Szijjártó diplomáciailag megkérdőjelezhető Facebook posztja után, Menczer Tamás visszaszólt a szlovák szomszédoknak – írta meg a hvg.hu.

Menczer azonnal beállt Szijjártó mögé: „Kedves szlovák barátaink, kilóg a lóláb"

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az aktuális diplomáciai konfliktusok árnyékában, Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára válaszolt a Szijjártó Péter által közölt, szúrós hangvételű Facebook-bejegyzésre érkező reakciókra.

Szlovákiában felbolydultak az indulatok, miután Szijjártó kijelentéseiben közölte, hogy "világszerte hajtóvadászat zajlik a nemzetközi liberális mainstreammel szembeforduló politikusokkal szemben".

A hvg.hu szerint a külügyminiszter megszólalása egészen hasonlít arra, amikor valaki más ország belügyeibe avatkozik be és amit ugyebár a magyar kormány többször is igencsak kikért magának. Szlovák oldalról érthetően nem fogadták lelkesedéssel Szijjártó szavait, így Menczer Tamás úgy érezte, hogy nem ártana tovább mélyíteni barátságunkat északi szomszédunkkal.

"Mi nem mások belügyeivel foglalkozunk. Mi a lólábbal foglalkozunk. Ami kilóg. Ordítóan kilóg"

- fogalmazott Menczer, hozzátéve: "nyilván teljesen és tökéletesen véletlen az, hogy 48(!) nappal a választás előtt ért oda az eljárás, hogy a politikust le kellett tartóztatni. Nem a választás előtt két évvel, nem a választás után két héttel. A választás előtt 48(!) nappal. Ez – itt Európában – viszonylag szokatlan kampánymegoldásnak számít". Kedves szlovák barátaink, kilóg a lóláb"

- zárta a politikus.

Forrás: hvg.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Havanagi
A baj csak az,hogy nálunk az egész kormány egy qva nagy lóláb.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Menőmanó
Szóval Menczer há-turul töcskölte a Kakadut. De mért tartozik ez ország világra?
terlasz
Az a baj, hogy nálatok már bevett szokás, hogy a választások előtt letartóztatjátok az ellenzék politikusait.
izéke
Itt meg négy éven keresztül kampányol a fidesz,választástól választásig megállás nélkül. 0-24-ben megy a propaganda,az ellenzék lejáratása,a karaktergyilkolás. Miközben orbánék nyilvánosan terjesztik a nácizmus eszméit szerte a világban.
ómió
Jé! És tényleg kilóg! A "vörös pata"!
kereső
Nem kicsit, hanem nagyon tendenciózus amit a propi csinál. Gyakorlatilag a kül-és külgazdasági minisztérium államtitkárának röfögését mondatonként rakja be, hagy legyen min felháborodni, miközben az alap probléma elsikkad. Igy kell agyat mosni!!
Először is nevezzük át a fent emlitett minisztériumot toporzék-és sikkasztás ügyi minisztériummá: mert amit művelnek , annak a diplomáciához semmi-de az ég egy adta világon semmi köze nincsen. A külgazdasági tgénykedésüket meg mindenki a saját bőrén érzi, vagy fogja érezni szó szerint- amint elárasztanak bennünket a mérgező vegyületek, és élhetetlenné teszik a természeti környezetünket.
Mii is volt az alapprobléma: toporzék-és sikkasztásügyi miniszeterünk kétségbe vonta három állam igazságszolgáltatásának, biróságainak kompetenciáját , mert vádat emeltek egy gyilkossági ügyben való részvétel(szlovákia), egy sikkasztás-és költségvetési csalás (bosznia-hercegovina), és egy alkotmánysértés-hazaárulás miatt(trump-USA).
És ez még nem volt elég a kreténnek- mindezt úgy adta elő, hogy a "liberális mainstream " megtámadta a nemzeti érzelmű hazafiakat.
Érdekes, hogy a szlovákok részéről is csak két parlamenti képviselő reagált erre az arcátlanságra, a külügy még nem. És a másik két szuverén állam külügye sem- eddig.
Csak kérdezem, nagyon okos fideSS-es , és nem is titkoltan fasiszta/náci beszélgetőtársaimat- hasonló helyzetben, mit tenne a mi toporzékügyi miniszterünk? Netán már berendelte volna a nagyköveteket? Vagy egyenes "demarsot" intézett volna a országhoz?

Ami itt nagyon "kilóg"- az nem vörös pata, hanem a dilattantizmus, a hozzá nem értés-és mindez alpári stilusba csomagolva.
simmering73
"Az ősi dakota közmondás szerint aki sportriporternek pocsék volt, az teremfutballminisztériumi államtitkárnak is pont ugyanolyan pocsék lesz, még akkor is, ha ebből ő maga esetleg pont úgy nem érzékel semmit, ahogy az ember azt se szokta érzékelni, hogy megbolondult, csak a környezetének rohadt nehéz. Fogalmam nincs, hogy a darálás- és hisztériaügyi minisztérium teremfutballistákból és közepesen tehetséges sportriporterekből verbuvált kocsmadiplomata-stábjának Menczer Tamását hogyan viseli el a környezete, hogy neki vasárnap ebédidőben is mimagyarok történelmi lejáratásában jeleskedő főnökének egy nappal korábbi szalonképtelen, szándékosan botránykeltést, diplomáciai zajt és huzatot csapni hivatott összeesküvés-elméletét kell habosítania, cifráznia. De ha már úgy alakult, hogy Menczer államtitkár az Úr megpihenésének napján nem a szerető családja kebelét, hanem a Facebook nyilvánosságát választotta arra, hogy látszólag a szlovák politikusoknak üzenjen, valójában a propaganda szerint térdre rogyott orbáni inflációba belefulladó Fidesz-híveket uszítsa, akkor lenne ehhez néhány hozzáfűznivalóm. Az ordítóan kilógó lólábak képzavarán innen is túl, miszerint:"
kolozsvaros.com/2023/08/14/mert-hatha-meg-mindig-nem-eleg-penetrans-az-orszag-europai-megitelese/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.