A korábban fideszes csepeli polgármester állítja, hogy Németh Szilárd áll két csepeli iskolaigazgató menesztése hátterében. A kormánybiztos erre azt mondja: hazugság.

Németh Szilárd miatt kell mennie két iskolaigazgatónak

Fotó: MTI/Soós Lajos

Az intézménybe járó gyerekek szülei felháborodtak, a Belügyminisztériumhoz fordulnak. A tárca azt közölte: elismerik a két igazgató teljesítményét, de másnak is lehetőséget akarnak adni – írja az Rtl.hu.

"Én úgy érzem, hogy pedagógusnak születtem" – mondta Málek István a híradónak. Ő az igazgatója a csepeli Kölcsey Ferenc Általános Iskolának. De már nem sokáig, augusztusban jár le a megbízása. Elutasították ugyanis igazgatói pályázatát. Hogy mi volt vele a probléma, azt nem közölték vele. Hogy utána ki fogja vezeti az intézményt, egyelőre nem tudni.

„Egy picit én is elhittem már, hogy van lehetőség és van remény, hogy folytatni lehessen a munkát, hiszen rengeteg munkája van a nyári szünetben is a kollégáknak, vezetőknek. Úgyhogy egy kinevezett igazgatóval is kemény tanév elé fognak nézni. Így egy picit nehezebb lesz az indulás” – tette hozzá Málek István.

Hasonló történt egy másik kerületi intézményben, a Katona József Általános Iskolában is.

Csepel – korábban kormánypárti – polgármestere szerint Németh Szilárd kormánybiztos döntése miatt kell távoznia az iskolavezetőknek. Borbély Lénárd úgy fogalmazott a közösségi oldalán, hogy: 

Tudjuk, hogy a politikai ítéletet Németh Szilárd hozta meg.

Hogy ez mit jelent pontosan, azt nem árulta el a híradónak. Arról viszont beszélt, hogy sokan felháborodtak a döntés miatt.

Mindenki megdöbbent és lefagyott, amikor eltávolították őket az igazgatói álláshelyükből. Úgyhogy a minisztériumhoz fogok fordulni ebben az ügyben és kérni fogom, hogy támogassuk őket továbbra is, hiszen fontos tagjai ezeknek a közösségeknek – tette hozzá Borbély Lénárd.

Németh Szilárdot is megkereste az RTL híradója. Mielőtt kinyomta a telefont, azt mondta, hogy a közösségi oldalán már mindent elmondott az üggyel kapcsolatban. Itt arról írt, hogy a polgármester „folyamatosan és egyre betegesebben hazudik".

Az oktatásért is felelős Belügyminisztérium arra nem válaszolt, hogy mi volt a probléma az intézményvezetők pályázatával. Csak annyit írtak, hogy a teljesítményüket elismerik, azonban indokoltnak tartják, hogy mások is lehetőséget kapjanak a bizonyításra. Új pályázatot fognak kiírni, melyeknek – mint írták – nincs biztos befutója.

Forrás: Rtl.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Egy szakácsképzettséggel megáldott politikus milyen nagy úr tud lenni (egy ilyen vezetők által irányított országban)
CsipkeRózsa
Egy szakácsképzettséggel megáldott politikus milyen nagy úr tud lenni (egy ilyen vezetők által irányított országban)
jáger laszló
Hajrá igazgató urak!!
Pályázzanak ismét!!
csak ezt javasolhatom!!
barátilag
J.l:
balos
Hát a németszilárd legalább olyan szakács,mint birkózó,bár a birkózó szar is legyűrte!
namihami
Biztos, nem ízlett a két igazgatónak a Pacalsziszi főztje! Amit eddig láttunk, az alapján nem is meglepő!
gina
Igaz ennek a zsiros disznónak nem kell intelligencia, tudás, elég ha fözöcskél ahhoz talán ért !!! és ilyenek vannak vezetö pozicióban ezért van itt sötét balkán ...
Lepényleső
...na és két lúd még nem több egy disznónál?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.