Gyurcsány Ferencék szerint a fideszes kormány kétszer is meglopta a magyarokat a lélegeztetőgép-bizniszük során.

Fideszes tempó: kétszer is megloptak minket a 300 milliárdos lélegeztetőgép csencseléssel

Valaki meghal, más meg keres rajta. Forrás: Youtube

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kormány százmilliárdos nagyságrendben okozott kárt – írja a SzMo. A koronavírus-káoszt kihasználva ugyanis egy közvetítő cégen keresztül több mint 300 milliárd forintért vettek 17 ezer, kínai menüvel működő lélegeztetőgépet. A gépekből azóta sem sikerült értékesíteni egy darabot sem, raktárban porosodnak.

A DK szerint a kormány kétszer is meglopta a magyarokat a lélegeztetőgép-biznisszel: először akkor, amikor túlárazva megvették a gépeket, másodszor pedig most, amikor a felesleges gépek tárolásáért is fizetni kell.

Arató Gergely szerdai online sajtótájékoztatóján arról beszélt:

újabb adatigénylési per erősítette meg, hogy a kormány százmilliárdos nagyságrendben okozott kárt a magyaroknak a lélegeztetőgép-bizniszben, amikor egy közvetítő cégen keresztül több mint 300 milliárd forintért vett 17 ezer lélegeztetőgépet. Az adatigénylésből kiderült az is, hogy a gépekből azóta sem sikerült értékesíteni egy darabot sem, raktárban porosodnak a megvásárlásuk óta.

Arató szerint az ügy miatt "senkit sem nem vittek el bilincsben és vezetőszáron, hiszen a tíz- és százmilliárdos korrupciós ügyek ennek a rendszernek a mindennapjaihoz tartoznak, a lényegét adják".

Arató Gergely szerint nem elég a választások óta kivetett több mint 30 megszorítás, a minden bevásárláskor kifizetett orbáni infláció, még "a kormány lopásaiért is nekünk kell fizetnünk, amíg marad az Orbán-rendszer".

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SÍva
Azért érdekes, hogy én ha hibázok a munkahelyen akkor számonkérnek, fizetnem kell és esetleg ki is rughatnak! Aki ezt a bődületes hibát vétette még dolgozik? Számonkérték? Fizetett kártérítést? Azért jó lenne a "honatyáink" munkaszerződésébe is ilyen dolgokat beleépíteni és végre is hajtani ha hibáznak! Most csak játszogatnak és a játék árát nekünk kell megfizetni!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SÍva
Azért érdekes, hogy én ha hibázok a munkahelyen akkor számonkérnek, fizetnem kell és esetleg ki is rughatnak! Aki ezt a bődületes hibát vétette még dolgozik? Számonkérték? Fizetett kártérítést? Azért jó lenne a "honatyáink" munkaszerződésébe is ilyen dolgokat beleépíteni és végre is hajtani ha hibáznak! Most csak játszogatnak és a játék árát nekünk kell megfizetni!
Kovács Máté
basod legzö biznisz 30 megszoritas egy ev alatt basod
oszt ök nem emelnek basod hazug mocsok ner basod
Béla333
És még a lényeg: olyan gagyi lélegeztető gépet vettek, ami nem is segített volna a Covid betegeken:
2020 június 09., 06:20
"Lovas azzal zárta a posztját, hogy „összességben elmondható, hogy a beszerzők minden jóakarata ellenére a ResMed Lumis 150 lélegeztetőgép SARS-CoV-2 vírusfertőzöttek intenzív osztályos, non-invazív lélegeztetésére sem alkalmas. Ezt erősíti, hogy azon munkatársaim, akik intenzív osztályon dolgoznak, gépi lélegeztetéssel rendszeresen foglalkoznak, azok ugyanígy vélekednek”.
444.hu/2020/06/09/annak-ellenere-is-ezerszamra-veszi-a-kormany-kinabol-a-lelegeztetogepeket-hogy-a-jarvany-csucsan-is-csak-82-en-szorultak-ezek-segitsegere

Nem csoda, hogy itt rohad az összes cucc, a kutyának sem kell!
Ez így már olyan súlyú bűncselekmény, amit csak a hülyemagyar maffiahívők néznek el ezeknek a mocskoknak!
Eladott Ország
" Fázunk és éhezünk. " Mert most tél van , de jövő tavaszra 50 % - os életszínvonal emelkedés lesz . Az után már csak éhezni fogunk . Egészen a következő télig. Ki is fogják plakátolni néhány milliárdból . Ebből is látszik, hogy az ellenzéki pártoknak külön-külön semmi esélye. Bármennyire is gyomorforgató csak a közös ellenzéknek lehet némi -elméleti- esélye az agyhalottak tömege ellen. Ennek az egész ördögi körnek csak Orbán halála vethet véget valószínűleg. Egy szekta tagjai akármeddig is képesek a szektavezérért szenvedni, (lásd, Sztálin ravatala mellett zokogó nép) akkor is kitartanak majd ha csak minden másnap esznek. Jobb őket elengedni és az ellenzék táborát aktivizálni a lehető legnagyobb mértékben. Több százezres tünetések, országos munkabeszüntetések kitartóan, elérik a hatásukat, nincs más út. És ezért a birka a leghasznosabb állat...berúgjak ma, beee
uploads.disquscdn.com/images/a8403f5d8ab4c120fcbf080bd60c7d29e021ae4f6697b5a65e0b3d5ebfb3d8f6.jpg?w=800&h=1012
Remélem az "Integrálási’ Tahóság" jól lecdsap a maffiaállamra! Ja, nem...
Pálinkás Pál
és akkor fletó, miért csak pofázol...?...nincs senki azon az oldalon ,aki valami szabadcsapatot verbuválna..?...
jáger laszló
Javaslom
Kapjon minden fidex tag 1et örök mementóként ,hogy emlékezzenek rá hogyan szívták a közös levegőt orbánnal anno
Így máris hasznosulna!!??...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Péter2
@sgl: De tudod miért kussol az ellenzék egy része , mert ők is bene voltak a a fideszes bizniszbe meg 2010 előtt fordítva , nem véletlen nincsen elszámoltatás , pedig most megtehetné a fidesz de nem teszi , mert benne voltak , most meg ők csinálják , már önállóan !
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 16:47 ☻ És a beléptető kapuk elb@szott milliárdjaival mi van?! Deutsch Tamás 4 miliárdért vett beléptetési kapukat, amit 50 millióért óriási buktával adtak el.Ő oktat stadion üzemeltetést. Neki olyan kapun kellene bemenni ahol nincs kijárat. Kakadu meg a lélegeztető gépek beszerzéséről tart majd egyetemi oktatást.
„Minden diktatúra beteg, és beteg azok agya is, akik azt kiszolgálják.” ( Nemere István )
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/280180360_5244665772285266_702826190877735596_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=c1l6BhxH_WkAX8CSNfc&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCq--UCC-vm29hXGtpr-19z7YE2__XcxYIYAA1yzlGepg&oe=64F4A992
SÍva
@KisTehen: És ha brüsszeli stílus akkor a magyar "honatyáknak" már át is kell venni? Tényleg egyre szégyenletesebb dolgokat tesznek és még mindig van aki védi őket! Aki egyszer leszerepelt soha az életbe nem engedném a parlament közelébe még kirándulóként sem!
Aki Én
@Philip Marlowe: volt már olyan, hogy megértettél egy hírt?
kereső
A havi őrzési dij 90 millió Ft.
Ennek a beszerzésnek az iratanyagát- szerződéseket, szállitókat, etc...semmisitette meg a külügy -gondolom véletlenül.
Ebből a beszerzésből keletkezett a maláj "üzletembernek" 17,6 milliárdos osztaléka. A maláj "üzletembert" a maláj hatóságok az ott elkövetett adócsalásért, sikkasztásért és egyéb csemegék miatt letartóztatta.
És...no comment: az Őrzésért, tárolásért felelős vállalat:(eredetileg a TEVA-é volt az ingatlan)
Végül a Carion Befektetési Alapkezelő Zrt. vette meg, pontosabban annak akkor még nyilvántartásba vétel alatt álló Carolina ingatlanalapja. A Carion-csoport neve egyebek mellett a 2016-os nemzeti otthonteremtési közösségekről szóló törvény idejéből lehet ismerős, a törvényjavaslatot benyújtó Rogán Antal ugyanis egyértelműen rájuk szabta a lakáslottóként elhíresült konstrukció szervezésének feltételeit.
ómió
Pedig az efftársak "harca" a nulla lélegeztetőgép, duplaanyi halott célkitűzés volt!
kereső
@sgl: Ébredj fel!!! Sok-sok mindent csak mi tartunk "észben". Nyilvánvaló búntettek sora mellett is olyan "pitiánerségekkel"" foglalkoznak- nyilatkoznak, közleményeznek, amelyek eltörpülnek ezek mellett. Magyarán: gereblyézik a vizet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.