A MÁV szerint nem akartak büntetni, de ilyen esetekben jelezni kell előre az utazást.
Egy kerekesszékes nő azt állítja, meg akarta büntetni a MÁV, mert nem jelentette be 36 órával előre az utazási szándékát

Fotó: Pixabay

"Tisztelt MÁV, mit kell tennem, ha nem tudom előre megtervezni nyaralásom minden napját, de nem szeretném felmérgesíteni a kalauzokat?"

- tette fel a kérdést egy kerekesszékes utas, miután a jegykezelő meg akarta büntetni. Állítása szerint az ellenőr azt kifogásolta, hogy utazását nem jelentette be 48 órával korábban.

"Megnéztük a menetrendet, kiválasztottuk a vonatot, amely mellett ott volt a kerekesszékes embléma, és meggyőződtünk róla, hogy ez valóban egy alacsony padlós szerelvény. Kimentünk az állomásra, megvettük a jegyeket. Ajtónyitás gombbal, majd a kis kerekek enyhe megemelésével már a vagonban is voltam. Békésen ücsörögtem a behúzott fékjeimmel, amikor megjelent a kalauz. Határozott nyugalommal és nemmel válaszoltam arra a kérdésére, hogy bejelentettem-e az utazásomat. Mondtam, hogy nem, ma délelőtt döntöttem el a barátaimmal, hogy vonatozni szeretnénk. Ezen ő felháborodott, meg akart büntetni, mert – szerinte – ha nem jelentem be az utazást időben, nem tisztázott, hogy kinek a felelőssége, ha velem történik valami"

– folytatta a történetét a nő a Népszavának. 

A MÁV cáfolta azt az információt, hogy megbünteti a járataira előzetes bejelentés nélkül felszálló mozgáskorlátozott utasokat.

Ugyanakkor azt elismerték, hogy a mozgáskorlátozott utasoknak az utazás előtt legalább 36 órával azért kell értesíteniük a MÁV-START-ot „a segítségnyújtás iránti igényükről, hogy a vasúttársaság felkészülhessen, és minden szükséges intézkedést megtehessen a szolgáltatás biztosítása érdekében”.

Forrás: 24.hu, Népszava

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Tehát: bejelenteni nem kell! Csupán 36 órával az utazás előtt rapportra kell jelentkezni a T. MÁV Hatóság előtt és 10 példányban leadni a Méltóságos Vasútnak azt az igényem, hogy (fizettem ugyan), de adja az engedélyét!
Ergo: úgy kell nembejelenteni, hogy bekelljelenteni! (akinek ez logikus, az vagy hülye vagy fideszes)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sakk Matt
@Philip Marlowe: Érdekes, a BKV járatain nem kell előre bejelenteni, hogy kerekesszékkel (esetleg babakocsival) közlekednél! Pedig azok a járművek forgalomban haladnak, sokkal esélyesebb egy nagyobb, váratlan fékezés.
Sakk Matt
"Sokat elárul egy társadalomról, hogy miként bánik az elesettekkel"
balos
@Sakk Matt: Nem hagyja őket sem az árokszélén,hogy elüsse egy "vak" sofőr ,hanem besegítik a nekünk ásott "árokba"!
Sakk Matt
@KisTehen: Ha másutt bunkók, akkor neked is fel kell zárkóznod?
Sakk Matt
@KisTehen: Te zárkózol fel a suttyók mögé! Neked OK, ha lopnak itt, mert lopnak ott és amott is!
Alapvető értékrendbeli hiányosságaid vannak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.