Rendőri bántalmazások esetén a feljelentések körülbelül 1-4 százaléka jut el bíróságra a Magyar Helsinki Bizottság jogásza szerint.

Bevitték a rendőrök és eltört a bordája – Őt már elítélték, de a rendőrök ellen még vádat sem emeltek

Illusztráció: Pixabay.com

Másfél éve, egy igazoltatás során obszcén szóval illette az intézkedő rendőröket, akik helyben előállították, fogdára szállították Juhász Istvánt – foglalja össze a férfi kálváriáját a róla író 444.hu. Juhász állítja:

A fogdaőr úgy megrugdosta, hogy eltört a bordája, egy másik rendőr pedig ököllel arcon is ütötte.

A 60 éves férfit eredetileg egyébként azért vonták eljárás alá, mert egy benzinkúton nem volt hajlandó felvenni a szájmaszkot, illetve a helyszíni bírságot sem akarta kifizetni.

Miután a fogdáról hazaengedték, kórházban állapították meg a bordatörését, illetve, hogy »testi erővel okozott sérüléseket szenvedett«.

Az eset után a család a Helsinki Bizottság segítségét kérte, feljelentést tettek hivatalos eljárásban történt bántalmazásért. Közben elindult az intézkedő őrök által kezdeményezett eljárás is, becsületsértés és zaklatás vádjával.

A rendőrök által indított perben azonnal kihallgatták Juhászt és a sértetteket is, néhány hónapon belül megtörtént a vádemelés, idén nyáron pedig megszületett az elsőfokú ítélet is. Juhász feljelentésének ügyében egy évet kellett várni az első kkihallgatásra, vádemelés pedig még mindig nem történt a 444.hu szerint.

Rendőri bántalmazások esetén a feljelentések körülbelül 1-4 százaléka jut el bíróságra, és ezekben az esetekben sem mindig ítélik el az elkövetőket. A problémát tovább tetézi, hogy ha el is ítélik őket, akkor is sokszor nagyon enyhe büntetést kapnak, mondjuk pénzbüntetést, akár egy törés okozásáért

– nyilatkozta a lapnak Bieber Ivóna, a Helsinki Bizottság jogásza, Juhász védőügyvédje.

Forrás: 444.hu
Fotó: Pixabay.com

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jancsipapa
@Őrnagy: Így igaz . Sőt ,elő is fordult .Amikor legutóbb a drogos agyonszúrta a rendőrt , nem hallottam ,hogy ezek a civil szervezetek bármit is mondtak volna... A kényszerintézkedés csak azt jelentheti ,hogy nagyobb erővel fellépni ,mint ahogy ellen tudnak állni. Olyankot történhetnek sérülések.De nem hal meg a rendőr ...
Nyírfa
@vacsi: 16.20

A fasisztoid reakcióid visszataszítóak. Azt a házmestertípust jeleníted meg, aki együttműködve a nyilasokkal feljelentette azokat, akiknek a likvidálását az akkori hatalom elvárta.
Nő- és anya létedre annyi érzékenység sem szorult beléd, mint egy állatba.
SÍva
@Őrnagy: Lett volna egy Merci vagy BMV tele rejtettekkel úgy elbújtak volna, hogy vadászkutyával nem találtad volna meg őket! Mikor lett a magyar a saját népe ellensége?
SÍva
@vacsi: És az nem mocsok aki kötelezővé tette az oltást azzal a jelszóval, hogy akkor nem kapod el a covidot? Az nem mocsok aki mindenkinek kötelezővé tette az "oltakozást" de magukat valahogy sikerült kihagyni belőle? Nem tudod kikről van szó? Elárulom neked, hogy a parlamentben pöffeszkedő "fiatal" demokraták szövetsége és társai maffia zrt. Ők nem mocskok? Csak az a szerencsétlen buszsofőr aki épp akkor nem vett fel maszkot?
Dr. Proktor
@vacsi: Nem mocsok, csak símán hülye, de ez még nem ok erre a rendőri eljárásra...
Nem sokat változott a rendőri mentalitás az átkos óta, apámat bekérették a kapitányságre, mert gimnazista korában bélyegeket küldött angol levelezőtársának, Egyik rendőr felküldte az asztalra majd kiment, a másik rendőr lepofozta, majd így folytatták egy ideig.
Menőmanó
Okos ember nem áll le baszakodni a rendőrökkel egy hülye maszk miatt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.