Bár a Szerencsejáték Zrt. szponzorációs leányvállalata alaposan visszavágta a támogatásokat, azért a két hónap alatt kiosztott 146 millió forint olyanokhoz jutott, akiket igazán szeret a kormány. Például a külgazdasági és külügyminiszter testvéréhez.

Szijjártó testvérének osztott támogatást a Szerencsejáték Zrt.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A legmagasabb összeget – 50 millió + ÁFA – a Magyar Úszó Szövetség kapta májusban. Ugyanebben a hónapban hatmillió forint jutott az Örökség Közhasznú Alapítványnak.

Júniusban negyvenmillió plusz áfa szponzorpénzt kapott az Aeroglobe Kft, amely visszatérő név a támogatási listán. Ők tavaly nyár elején is kaptak 35 millió forintot, 2021-ben meg 20 milliót. A Budaörsi Repülőteret is üzemeltető családi vállalkozáshoz kapcsolódó másik családi cég az a Fly-Coop Kft., amelynek helikopterével 2016-ban maga Rogán Antal és felesége utazott az azóta már elvált Szabó Zsófia lagzijába – számol be a 24.hu.

Skyward Tunnel Kft. tízmilliót kapott, pontosan annyit, amennyit tavaly ősszel. Ám a cég – ami a katonai és polgári felhasználásra is alkalmas függőleges szélcsatornát működtet – egy másik céggel közösen 370 milliós vissza nem térítendő támogatást nyert a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból.

Ugyancsak tízmilliót kapott Schuster Lóránt egyéni vállalkozóként. Ötmillió plusz áfa jutott a TRP Hungary Kft.-nek, ami már korábban is a Szerencsejáték-cég kedvezményezettjei közé tartozott. 

Ennek egyik tulajdonosa Őry Tamás, a másik pedig a felesége, Szijjártó Sarolta, aki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter testvére – írja a 24.hu.

A szűkülő támogatási keretet jól mutatja, hogy míg áprilisban három hét alatt bruttó 639 milliót porcióztak szét huszonhárom szervezet és cég között, addig a Szerncsejáték Zrt. pénzosztó vállalkozása május-júniusban két hónap alatt már csak 146 milliót osztott szét hat helyre.

Forrás: 24.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yeromos
@ómió: A ti bandátoknál többet még soha nem lopott ebben az országban senki,
Gázszerelőből milliárdos, fa tolvajból szintén milliárdos, hatvan puszta, lomkorona öszvények, kilátók, lélegeztettőgép stb. de a te átmosott agyad ezt nem látja, Erről mekegjél egy kicsit idóta komcsi.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
NKF
Van itt lóvé dögivel!Röpködnek 50-100 millák mint a pinty!
Jut eszembe! Annak idején Veres János miniszter úr nyilatkozott valamelyik TV-nek
idézem:"az én rokonaimnak nem jár semmi". A dolgok azóta sem változtak.
ómió
Az efftársija má' úgyis lopott eleget!
Havanagi
Mager Andrea vérfideszes volt tárcanélküli miniszter igy gazdálkodott az ingatlanokkal is.Hű csicska,volt férje ( Balogh Sándor Magyar Afrika Társaság ,vizes vb )nemzetközi körözés alatt évek óta,de nem sikerül elkapni?NER család.
Yeromos
@ómió: A ti bandátoknál többet még soha nem lopott ebben az országban senki,
Gázszerelőből milliárdos, fa tolvajból szintén milliárdos, hatvan puszta, lomkorona öszvények, kilátók, lélegeztettőgép stb. de a te átmosott agyad ezt nem látja, Erről mekegjél egy kicsit idóta komcsi.
jáger laszló
És milyen elvi alapon lehet hozzájutni ehhez a szerencsés pénzhez
Ez igazán érdekelne!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
telegdilaci
@NKF:It van pénz mindenre amire akarják amire nem arra nincs,boldog lehet a Kakadu külügyérünk,ki van Stafírozva a család nem kell félni az éhen halástól a Neje is jó kis Osztalékot vett ki a nemlétező vállalkozásából,aminek még elérhetősége sincs,ezekután van pénz vissza fizetni a családi segítséggel megvett több száz milliós villára kapott kölcsönt!
Eladott Ország
Pályázati állás. – Ez szakmailag rátermett?! Nemhogy a szűk családi körömhöz nem tartozik, de még nem is távoli rokon! Ja, csak ez a rajz, kb 45 éve késztült, egy fél emberöltő. Sajnos nem jobb lett a helyzet, hanem sokkal rosszabb, de előre megyünk nem hátra. Csupa rokon, az egész világ. Mindenkinek van egy szegény rokona, akit el lehet helyezni, azok aztán, ha már benne vannak az állásban, semmit se csinálnak, se gondolatuk, se szorgalmuk tovább nincs. Én halálos ellensége vagyok a rokonoknak. Ez a rákfenéje az egész magyar életnek. (Móricz Zsigmond: Rokonok) Lehoczki István volt a kedvencem a Ludasban, a fidesz egypárt rendszerben nem változott semmi. Nepotizmus. Aktuálisabb, mint bármikor!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/278859974_2069481726589884_4398311086363736846_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=XhvKESXdpTYAX9XC48W&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBUBBcabgXZHJo-4gkdLG6qCtkxh3QzqxwrE85Xh85S1A&oe=64B3DB1D
Revans
Osztogatják a közpénzt maguk között,szakadna rátok a világ összes retyó tartalma:))
ómió
@Yeromos: Abból a tetvesbolsi bandából ugatod a lopást, amelyik 94. után több, mint 10000 milliárdnyi "társadalmi tulajdont" lopott, "privatizált" szét a maga körében, miközben a bolsi milliárdosok "hosszú tömött sorban masíroztak elő a szőnyeg alól"!? És ezt ilyen görcsösen ugatod!? Még majd megárt! Vagy idiótább már úgysem leszel? Akkor, legalább a donor kutyaagyadat sürgesd meg, hogy legalább a tetvesbolsi magadéit légy képes felismerni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.