Van érintett települlés, ahol a teljes önkormányzat szabadságon van.

Egy nappal az átadása után zárnak be egy vasútvonalat – Lázárék azért kapkodnak a civilek szerint, hogy ne lehessen tiltakozni

Kép: Közlekedő Tömeg / Facebook

Azért zárják be nyár közepén, ráadásul rekord gyorsasággal, 10 nap alatt a tíz vasútvonalat, hogy a helyi polgármesterek és országgyűlési képviselők tiltakozását elkerüljék – írja a Közlekedő Tömeg. Az egyesület szerint

Van olyan település, ahol a teljes önkormányzat szabadságon van, miközben megszüntetik a vasútvonalukat.

Mint felidézik: alig egy hete, múlt pénteken ismerte el a MÁV és Lázár János közlekedési miniszter, hogy augusztussal tíz mellékvonal megszűnik. A buszos menetrendek öt nappal a vonalbezárások előtt derültek ki – ennyi ideje van felkészülni az utasoknak. Van, ahol 24 perccel is hosszabb lesz az út, az egyesület szerint még drágább is a buszos pótlás, mint a vasút volt.

A szintén a mellékvonalak leépítésére 2020-ban bevezetett, majd megbukott járványügyi menetrend hatalmas tiltakozási hullámot indított el az érintett térségekben

– emlékeztet a Közlekedő Tömeg. A mostani kapkodást szerintük az is mutatja, hogy van pálya, amit az átadása másnapján zárnak majd be, máshol éppen felújítottak egy állomást, vagy nemrég sűrítettek járatokat.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
@Philip Marlowe: Nyilván tiltakoznak mert választásokkor nem ezt ígérték nekik , és emberek kerülnek hátrányban !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csagyi
@Ábel: Se színvonalas oktatás,se korszerű megalapozott egészségügy,se elfogadható nemzeti jövőkép,se átlátható közpénz felhasználás,se értelmes és logikus külpolitika,se adottságainknak megfelelő gazdaságpolitika,se az igazi értékek támogatása,se az ellenék építő jellegű javaslatai, se az igaz barátaink kiválasztása és azok megbecsülése,se, se,se.
Mert erre a társulatra "szavaztunk".
Qqberci
LézerJankó TrampliTrain-jét mikor zárják be?...
surdilloFUJT
@csagyi: ...HA TE IGEN,LELKED RAJTA!!! ÉN ÉS SOKEZREN NEM!!!
tothjani
Anno amikor az MSZP bezárta Lázár városa mellet az egyik vonalat akkor Lázár hevesen tiltakozott, és ordított, hogy ha hatalomra kerülnek azonnak újra nyitják.
Azóta eltelt 13 év a vasútvonal ugyanúgy zárva van, csak a hatalom számít.
ómió
Pedig 2 utasért fenntartani, az maga lehet az "efftársi gazdaságosság"!
kereső
A felcsúti kisvasút is a bezárandók között van? Vagy annak rentábilis a fenntartása? Igaz, az csak kiránduló vasút- azzal nem járnak munkába, orvoshoz és egyéb céltalan helyekre az emberek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.