A héten Brüsszelben tanácskoztak az Európai Unió állam- és kormányfői.

Inába szállt Orbán bátorsága? Nem sikerült megkérdezni Brüsszelben, hogy hová tűnt a pénz
Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k), mielőtt interjút ad a Kossuth Rádiónak a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) brüsszeli képviseleti irodájában az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek kétnapos tanácskozása idején 2023. június 30-án. Jobbra Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor ezúttal rendhagyó módon nem a közrádió stúdiójából, hanem a Brüsszelben zajló EU-csúcsról jelentkezett be. „Hol a magyarok pénze?" – tette fel a kérdést. A kérdésre Jakab Péter is reagált közösségi oldalán.

Az Európai Bizottságnak nagyon súlyos kérdésekre kell válaszolnia az Európai Tanács ülésén: választ kell adnia arra, hogy hova lett a pénz az uniós költségvetésből, és ki felelős azért, hogy 2,5-3 év elteltével lényegében pénzügyileg a csőd szélére sodorták az Európai Uniót

- mondta Orbán Viktor csütörtökön, az uniós csúcs előtt.

A csúcsot lezáró sajtóértekezleten a Népszava tudósítója megkérdezte Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét, hogy Orbán Viktor érdeklődött-e nála arról, hová tűnt a pénz.

Nem kérdezett meg, de ha megkérdezett volna, azt mondtam volna: mindannyian tanúi lehetünk annak, hogy az Európai Unió erős és virágzik. Átlátható a fékek és ellensúlyok rendszere, mint a számvevőszék, a parlament vagy a tanács, hogy csak hármat említsek közülük. Erre szükség van egy erős demokráciában. Ezért is támogatjuk határozottan a jogállamiság elvét, mindenekelőtt a korrupció elleni küzdelem érdekében. És annak biztosítása érdekében, hogy az Európai Unió minden intézményében egyértelmű legyen az elszámoltathatóság és az átláthatóság

- válaszolta az Európai Bizottság elnöke.

Forrás: Népszava

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nejlontacskó
@Maccska: " Tehát nem válaszolt.Mert ez nem válasz a kérdésre. "
Milyen kérdésre?
Feltette a potrohos a kérdést, vagy sem?
Nem!
Tehát akkor, mire kellett volna válaszolni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
A magyar streetfighter! Lényeg, hogy a street neve azért magyarul legyen az utca sarkán kiírva!
A jelek szerint, ha ezt már Bruxelles utcáin kéne olvasni, akkor jelentősen csökken a harcikedv.
human
Az utcai harcos :D
Maximum piaci zsebtolvaj.
ómió
Ahhoz képest Ursula efftársnő, mintha makogott volna valami hablatyot rá!
Pálinkás Pál
@Maccska: te barom..." megkérdezte Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét, hogy Orbán Viktor érdeklődött-e nála arról, hová tűnt a pénz.
Nem kérdezett meg, " ...melyik részét nem érted húgyagyú...?...
AMORÁLISOK
nem jutott szóhoz és ez egyre tőbbször lesz igy, mert arogáns öncélú pasi. Vagy egyszerűbben nem mert kérdezni de tőle is meg kéne 12 év alatt hová sibolta kinek és mennyit JA ??? amiért most itt tartunk abban neki oroszlán része volt és van is.
drrotf
Olyan bátor ez az Orbán Viktor! Mint kiderült, mindenkitől kérdezte hogy hol a pénz?. ki a felelős ...?, csattól nem aki az EU-t vezeti , attól nem! Most akkor kérdezett a mi bátor Vezírünk, vagy csak magában motyogott egy kicsit hangosan?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.