Augusztus végéig várja a jelentkezőket a Magyar Honvédség az Önkéntes Katonai Szolgálatra.

Augusztus végéig várja a jelentkezőket a Magyar Honvédség az Önkéntes Katonai Szolgálatra (ÖKSZ) – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

Üzent a Honvédség azoknak a fiataloknak, akiket nem vettek fel a felsőoktatásba: Akár 64 pluszpontot is kaphatnak azok a diákok, akik az egyetem előtt beállnak önkéntes katonának

A Magyar Honvédség kompozíciója a debreceni virágkarneválon 2023. augusztus 20-án. MTI/Balázs Attila

Azt írták:

a programra azoknak a fiataloknak a jelentkezését várják, akiknek ebben az évben nem sikerült bekerülniük a felsőoktatásba, vagy kénytelenek elhalasztani tanulmányaikat.

Hozzátették: azok, akik fél évet töltenek el valamelyik területvédelmi alakulatnál lövész felkészítésen, 16 pluszpontot szerezhetnek a következő évi egyetemi felvételihez.

A résztvevők a második hónap végén dönthetnek úgy is, hogy átmennek speciális szakkiképzésre, ennek teljesítése esetén, hat hónap után 32 pont jár. Aki további félévig folytatja a szakkiképzést, az garantáltan 64 pluszpontot kap, így akár 500-nál is több ponttal jelentkezhet a következő felsőoktatási felvételi eljárásban

- írták.

A HM tájékoztatása szerint a program felvételi követelménye egy egyszerűsített egészségügyi és pszichológiai vizsgálat. Annak azonban, aki a második hónap után szakkiképzést választ – például harckocsizó- vagy búvárképzést –, a magasabb szintű egészségi, pszichológiai és fizikai alkalmassági vizsgálaton is meg kell felelnie.

A program résztvevői a katonai testnevelésen túl többek között alaki és harcászati kiképzésen, lövészeten vesznek részt. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy ezek a foglalkozások olyan tartást, mentalitást adnak a jelentkezőknek, amelyet a későbbiekben a tanulmányaik során is tudnak hasznosítani – írták. A HM közölte azt is, az eddigi résztvevők mintegy 30-40 százaléka választotta a későbbiekben valamelyik katonai szolgálati formát.

Az Önkéntes Katonai Szolgálatban résztvevőknek a felvételi pontokon túl jár még illetmény, napi egyszeri meleg étkezés, utazási költségtérítés.

A szeptember 11-én induló ÖKSZ negyedik programjára augusztus 31-ig lehet jelentkezni az ország bármelyik toborzóirodájában vagy az irányasereg.hu-n keresztül.

Forrás: MTI

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
Ha katonai szolgálatért vesznek fel, az első komolyabb vizsgán kibux, mert a laposkúszás nem pótolja a tudást. Ráb@sztál. Nem baj, maradsz katona. Megint ráb@sztál.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Menőmanó
Ha katonai szolgálatért vesznek fel, az első komolyabb vizsgán kibux, mert a laposkúszás nem pótolja a tudást. Ráb@sztál. Nem baj, maradsz katona. Megint ráb@sztál.
vacsi
Az egyetemekre így csupa alkalmatlan kerül be...
jáger laszló
Gyertek gyerekek játékkatonának!!
Ez 1 játék a szabadidő eltöltésére!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
balos
Ők lesznek a rendíthetetlen ólomkatonák!Csók-ólom!
Kapanyél
Kevés lesz az a 16 pont! A végén még túljelentkezés lesz és nem lesz elég hely az egyetemeken! Renátó nem túl okos, de legalább erős! kecskefeszek.net/vicces-kep/gyerekek/nem-okos-de-eros-d.html
Nyírfa
Hülyék, lusták, figyelem! Álljatok be katonának, és biztos az egyetem! Nem kell hozzá tudás, jó fej. elég lesz majd egy-egy lófej. Vármegyék és földesurak, középkor és poros utak, Orbán álma az álomban: övé már a magyar ugar.

Széchenyi, Dózsa, Kossuth, Görgey, Bem, 13 valódi bátor az aradi vértanúságban, Mátyás, Károlyi Mihály, Kádár és Göncz Árpád, a '48-as forradalom és a Tanácsköztársaság, a szocializmus...történelmi alakká váló emberek és társadalmi kísérletek, melyek kivívták tiszteletemet.
A sor nem teljes, kronológiailag is rögtönzött, csupán ízelítő abból az eszményből, amely, ha rövid ideig is, de előre vitte az országot.
Péter2
Szánalmas az egész , meg a fotó is , mit keresnek katonák egy virágkarneválon ?
csak úgy....
A távolságot, mint üveg
golyót, megkapod, óriás
leszel, csak hunyd le kis szemed, -
aludj el szépen, kis Balázs.

Tüzoltó leszel s katona!
Vadakat terelő juhász!
Látod, elalszik anyuka.
Aludj el szépen, kis Balázs.
Nyírfa
@csak úgy...: 10.11

A gyerekeknek már a könyökükön jött ki, annyit meséltem lefekvéskor. :) Meg a Maki Mukit:
" Rengeteg nagy Afrikában Maki Muki sír magában. Jaj, nem érti, jaj, csak bántja, hol marad sok jóbarátja. Most a Nílus-parton ül, szomorúan, egyedül, mert mindenki jó előre dombra, fára fut előle.Tegnap történt az eset, egy tócsába beesett: sáros lett a keze, lába, mint ilyenkor általába'. Nem is olyan nagy eset, ám Muki fürdeni nem akart vízben., se' sokat, se' keveset...és hosszan folydogál a történet, amíg Muki nem hajlandó végre tisztálkodni. :)
Kinek mesélek megint, ha nem lesz unokám, vagy lesz, de a távoli szigetországban?

Oké, ennyi volt az off.
Yeromos
Nem baj ha hülye a gyerek, csak engedelmes katona legyen, ne gondolkozzon, így nevelnek belőle jó fideszes droidot.
infinity
A távolságot, mint acél
golyót megkapod (bumm a fejbe!!)
csak hunyd le kis szemed, -
dögölj meg szépen. kis Balázs,

Mérnök lehettél volna, s kutató!
Vadócokat terelgető tanár!
Látod meghalt anyuka (covidban, Orbán miatt),
Dögölj meg szépen, kis Balázs.
Qqberci
@Menőmanó: Bokorugró szakon még jó lehet...
Qqberci
@balos: Viszont 45 évesen kib@sszák őket a hóra...
namihami
Milyen szép lesz, amikor majd egyszerre lépkedve fog tudni a jövő értelmisége masírozni az egyetem falai között!
Hogy ez plusz pontokat ér? Hát istenem, azon a diplomás szinten lehet, hogy ez fontos lesz! És hasznos! És nélkülözhetetlen! És szakmailag ugyan semmit nem ér, de ""Orbán Viktor katonája voltam én---ma a diplomása vagyok!""
SÍva
Azért ez siralmas! Csak kérdezem, hogy szám szerint hány olyan tanulót vehettek fel akinek a szülei "meg tudták fizetni" a helyet még ha nem is voltak meg a pontjaik! Akinek meg esze is lett volna azt kibuktatták és menjen katonát játszani. (Mire készülnek?) Azért mert egyet elkaptak amikor a gyereknek nem voltak meg a kredit pontjai és a "segítségért" ellenszolgáltatást ajánlottak attól még mennyi lehet? És gondoljátok, hogy a saját lábán álló gyerek olyan okos lehet?
justhpeter
Íme a szittya virágtank az új magyar hadsereg elrettentő ereje.
balos
@Qqberci: Hol van már hó?Változik az időjárás a nemzethy szartömeg miatt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.