 ezer eurós közvetítői, ügyintézői díj is. Az orosz nyelvű hirdetésben a 220-250 ezer eurós tételre tevődik még a szolgáltatói 20-60 ezer euró közötti költség. Utóbbiaknál gyakran a hirdetésekben kétértelműen fogalmazzák meg, hogy ezek állami költségek, vagy az adott letelepedési cégek szolgáltatási díjai.

Mivel állami programnak állítják be az ügyleteket, sokan azt hiszik, hogy valami garancia is van a tartózkodási engedély megszerzésére, a már megkapott dokumentumok megtartására. Csakhogy a tisztességtelen szereplőknél a legtöbbször több közvetítő cég van, amelyek egymásra épülnek a folyamatban, az átvert külföldiek pedig nehezen tudják megítélni, hogy ki ellen tehetnek jogi lépéseket 

- áll a cikkben. 

Forrás: portfolio.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Kizártnak tartom, hogy ez működjön a hatalom támogatása nélkül.
Erről mikor is konzultáltak a magyarok?
Mikor kérdezték, akarunk-e idegeneket a hazánkba?
Főleg úgy, hogy még csak nem is az államkasszát hizlalja.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
A letelepedéki lehetőségeket a rogán féle bagazsé árulta jópénzért, rosszul emlékszem?
Aki Én
Kizártnak tartom, hogy ez működjön a hatalom támogatása nélkül.
Erről mikor is konzultáltak a magyarok?
Mikor kérdezték, akarunk-e idegeneket a hazánkba?
Főleg úgy, hogy még csak nem is az államkasszát hizlalja.
Havanagi
Azt várom,hogy mikor ad orbán menedéket putyinnak.Mert az az idő is el fog jönni,hogy kiöntik a dácsából.
Béla333
A mocskos hazaárulók főleg a háborús bűnösöket várják! Nekik még kedvezményt is biztosítanak...
Eladott Ország
2017 óta nyomoz a rendőrség a letelepedési kötvény biznisz egyik főszereplője, az Arton Capital Kft. kirablása ügyében, de gyanúsítottjuk továbbra sincs. Közben a cég a kötvényprogram leállítása utáni években is jelentős nyereséget termelt. 310 Ft volt az éves euró középárfolyam 2017-ben. Bomba üzlet volt valaki(k)nek. A betörést nagy valószínűséggel Rogánék rendelték az iratok eltüntetésére. „Rogán Antal miniszter egyetemi évfolyamtársa, Balogh Radosztina Veselinova által vezetett és tulajdonolt kötvényforgalmazó cég belvárosi, Hajós utcai irodájába, ahonnét jelentős mennyiségű euró mellett bizalmas adatokat is elloptak.” A nyomozást az hátráltatja, hogy tudják ki volt. Ezeknek nem mostanában kell(ene) visszafizetni a pénzüket, kamatostól, 400-as árfolyamon?! "Közben a cég profitja elapadt" ,tehát Rogán kiszedte az összes pénzt a cégből. Azért rendelték a titkosszolgálatokat Rogán alá, hogy majd ők is segítsenek a nyomozásban. Ez így annyira NER: a rabló és a pandúr ugyanaz a személy.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.18169-9/27657095_1919602865022055_832768154334383304_n.png?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=4AC8L69oyukAX9lATE8&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfAeMOkOBWZiOWp-w72PYtQw55y2AI3YOXRWKNMIc4y0Zw&oe=64B9035B
kereső
@Maccska: 13:30 Ha jól rémlik, akkor Németország uniós tagállam- ugyanúgy mint Magyarország. Az Orosz föderáció meg nem.Némi különbség van a kettő között.
Eladott Ország
Habony Rogán Orbán biznisze volt a kötvény! 400 milliárdot hozott nekik közvetve, ennek következtében „tágultak a szobák" egy bizonyos gülüszemű főembernél?! Ha ennek az ügynek a hátterére valaha fény derül, akkor csak a rendszerváltás után, "ráadásul „belső munka” lehetett. A betörők a hátsó bejáraton jutottak be, saját kulccsal nyitották ki a biztonsági zárat, valamint kikapcsolták a riasztót, tehát ismerték a kódját." Ha ennyi nem elég a tehetséges nyomozóknak, hogy 24 órán belül megkezdjék a gyanusítottak kihallgatását, akkor már tényleg csak arra alkalmasak, hogy sokkolóval b@sztassák a hídfoglalókat, a facebookon elégedetlenkedőket vegzálják, vagy a diákokat könnygázzal lefújják. Mióta nem tudjuk kicsoda Josip Tóth? Nyomoznak...
twitter.com/i/status/1311118078055510017
balos
@BALKÁN KOBRA: A "megszállásunk" a ner gecik segítségével zavartalanul folyik a pénz az üvegzsebükbe!Most már nem is lovon,hanem a honvédseggek gépén érkeztetik őket!
Sakk Matt
Gondolom, Polt Péter már elrendelte a nyomozást.
gina
Gratulálok OV te zsiros szemét, most integessenek a retkes hivöid,, mocskos cigány,, nem volt elég a törökök lerohanása??? most orosz alja balkán leszünk, mi az amivel zsarolnak zsiros putris,?? Pedofil vagym vagy buzi állat vagy hazaáruló te rohadék??
gina
@durbincs: @durbincs: Retkes román szemét kuss te mocskos barom
gina
@durbincs: Mi van te retkes libsi,,, jönnek a jó orosz haverjaid buzi állat hahahahahah
kereső
Csodálkoznék ha nem lenne benne szijártó-rogán-habony, a "keleti nyitás" nagymesterei.
Milyen jól járt a magyar állam=a magyar adófizetők a letelepedési kötvényekkel is. Ők taroltak 21-25 milliárdot, a visszafizetés-és a kamat az meg a mienk.
izéke
@durbincs: ismered legalább a szavak értelmét amiket idehánysz ész nélkül? Annyi eszed van,hogy ülve ugatod a Holdat
Németh István
Na de Urak, Úrhölgyek >> igaz csak a @durbincs: Úrról beszélhetünk, mert a többi egy rakás szar > nem kéne már gondolkodóba veszejteni magatokat? Nektek a bantu niggerek az aljas szír, afgán iszlám, meg a hát-aztán terroristák kellenek? az anyáitokat, lányaitokat, a felségetitejet, vagy tán magatokat akarjátok felkuratni velük? nem szégyenlitek a mocskos pofátokat, vagy bé dugtátok azt már az ursula tripperes picsájába és nem is láttok? Aljadékok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.