Az oknyomozók szerint új pozíciót kellett találni az energetikai hivatal éléről dicstelenül távozó Horváth Péternek.

Direkt36: Kellett a hely egy fideszesnek, azért váltották le a Paksi Atomerőmű vezetőjét

Lantos Csaba energiaügyi miniszter egy konferencián. MTI/Hegedüs Róbert

Az újonnan megalakult Energiaügyi Minisztériumot vezető Lantos Csaba januárban menesztette a korábban az Orbán-kormány által is kitüntetett Pekárik Gézát a Paksi Atomerőmű éléről. Pekárikkal szemben semmilyen szakmai kifogás nem merült fel – írja a Direkt36. A történteket ismerő több forrásra hivatkozva hozzáteszik:

A miniszter azért váltotta le az atomerőmű vezetőjét, mert Pekárik pozíciója kellett egy fideszesnek.

Horváth Péter Jánost nevezték ki az atomerőmű élére, Pekárikot pedig tanácsadóként alkalmazzák a továbbiakban a kormány bejelentése szerint. Horváth addig a hazai energetikai piacot felügyelő Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke volt. Az oknyomozók azonban kiemelik:

A szakmai háttere mellett azonban ismert volt arról is, hogy jó politikai beágyazottsággal rendelkezik a kormányoldalon. Meccsre járt a fideszes politikusokkal, ekkel, egy ideig pedig a Fidesz szolnoki alapszervezetét is vezette.

Horváth a MEKH éléről ráadásul dicstelenül távozott: az általa vezetett hivatal egyik döntése miatt ugyanis tavaly ősszel drasztikusan megugrott az önkormányzatok energiaszámlája, ami a Direkt36 szerint fideszes városvezetőket is felbőszített.

Az olajmérnök végzettségű Horváthnak nincs atomenergia terén tapasztalata

– írják, így a Direkt36 arra számít, hogy az atomerőmű élén bizonyos kérdésekbe nem lesz beleszólása. Az erőmű ugyanis épp komoly kihívás előtt áll: hamarosan belekezdenek a felújításába, amelynek célja, hogy Paks I.-et ne kelljen a 2030-as években bezárni.

Horváthnak a Paksi Atomerőművön, Lantosnak pedig az Energiaügyi Minisztériumon keresztül több kérdést is elküldött a lap, nem kaptak választ. Pekárik a megkeresésükre azt mondta, nem akar nyilatkozni az ügyben.

Forrás: Direkt36

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
Nincs ebben semmi csoda...ezt a faszit pont úgy bosszúból menesztette egy hatalmasság a villanymű éléről, mint a Romolusz nevű rettentően jólképzett katonát...tegnap mondta egy jólinformált a tévében, hogy ezt a Romoluszt is bosszúból rúgták ki mindenhonnan, ma már nem is katona(sem)

Nincs szebb az édes bosszútól...

Az élet működik(pártállástól függetlenül) hatalomváltáskor hosszú sorok ballagnak majd munkát keresni, hátukon hamubasült pogácsával...
Nyírfa
Számít? Ha értene hozzá, még kigolyózná a Roszatomot. Még, ha tisztesség is lenne benne, maga állna ki a világ elé, hogy kérnek-e egy Csernobil-méretű katasztrófát.
A buta ember is mutathat tehetséget valamiben. De az erkölcstelen nemcsak magának okoz kárt, hanem a mindenkori szűkebb-tágabb közösségének is.
vacsi
"Pekárikot pedig tanácsadóként alkalmazzák a továbbiakban "
Ha elvállalta...
drrotf
Ez a Horváth egy 2szakember"Pályáját is úgy kezdte, hogy Szolnokon a távfűtést üzemeltető céget és a volt IKV-s Füzes T. -t kigolyózta, és az ő cége vette át a fűtő művek üzemeltetését.Ezután a FIDESZ-ben végzett"jó " munkája miatt egyszer csak nagyot ugrott és elkerült Szolnokról.Kiderült , hogy az atom energiához is ért, de ha olyan szinten végzi ezt a munkáját mint azt itt Szolnokon végezte ,akkor nem kell az erőművet senkinek megtámadnia, mert az tönkre megy majd magától!
Juhász István
Egyszecsak... majd kiderül, hogy az Olajszőke Satya bá- nak sincs semmilyen egészségügyi, de fogodzkodj meg- még oktatási ismerete, mitovább, tapasztalata sem. Mégis irányitja a területeket.
ómió
Hát, ha ilyen efftársiasan meghazudjátok, efftársak...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.