Augusztus 4-én végre átadják a Lánchidat, amit hatalmas piknikkel ünnepelnek.

Karácsony Gergely meglepő bejelentése: óriási buli a Lánchídon, fényoroszlán is lesz, utcazenészek jelentkezését várják

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Véget ért a felújítás, 2023. augusztus 4-én visszakapják a gyalogosok is a Budapest 150. születésnapjára gyönyörűen felújított Lánchidat. Ünnepeljük meg ezt együtt a Lánchíd-pikniken programokkal, koncertekkel, evéssel-ivással, és sötétedés után a híd díszvilágításával!

A pesti oldalon gyereksátor vár, benne egy különleges Lánchíd LEGO-építménnyel. A kicsiket színezővel, rejtvényekkel, meglepetéssel várjuk! A felnőttekkel csoportos, vezetett sétákon ismertetjük meg a felújítás érdekességeit, sőt a hídmester irodájába is be lehet kukkantani. A hídon ezen az estén nemcsak a négy megszépült kőoroszlánnal, de két fényoroszlánnal is találkozhatsz! A hangulatot utcazenével fokozzuk, ehhez fellépőket várunk – írta posztjában Karácsony Gergely.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mn50231
"Véget ért a felújítás, 2023. augusztus 4-én visszakapják a gyalogosok is a Budapest 150. születésnapjára gyönyörűen felújított Lánchidat. Ünnepeljük meg ezt együtt a Lánchíd-pikniken programokkal, koncertekkel, evéssel-ivással, és sötétedés után a híd díszvilágításával!"

Mi közlekedni akarunk rajta, nem piknikezni, fesztiválozni, hablatyolni a nagyvilágba vagy netán recskázni a sötétben! Közlekedni a Duna felett, mint a többi hídon, saját járműveinkkel. Hogy ne halj meg hülyén, ide másolnám a híd szó jelentését:

"A híd olyan építmény, amely közlekedési vagy szállítási kapcsolatot teremt valamely hegyszoros, völgy, út, vasút, folyó, egyéb víztömeg, vagy más fizikai akadály két oldalán elhelyezkedő területek között"
human
@mn50231: Még a kommentedben is benne van, hogy ez átadó ünnepség és nem végleges funkciója a közösségi program. Utána a lakossággal történt konzultációnak megfelelően elindul a forgalom.
Persze értem, hogy valami nagyot akartál mondani :)
namihami
Én nem lennék egy Orbánfan (még a gondolat is undorító), de a Karácsony is kimehetne a Keletibe, hátha valamelyik vonattal megjön az esze! Állandóan sír, mint a fűrdős, hogy nincs pénz! Akkor ne hídavatásra költse! Tény, hogy egy műemlék (méretű és szerkezetű) hidat én se a napi közlekedés terhelésére és funkciójára használnám, de nem is a banzáj lehetőségére! Azért, hogy a Kmalac és sleppje a Parlamentből közvetlen csatlakozással bírjon a Karmelitába, azért nem nyitnék meg egy ilyen(!!) hidat! Ha kényelmesen akar utazgatni a parlamenti csorda, akkor adjon pénzt egy új hídra!
Addig ez maradhat a tömeg- és a sétaközlekedés céljára!
ómió
A saját csődjüket is meg kell ünnepelni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.