A DK közleménye szerint történelmi rekordon a kórházi adósságok, az orbáni megszorítások miatt került veszélybe a kórházak működése.

Az Orbán-kormány a betegek egészségét, sőt életét veszélyezteti – Közleményt adott ki a DK

Soha nem volt még ekkora, több, mint 86 milliárd forintos a magyar kórházak, szakrendelők és egyetemi klinikák adóssága, mint idén júniusban a Magyar Államkincstár szerint.

Ez történelmi rekordot jelent, korábban már az is a működőképességet veszélyeztette, ha év végére halmozódott fel 50-60 milliárd forintos tartozás, és ez idén nyáron hamarosan már a 100 milliárd forintot is elérheti. Mivel a kétségbeesett beszállítók már jogi lépéseket fontolgatnak, lényegében veszélybe került a kórházak működése.

- írták.

Az Árnyékkormány szerint az orbáni megszorítások és az elhibázott költségvetési politika miatt halmoztak fel ekkora adósságokat a magyar kórházak és járóbeteg-intézmények, ami már a magyar betegek egészségét, sőt életét veszélyezteti. Az Orbán-kormány nem ad elegendő pénzt az egészségügyi intézmények működtetésére, gyógyszerekre, rezsiköltségekre és orvosi eszközök, a gyógyításhoz szükséges anyagok beszerzésére sem.

Ezért kell hosszú hónapokat várni egy-egy műtétre vagy vizsgálatra, hiszen üresek a raktárak, egyre több orvos és szakdolgozó hagyja ott a pályát az alacsony bérek miatt. Ezért nincs pénz hűteni a kórtermeket és a műtőket a nyári hőségben. Ezért kell egyre több magyarnak a fizetős orvosi ellátást választania, mert az orbáni megszorítások tönkre teszik az állami egészségügyet.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
A KÖZLEMÉNYEK MEG A SZÁJKARATE HELYETT MÁR VALAMI HATÉKONYABB CSELEKEDET KELLENE!!! IMPOTENS ELLENZÉK!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
dr. prédikátor
A KÖZLEMÉNYEK MEG A SZÁJKARATE HELYETT MÁR VALAMI HATÉKONYABB CSELEKEDET KELLENE!!! IMPOTENS ELLENZÉK!!!
Pálinkás Pál
nem közlemény kéne dk, hanem barikádépítés...puhapöcs horda
Nessy
@dr. prédikátor: Ötletek? Mit javasolsz?
jesz
@Nessy: jó kérdés...még a végén sarokbaszorítod( a dk-t)
Nessy
@Pálinkás Pál: A jó nép most szabadságon egyébként sem áll ki se magáért, se másokért! Maximum, ha nem jut orvosi ellátáshoz, ha a gyerekének nem lesz tanára, majd lelkesen szidja. Brüsszelt, Gyurcsányt , Sorost, Amerikát. Mindenki hibás. Kivéve pártunkat és kormányunkat.
Havanagi
Pohos már rangsorolt: tehenek,tehenek,tehenek,tehenek...emberek.
Nessy
@sgl: A mű forog, az alkotó már pihenhetne!
gina
Ez a célja ennek a tolvaj cigánynak
Nessy
@Shikari: Könnyen beszél, akinek nem gond a magánellátást megfizetni, ha rászorul. Csak azért még van pár millió ember kis hazánkban akinek ez nem opció! Nekik marad a lassan ispotály szintre amortizált közegészségügy. Lényeg, hogy a kormány propaganda rendben lévőnek találja!
Emmersson71
@Shikari: Mostanság voltál állami EÜ intézményben? Mondjuk a szellemi állapotod miatt...
Nessy
@Shikari: Épp most adnak át pár száz ágyat a szociális ellátásnak a krónikus ellátásból. A rendelet kész, csak éppr nincs részletes végrehajtási utasítás, szokás szerint, és senki nem tudja, mit, hogyan,hova,kikkel.Az erőszakos központosítás miatt ellehetetlenülnek a városi, és kisebb kórházak, az átvezénylések miatt. Ha betartanák a Minimum feltétel jogszabály előírásait, nem kevés intézmény kerülne bezárásra. Jelenleg csak az alapvető osztályok szünetelnek hosszabb, rövidebb ideig.
Nessy
@Shikari: A lényeget nem írtam A Szabolcs utcai kórház már rég nem funkcionált kórházként. Ami viszont valóban nagy hiba volt,az az OPNI bezárása. Nem volt tényleges kórház bezárás, hanem összevonások voltak ,nem sok, mert az akkori ellenzék óriás ribilliót rendezett. A ma regnáló kormány még pár nap alatt törvénybe iktatta a vármegyei teljes központosítást az egyébként már előtte "államosított." kórházaknál. A többi dilettáns rendelkezést most fedje jótékony homály.
Pálinkás Pál
@Nessy: hogy válaszoljak prédikátornak feltett kérdésedre--...első lépés lenne az általános sztrájk...utána barikádok, gondolom nem kell folytatnom...
ómió
Tudjuk, efftársak! Ti 70 kórház bezárásával "könnyítettetek volna a dolgokon"!
Nessy
@Pálinkás Pál: Azért az általános sztrájk, ami sok betegnek a halálát is jelentené, csak a kormánynak jönne jól. Minél kevesebb az elsősorban idős, vagy költséges kezelést igénylő ember, annál többet lehet megspórolni a tb, illetve nyugdíj kiadásokon. Hivatástudattal megvert egészségügyi dolgozó, ezt nem igazán vállalná fel. Legalább "ügyeleti szinten" kellene működni, de talán a civilek, akik bármikor lehetnek betegek, végre gondolnának a saját, jövőbeni érdekeikre! Ez viszont nem fog megtörténni.
Pálinkás Pál
@Nessy: ne az orvosok sztrájkoljanak, hanem azok, akik miatt a rendszer pillanatok alatt bedőlne,...szállítás, tömegközlekedés, stb...és a dk.-nak már rég nem pofázni kéne ,hanem tenni...ha kell,akár erőszakkal...azt hiszem rengeteg olyan embert találnának, aki kitörné a fidesz nyakát...
Nessy
@Pálinkás Pál: Gondolatban igen. Gyakorlatban passzív ! Akik tennének valamit, azok magukra maradnak!
Pálinkás Pál
@Nessy: ezért kéne az ellenzékből valaki, aki összefogná őket...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.