Az oknyomozók szerint új pozíciót kellett találni az energetikai hivatal éléről dicstelenül távozó Horváth Péternek.

Direkt36: Kellett a hely egy fideszesnek, azért váltották le a Paksi Atomerőmű vezetőjét

Lantos Csaba energiaügyi miniszter egy konferencián. MTI/Hegedüs Róbert

Az újonnan megalakult Energiaügyi Minisztériumot vezető Lantos Csaba januárban menesztette a korábban az Orbán-kormány által is kitüntetett Pekárik Gézát a Paksi Atomerőmű éléről. Pekárikkal szemben semmilyen szakmai kifogás nem merült fel – írja a Direkt36. A történteket ismerő több forrásra hivatkozva hozzáteszik:

A miniszter azért váltotta le az atomerőmű vezetőjét, mert Pekárik pozíciója kellett egy fideszesnek.

Horváth Péter Jánost nevezték ki az atomerőmű élére, Pekárikot pedig tanácsadóként alkalmazzák a továbbiakban a kormány bejelentése szerint. Horváth addig a hazai energetikai piacot felügyelő Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke volt. Az oknyomozók azonban kiemelik:

A szakmai háttere mellett azonban ismert volt arról is, hogy jó politikai beágyazottsággal rendelkezik a kormányoldalon. Meccsre járt a fideszes politikusokkal, ekkel, egy ideig pedig a Fidesz szolnoki alapszervezetét is vezette.

Horváth a MEKH éléről ráadásul dicstelenül távozott: az általa vezetett hivatal egyik döntése miatt ugyanis tavaly ősszel drasztikusan megugrott az önkormányzatok energiaszámlája, ami a Direkt36 szerint fideszes városvezetőket is felbőszített.

Az olajmérnök végzettségű Horváthnak nincs atomenergia terén tapasztalata

– írják, így a Direkt36 arra számít, hogy az atomerőmű élén bizonyos kérdésekbe nem lesz beleszólása. Az erőmű ugyanis épp komoly kihívás előtt áll: hamarosan belekezdenek a felújításába, amelynek célja, hogy Paks I.-et ne kelljen a 2030-as években bezárni.

Horváthnak a Paksi Atomerőművön, Lantosnak pedig az Energiaügyi Minisztériumon keresztül több kérdést is elküldött a lap, nem kaptak választ. Pekárik a megkeresésükre azt mondta, nem akar nyilatkozni az ügyben.

Forrás: Direkt36

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
Számít? Ha értene hozzá, még kigolyózná a Roszatomot. Még, ha tisztesség is lenne benne, maga állna ki a világ elé, hogy kérnek-e egy Csernobil-méretű katasztrófát.
A buta ember is mutathat tehetséget valamiben. De az erkölcstelen nemcsak magának okoz kárt, hanem a mindenkori szűkebb-tágabb közösségének is.
vacsi
"Pekárikot pedig tanácsadóként alkalmazzák a továbbiakban "
Ha elvállalta...
drrotf
Ez a Horváth egy 2szakember"Pályáját is úgy kezdte, hogy Szolnokon a távfűtést üzemeltető céget és a volt IKV-s Füzes T. -t kigolyózta, és az ő cége vette át a fűtő művek üzemeltetését.Ezután a FIDESZ-ben végzett"jó " munkája miatt egyszer csak nagyot ugrott és elkerült Szolnokról.Kiderült , hogy az atom energiához is ért, de ha olyan szinten végzi ezt a munkáját mint azt itt Szolnokon végezte ,akkor nem kell az erőművet senkinek megtámadnia, mert az tönkre megy majd magától!
Juhász István
Egyszecsak... majd kiderül, hogy az Olajszőke Satya bá- nak sincs semmilyen egészségügyi, de fogodzkodj meg- még oktatási ismerete, mitovább, tapasztalata sem. Mégis irányitja a területeket.
ómió
Hát, ha ilyen efftársiasan meghazudjátok, efftársak...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.