Rengeteget dohányzott és napi több doboz energiaitalt is megivott, miközben más folyadékot nem fogyasztott az a 18 éves farkaslyuki fiatal, aki a hét elején esett össze és került kómába – tudta meg az ATV Híradó.

Csak energiaitalt ivott, kómába került a 18 éves háromgyerekes apa: a gépek tartják életben
Kép:Pixabay

Értesüléseik szerint a rosszullétét megelőző héten 24 doboz energiaitalt ivott meg a háromgyerekes férfi, aki koffeinmérgezést kaphatott. Miután újraélesztették, intenzív osztályra került. Az állapota azóta sem javult, lélegeztetőgépen van – írja a 444.

Késmárky András sürgősségi orvos azt mondta, hogy egy energiaital nagyjából 80-100 milligramm koffeint tartalmaz. Ebből hat doboz már komoly toxikus hatásokat válthat ki a szervezetben, azaz kialakulhat a koffeinmérgezés. 

A bevitt mennyiség hatása nagyban függ a szervezet teljesítő képességétől, fizikumától, hidratáltságától. A nemtől is függ, a nőknél ez sokkal veszélyesebb lehet, sőt attól is függ, hogy van-e krónikus betegsége az illetőnek, és még az évszaktól is. Nyáron veszélyesebb, mert a koffein nemcsak az idegrendszerre és az izmokra, hanem a verejtékmirigyekre is hatással van, valamint a vizeletkiválasztásra is veszélyes lehet

- mondta az orvos.

Forrás: 444

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Bármibe lefogadom ,hogy ez az eszement 3 gyermekes Farkaslyukon üdítőző apuka 1 született fél analfabéta cigány gyerek!!
Ha tévednék itt üssön agyon rögvest a guta!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Bármibe lefogadom ,hogy ez az eszement 3 gyermekes Farkaslyukon üdítőző apuka 1 született fél analfabéta cigány gyerek!!
Ha tévednék itt üssön agyon rögvest a guta!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Kapanyél
Biztos vagyok benne, hogy tisztességes, három műszakban gályázó, adó és járulék fizető felelős családapáról van szó, aki mielőbb felépül és továbbra is hasznos tagja marad a társadalomnak! (vagy nem?)
Csak Norisz és senki más
Hány éves kora óta fogyasztja napi rendszerességgel! Mert ez vezetett ide!!!
Pálinkás Pál
valaki árulja el ,ezt a here cigányt miért kell megmenteni?..valódi betegek halnak meg ellátatlanság miatt, ez a dögkútba való meg foglalja az intenzív ágyat...!
balos
Én meg azt a barmot itatnám ezzel a szarral aki kitalálta és azt is aki erre pénzt adott,hogy gyártsák!Nem véletlen,hogy szinte az üres dobozok tonnáit lehet összeszedni az ország útjai mellet,mert ettől lesznek zom-berek!
szép új világ
Ahhoz, hogy 18 éves korára 3 gyereket összehozzon - szüksége is volt az energiára.
namihami
Tessék mondani, vajon egy NŐtől (mert aki ilyennel akárcsak egy gyereket is csinál, az nem ANYA) van a három gyerek vagy olyan ""dajcsi"" megoldásban? És, ha mégis egytől, akkor az most hány esztendős?
Vajon a CsOK és hasonló pénzek (ennyi gyerek után) jár már neki?
lusta
@balos: Erre modják, hogy az energiaitalok semmit sem érnek, mert az elfogyasztásuk után annyi erejük sincs, hogy elvigyék a dobozt a kukáig.
Ez hatalmas üzlet. Az egyik magyarországi gyártó dobozostól, legdrágább beltartalommal előállítja mai árakon olyan 35 forintért darabját. Mennyi is a boltban?
balos
@lusta: Rossztól kérdezed!Ehhez azt tenném hozzá,hogy a Balatoni lángos árában már benne van a gyerekek (ha van a csinálónak)háza is!Tegnap 14 lángost csináltam és durván 1500ftból kijöttek!Persze ebbe nem számolóm bele a kurvákat akiket a ner kitart!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.