Gulyás Gyergely a Kormányinfón bejelentette, hogy a babaváró hitel és a CSOK esetében nagy változások következnek be 2024. jan. 1-jétől, valamint megjelölte azt az időpontot, amikor véget ér az élelmiszerárstop.

Itt a kormány bejelentése: drasztikusan változik az élelmiszerárstop, a babaváró hitel és a CSOK

A kormány ösztönözni szeretné azt, hogy a hölgyeknél a babavállalás ideje korábban elérkezzen, ezért a babaváró hitelt 2024. jan. 1-jétől olyan párok kaphatják meg, amelynek a hölgy tagja 30 év alatti, ezzel együtt 10 millióról 11 millióra emelik a hitel összegét. Lesz egy egyéves, átmeneti időszak 2024. jan. 1 – 2025. jan. 1. között, amikor a 30-40 év közötti hölgyek továbbra is jogosultak lesznek a hitelre; a várandósság igazolása esetén.

2024. jan. 1-jétől a CSOK összege falun legalább 50%-kal emelkedik. Új családi ház építés és vásárlás esetén 1 gyereknél 600 ezerről 1 millió forintra, 2 gyereknél 2,6 millióról 4 millióra, 3 gyereknél 10 millióról 15millióra emelik az igényelhető összegeket.

Falun kívüli, 5000 főnél nagyobb településeken nem lehet igénybevenni, de a hamarosan kidolgoznak egy új koncepciót arra, hogy a városokban élőket is támogathassák.

Az élelmiszerárstop 2023. augusztus 1-jétől megszűnik, mivel augusztustól jelentős infláció csökkenés várható, év végére pedig egyszámjegyű inflációban bíznak. A kötelező akciózást kiterjesztik azokra a termékcsoportokra is, amelyek eddig az élelmiszerárstop hatálya alá estek.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
Ennek a a kormánynak a férfi tagjai úgy látszik hogy nem szerv nélküli emberek , mert most is más f.szával verik a csalánt!Úgy gondolják , hogy augusztusban, engedve a szakma kérésének ,eltörlik az árstopokat.Ennek következtében az árstopos termékek árai jócskán megemelkednek amit ugye az így megemelkedett ÁFÁ-val a vásárló emberek fizetnek majd meg!De ennyi nem elég!Azokat az árukat amelyet eddig 10%-al olcsóbban kellet adni a kereskedőknek majd 15%-al kell olcsóbban adni.Nem az adót csökkenti az állam,,hogy kevesebbel terheljék a kereskedőket, illetve a vásárlókat, a kereskedőknek kell engedni az árakból, tehát nekik kell kijavítani az elrontott árpolitikát . Mindig másra hárítja ez a kormány a magas terhet amit maga idézett elő ,hogy az már a Holdról is látszott!Így segít a mi kormányunk a vásárló magyar népen, mert szerinte nincs más módja a segítségnek és ez az igazi segítség, amikor nem az fizeti az intézkedéseknek a következményét aki azt előzőleg rendelkezéseivel megteremtette!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
A ksh megkapta a "pártdirektivát"! Az infláció elvtársak nem lehet több augusztus hónapban, mint amit orbán elvtárs mond- azaz 16,5%. Na ez lesz a novemberi inflációs korrekció a nyugdijasoknál- az a 1,5%. Taps! elvtársak- ugye milyen okosak vagyunk, leszoritottuk a 40%-os élelmiszer inflációt a 20%-os szintre, űgy, hogy közben emelkednek a stopos élelmiszerek árai. Micsoda mutatvány- a szerencsétlen két gyermekes család, meg a nyugdijas tátott szájjal rohangál a f@x erdőben, amit a kormány intézett neki.
kereső
"augusztustól jelentős infláció csökkenés várható, év végére pedig egyszámjegyű inflációban bíznak."
Ezt erősiti az az antiinflációs intézkedés is, amely 2,5x-ére emeli a gyógyszergyártók extra profit különadóját- amelynek következménye a győgyszerek árának drasztikus növekedése, ill. gyógyszerhiány. Mi mindent meg nem tesz pártunk-és kormányunk, hogy megállitsa azt a fránya inflációt. Egyszer majd csak megáll az is, mint "brüsszel".
Menőmanó
Ez nem megszorítás. Még annél is rosszabb, echte szittya népnyúzás.
Nessy
@CsipkeRózsa: Bolond lenne engedni a 27-böl! Be is van tervezve a költségvetésben a magas ÁFA bevétel. Kell a pénz sportra, egyházakra, haveroknak, nálunk jobban élő határon túliaknak stb.
Lepényleső
...egyebet sem csináltak 2010 óta,csak drasztikusan rontottak minden elképzelhetőn amin csak lehetett,
- és döntöttek nyomorba százezreket,s aki feladta a földi életet,- szabad csak az lehetett,- s ez még nem is ért véget?
balos
@kereső: Hát azért ez 1 kicsit erős!Szerencsére vannak még nyugdíjak amit nem a geciék állapítottak meg a népnek!A kurváik, meg éljék világukat amíg lehet!Bár nem lehet minden kitartott mellé tek-nőst állítani!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.