Augusztus lehet az a hónap, amikor fordulat lehet abban, hogy a bérek növekedése magasabb lesz, mint az infláció – minderről Orbán Viktor beszélt a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Ha a bérekről van szó, a B-közép rigmusa az érvényes: még, még, még, ennyi nem elég

– kezdte interjúját Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A munkáltatóknak és munkavállalóknak meg kell állapodniuk, de ezt jól kell ütemezni – mondta.

A miniszterelnök elmondta, hogy a rendszerváltás idején átálltunk egy magán gazdasági rendszerre, akkor nagyon mélyről indultak a fizetések. A béremelések mértéke sohasem lehet elég

– tette hozzá. Mint mondta, segítik a munkaadók és a munkavállalók tárgyalásait, de csak a legvégső esetben avatkoznak közbe.

Azért dolgozunk, hogy augusztus után a bérek utolérjék az áremelkedés mértékét

– mondta Orbán Viktor.

Orbán: "Ha a bérekről van szó, a B-közép rigmusa az érvényes: még, még, még, ennyi nem elég"

A kormányfő jelezte: kemény őszünk lesz, a cél az, hogy a bérek növekedése nagyobb legyen, mint az infláció. A miniszterelnök bízik bene, hogy az év végén az árak emelkedése és a bérek növekedése közel azonos szinten lesz.

Az árspekulációról szólva azt mondta: az áremelkedéseknek volt olyan része, mely magyarázható volt: Magyarország külföldről hozza be az energiát, a háború és a brüsszeli szankciók az égbe röpítették az árakat.

A tavalyi évben ugyanannyi mennyiségű energiáért az ország 4 ezer milliárddal fizetett többet, csak külső tényezők miatt. Ha ez itt maradt volna a gazdaságban, lehetett volna fejlesztéseket indítani.

De olyan része is volt az áremelkedéseknek, amit nem lehetett indokolni. Persze, Magyarországon nincs ellenséges hangulat, a kereskedők munkáját is ki kell fizetni. De a multiknál azt tapasztaltuk, hogy sokkal magasabban tartották a profitot, mint amit a tisztességes ráta engedett volna. Úgy vélték, most meg lehet nyomni a ceruzát, az emberek elfogadják – mondta Orbán.

Itt erőt kellett mutatni, fel kellett lépni a spekulánsokkal szemben

– tette hozzá.

Karmokat kellett a kormánynak mutatni és fel kellett lépni a kormánynak.

Kiemelte azt is, hogy a versenyhivatalnak a jövőben is megmaradnak azok a lehetőségei, amelyekkel sikerült az inflációt és az árakat megfékezni, azaz folyamatos lesz a versenyhivatal jelenléte, hogy a multik ezekhez az árspekuláns trükköket ne alkalmazzák.

A kormány további céljairól azt mondta: 2023 az infláció letörésének éve, a 2024-es esztendő viszont a gazdasági növekedés beindításának éve lesz – mondta. Az infláció ellen harcolva, olyan folyamatok zajlottak, amelyek a kamatok emelkedését okozták. Olyanok lettek a vállalkozói hitelkamatok, amelyeket már nem tudtak használni a vállalkozók. Így jövőre alacsonyabb kamatozású hitelek kellenek, és ismét meglódul a gazdaság motorja – jelentette ki.

Orbán Viktor: 2024 a gazdaság növekedésének éve lesz

Míg 2023 az infláció letörésének az éve volt, a 2024-es év a gazdasági növekedés újraindításának az éve lesz

- jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormányfő kiemelte: a gazdasági növekedéshez alacsonyabb kamatozású hitelek kellenek, akkor újra "meglódul a gazdaság motorja".

Ebből már látunk "szép előéneket" a harmadik és a negyedik negyedévben, de az igazi belendülés az '24-ben várható – tette hozzá.

Kiemelte: ugyanakkor minden más szempontot, az inflációt és a gazdasági növekedést is meghaladó általános szempont a munkahelyek ügye, az, hogy Magyarországon minden magyar dolgozhasson.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
"Ha a bérekről van szó, a B-közép rigmusa az érvényes: még, még, még, ennyi nem elég"

Mar latom megint megszavaz magának egy 30%-os emelést, hogy fedezze az orbani inflációt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SÍva
Gondolom, ha a mi fizetésünk lenne havi 5 milla és egyéb kiegészítések is jönnének még hozzá nem szólnánk mi sem! Sőt, hogy tovább menjek ha mi állapítanánk meg saját fizetésünket akkor sem szólnánk egy szót sem!
jáger laszló
Ov +ígérte 2024-ben akár pozitív 0 is lehet %-ban a reálbérnövekedésünk optimális esetben!!!.
Máris L vagyok ájulva...
csak ennyi barátilag
J.L.
Béla333
"Augusztus lehet az a hónap, amikor fordulat lehet abban, hogy a bérek növekedése magasabb lesz, mint az infláció – minderről Orbán Viktor beszélt a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. "

Ez a barom azt sem tudja, hogy a bérek nem emelkednek azért, mert bejár péntekenként a Kossuth rádióba és ott hülyeségeket beszél!
Béla333
"Ha a bérekről van szó, a B-közép rigmusa az érvényes: még, még, még, ennyi nem elég"

Ugyanolyan cinikus szöveg, mint amikor Demszky kiment arra a tüntetésre, ami a budapesti utak rossz minősége miatt volt azzal, hogy ő is tiltakozik e miatt!
A bérek helyzete a mocskos, hazug, tolvaj, hazaáruló maffiakormány elmúlt 13 éves baromkodása miatt tart ott, ahol most van, senki más nem tehet erről, csak O1G és a maffia serege!
puszt
Nyomasd B+, nyomasd... Még, még, még, ENNYI NEM ELÉG?!!!
Kovács Máté
még még még,a faszt beloletek ennyi is eleg vot fidesz
csak úgy....
és ennek a zseninek még nincs szobra magyarországon?
Yoda69
"Ha a bérekről van szó, a B-közép rigmusa az érvényes: még, még, még, ennyi nem elég"

Mar latom megint megszavaz magának egy 30%-os emelést, hogy fedezze az orbani inflációt.
madlaci66
ezek szerint az eü-s dolgozók, tanárok, védőnők, stb. nem járnak fradi meccsre
colibri
Tudjuk, b+, ez a ti himnuszotok, ez nektek szól! Itt vidéken meg sem tudom mondani mióta nem volt béremelés! Akkor is minimális. Hazugság az a magas átlagkereset!
csak úgy....
@Maccska: baxod, 0rbánnál még a kuka gyurcsány is jobb vót!
olcsóbb volt minden ,kevesebb államadósság..., - persze benneteket szaru érintett,hogy bezáratta a lipótot... :)
Eladott Ország
Emlékszünk még?
2010 az összefogás éve volt,
2011 a megújulás esztendeje,
2012 az elrugaszkodás,
2013 az emelkedés,
2014 pedig a gyarapodás éve.
Ehhez képest látjuk hol tartunk most. 2024 V alakú visszapattanás a Holdról éve lesz. Ezzel a gazdasági sok(k)al és a magas inflációval akarják növelni a társadalom immunrendszerét erősíteni. A plebsznek hőségriadó, a NER-nek bőségriadó.
Még szerencse, hogy Orbán olyan okos, és ért a gazdasághoz (is)...mi lenne, ha nem értene hozzá? Vitya ezt a 13 éven át elqrt gazdaságpolitikát még a holdról is látni! Közben meg eladtátok az országot! A tetű mindenről ugat csak arról nem, hogy az infláció 90 %-ért ő és a mocskos tolvaj bandája tehet. Hazug aljas gyáva szarházi. Már megint védeni akar minket, végünk van. A multik elleni kirohanásai és gyűlöletének érzékeltetése azt mutatja hogy csak elvenni tudja azt mástól ami jó, maga nem tud ilyet létrehozni és működtetni . A buta hazudós Nagy Mártonnal hülyítik a népet, hogy majd a második félévben olyan béremelés lesz , hogy a reálérték megmaradjon éves szinten. Na erre esély sincsen, ehhez átlagosan 13-15 -os % béremelést kellene még adni ,ezt legfeljebb a munkavállalók 5-10 %-a kapja meg ,legalább 20% meg egyáltalán nem fog béremelést kapni.
Hosszú ideig nem várható semmilyen növekedés, az ország összeomlott, nincs pénz már semmire és nem is lesz, romokban hever az oktatás, egészségügy, a MÁV, a családtámogási rendszer, stb. Már csak az Orbán strómanok ügyleteire,lopásaira és Orbánhoz közel álló nemzetközi háborús bűnözők támogatására jut... reálbérek 2022-2023
uploads.disquscdn.com/images/e14c10bd399e172cadfb10b2f165c89dd6c38124fc6b2f8d480022e0bedefc2b.png?w=800&h=673
inflációs ráta 2023 június
uploads.disquscdn.com/images/104e52e006ee3dead767e3418a6391dd4a949428499d4cbca1e7dcda56051fc0.jpg?w=800&h=631
Eladott Ország
"Ha bérekről van szó, akkor a B-közép rigmusa az érvényes: még, még, még, ennyi nem elég." A drága jó nénikédet fővezér, emeld meg a miénket is annyival, mint a sajátodat legutóbb és ígérem elég lesz. Tulajdonképpen minden mondatában csúsztat, hazudik. Ha én lennék a Jóisten, nyolc nap alatt teremtettem volna meg a világot. A nyolcadik napon olyan mikrofonokat és klaviatúrákat teremtettem volna, amelyek az első hazugság után letiltanak. A legtöbb interjú csak eddig tartana: "Jó napot kívánok!" "még még még ..." Dumál a suttyó aki saját magának megkétszerezte a jövedelemét. Ami nem B közép rigmus, hanem a repül a bálna dalszövege."Így kezdte Orbán a pénteki, Kossuth rádiós beszélgetését. Szerinte amikor a kommunistákat elzavarták, akkor egy tőkés gazdaságra állt az ország, akkor a fizetések nagyon alacsonyra álltak be, sokat szenvedtek a magyar családok." A kommunisták nem lettek elzavarva, mert éppen ott állnak most is a kondér körül, ahol maga, mint volt KISZ-titkár ossza szét a magyar nép adóforintjait, illetve, amíg Brüsszel nem zárta el a pénzcsapot, az uniós adófizetők pénzét. Milyen érdekes a fizetések alacsonyra állítása. Vajon mennyi volt a minimálbér 1998-ban? 19 500,-Ft. S most mennyi? Bruttó 232 000,-Ft. Vajon mennyi volt 1998-ban a miniszterek bére és most mennyi? De nézhetjük a nyugdíjak értékét is. Milyen érdekes most talán nem szenvednek a családok. Pedig éppen most tudják, vagy már megtudták, hogy mi várható bölcsőde és óvoda téren. Igaz a romániai magyarok megsegítésére jutott pénz, hisz 100 000,-Ft kap minden gyermek, de itthon meg éppen elvesznek a gyerekektől, mert fontosabb a kintiek, mint az itthoniak. Azok, akik most a kondér körül állnak, nem "kommunisták" voltak, hanem haszonleső köpönyegforgató párttagok, akik most éppen fidesz nevezetű bűnszervezet színeiben csapják be és lopják meg az embereket.
Néro2
Ha bármelyik ápoltat péntekenként odaültetnék egy mikrofon mögé a diliházban értelmesebbeket hadoválna össze mint ez a várbeli desznyó.
Egyébként ha már B középép te csuti maradonja akkor a kurva anyád Orbán Viktor kurva anyád Orbán Viktor rigmus jár.
Egyébként meg ha minden hazugságod fájdalmat okozna minden mondatod után üvöltenél.
Ha meg lenne isten megoldaná , hogy a fajtádnak is fájjon minden hazug mondatod.
Százezrek vonyítanának állandóan. Mondjuk nem zavarna a csendháborításuk.
ómió
Pedig az efftársak "nyócév" alatt "kemény 35000 Ft-tal" emelték a minimálbért!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok