Miközben a fideszes kormány szűkíti a családtámogatásokat: kivezeti a városi CSOK-ot, és a babaváró hitelt is csak szűkebb kör szerezheti meg, úgy gondolják, itt az ideje ismét Demográfiai Fórumot rendezni.

Demográfiai Fórum címén akasztana le rólunk pár milliárdot a fideszes kormány, miközben épp kinyírják a CSOK-ot

Családtámogatás helyett konferenciázgatnak róla – ez sem sokkal olcsóbb. Forrás: RTL

Először 2015-ben rendeztek leginkább fideszes kampányrendezvénynek tűnő Demográfiai Fórumot, közpénzből, azóta pedig kétévente tartják meg. A 2017-es, második fórumon maga Orbán Viktor jelentette be, hogy 2018 lesz a családok éve, ekkor ismertették a demográfiai akciótervüket is – emlékeztet az RTL

A terv amolyan fideszes "sikert" hozott: a KSH friss, előzetes adatai alapján idén májusban 2022 májusához képest a születések száma 7,9 százalékkal csökkent. A KSH népszámlálási adatai szerint tavaly 9 millió 604 ezer fő volt a népességszám, 334 ezerrel kevesebb, mint a legutóbbi, 2011-es népszámláskor.

A legutóbbi, 2021-es, kétnapos csúcs első napján a hvg.hu riportja szerint négy egyházi vezető – katolikus, református, evangélikus és zsidó – áldása után hat férfi beszélt arról, hogyan lehetne megoldást találni a népesedési problémákra és a családot fenyegető veszélyekre. Akkor Novák Katalin egyedül képviselte a nőket és az anyákat – ő volt a moderátor.

Az idei Demográfiai Fórumnak érdekes fénytörést adhat, hogy a kormány nemrég a városi családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) kivezetéséről, illetve arról döntött, hogy a jövőben a babaváró hitelt csak azok a párok kaphatják meg, ahol a nő 30 év alatti.

A 2023-as, Budapesti Demográfiai Fórumról annyit tudni, hogy közpénz milliárdokat szánnak rá. A rendezvényszervezési és komplex kommunikációs feladatokat a fideszes propagandista-milliárdos Balásy Gyula két cége, a Lounge Event Kft. (korábban Moonlight Event Kft.) és a Visual Europe Zrt. alkotta konzorcium nyerte.

A megbízás keretösszege nettó 3 milliárd 837,9 millió forint, áfával növelve ez 4 milliárd 874,1 millió forint.

Forrás: RTL
Fotó: RTL

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Nem a demográfia a lényeg, hanem a nettó 3 milliárd 837,9 millió forint, amibe ez a semmire se való rendezvény kerül, 5 millát ráköltenek, a többin meg osztoznak a mocskok. Ezek lopnak ha a fene fenét eszik is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SÍva
@Menőmanó: Tényleg szedjük darabokra! Mi is kerűl ebben ilyen sokba?
Emmersson71
Ez nem kormány, hanem egy reklámcég. Az arra fogékony, gyenge jellemű humanoidok számára profin adják el a szart csokoládénak. És még utólag is boldogok ezek a nyomorultak, ráadásul azokat hülyézik le, akik szólnak, hogy "hélóóó, ez szar!".
SÍva
Szóval a harminc év alattiak szüljenek? A normálisan gondolkodó fiatalok első sorban rendezik a gyerek(ek) vállalásához szükséges alapokat és ha csak egy mód van rá nem vesznek igénybe hitelt! A harminc év alattiak nagy valószínűséggel nem rendelkeznek olyan tartalékokkal esetleg családi háttérrel amivel elkerülhető a hitelfelvétel! Mert itt az a jó állampolgár akinek munkahelye van, legalább négy gyereke, fizeti a rezsit és még hitele is van! Az, hogy esetleg ebbe fiatalon beledöglik (elnézést a kifejezésért) nem érdekli őket!
Menőmanó
Se óvónő, se tanár, se orvos, se jövő, oktatás egészségügy romokban, mi az anyátok pichájára szüljenek, he?
A környezetmérgező aksigyárakra? A lónak a faszát a pofátokba köcsögök.
Revans
@durbincs:mocskos büdös pofáját és segglukát tartogassa a szakállas pöcsös nőknek ők még igényt tartanak magára kopasz buzeráns!:))
ómió
"Combosabbat" hazudjatok, efftársak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.