Idén rekordokat dönt a turizmus mindenhol Magyarországon, a legfrissebb országos adatok az eddigi legjobb évet, 2019-et közelítik vagy verik meg – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Tarcalon.

Gulyás Gergely: "Idén rekordokat dönt a turizmus mindenhol Magyarországon" – átadták a felújított dűlőutat Tarcal határában
Fotó: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a Tokaj-Zemplén Térségfejlesztési Program keretében felújított, több mint három és fél kilométer hosszú önkormányzati dűlőút átadásán Tarcal határában 2023. augusztus 2-án. MTI/Vajda János

Gulyás Gergely a Tokaj-Zemplén Térségfejlesztési Program keretében felújított, több mint három és fél kilométer hosszú önkormányzati dűlőút átadásán hangsúlyozta: az ágazatban még mindig hihetetlen lehetőségek vannak, van olyan, kellően még fel nem fedezett országrész, amelynek települései megérdemlik a figyelmet és számot tarthatnak a turisták érdeklődésére.

A kormány elkötelezett a térségben megvalósított vagy a megvalósításra váró helyi tervek és fejlesztések támogatása iránt, Tokaj-Hegyalja pedig, mint az ország egyik legszebb tájegysége, az ennek megfelelő elismertséget a következő években a turizmus területen is ki fogja vívni

- hangoztatta a miniszter.

Gulyás Gergely szavai szerint a dűlőút átadása jól szimbolizálja azt a fejlődést, amelyet Tokaj-Hegyalja és Tarcal elért.

Az itt elindult fejlesztések jó bizonyítják, hogy gyorsan fejlődik a tokaji térség, ezzel együtt az ország egésze

- hangsúlyozta a miniszter.

Hozzátette, a csaknem 620 millió forint értékű, a kormány által támogatott útfelújítás egy olyan új turisztikai fejlesztés, ami lehetővé teszi a szőlőültetvények biciklivel és gyalogosan történő megközelítését a gazdálkodók és a földtulajdonosok mellett azok számára, akik a turizmus miatt érkeznek Tokaj-Hegyaljára.

Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta: az infrastrukturális fejlesztések, az út- és kerékpárút építések mellett az elmúlt években sokat bővültek és fejlődtek Tokaj-Hegyalja szálláshelyei és ehhez kapcsolódó szolgáltatásai is.

Négy-és ötcsillagos szállodák épültek, emellett folyamatos a szolgáltatások és a látnivalók fejlesztése és bővítése, Mádon például látogatóközpont, míg Tarcalon szüretelőház épült és folyamatban van a borutca kialakítása – sorolta a képviselő.

Tokaj főutcája nyolcszáz méter hosszan fog megújulni, emellett számos, ehhez hasonló terve van még a települések vezetőinek, valamint az itt élő embereknek – fűzte hozzá Koncz Zsófia.

Ez a dűlőút fejlesztés annyira kellett a településünknek, mint a koldusnak egy falat kenyér

- méltatta a beruházást Butta László, Tarcal független polgármestere.

Megjegyezte, Tarcalnak eddig egy kilométernyi szilárd burkolatú önkormányzati útja volt, a programon belül pedig jelenleg három és fél kilométer úttal gazdagodott a település. Mint elmondta, a tervek szerint a pénzügyi keret maradványösszegéből további egy kilométernyi szilárd burkolatú út fog megépülni a Tokaji-hegyen lévő adótoronyig.

Forrás: MTI

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Ekkora egy marhákat , murvára ráteríti a földet , ráadásul a képen is látszik , hogy nincs vízelvezető árok az úttal párhuzamosan , így az eső a dombról mind az útra fog folyni , és az fogja elvezetni a vizet és kimosni a murvát , és ha még munkagépek , autók , gazdák terepjárói elkezdik használni , vagy eső után ráhajtanak párszor , olyan lesz mint előtte , csak traktorral lesz járható .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
infinity
Az meg van mindenkinek darabra, hogy Gulyás Gergely egy buzi?

Túl sok a buzi meg a pedofil a fideszesek között - ennek mi az oka?
infinity
Akartok velem sorozotokat darálni?
Blacklist - első évad
Holnap kezdünk.
infinity
Az élet nem egyszerű, tovább kell gondolnod!
ómió
És, ha az efftársak az ellenkezőjét hazudják!?
balos
@Péter2: Emlékszel a Szarkert bazárra,ahol a bazári majmok ötödszörre is sikeresen lenyúlták a befektetett pénz 2/3át?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.