Az utolsó pillanatban nyújtották be a számlát Orbánék. Az is kiderült, hogy még nem biztos, hogy búcsút kell vennie a magyar egyetemeknek az Erasmus-programtól.

Navracsics elárulta: Ennyi pénzt akar a kormány az EU-tól

MTI/Lakatos Péter

Magyarország 3,9 milliárd eurós hitelkérelmet nyújt be az Európai Bizottsághoz a helyreállítási alap (RRF) hitelrészéből – mondta a területfejlesztési miniszter csütörtökön. Navracsics Tibor azt is hozzátette, a dokumentumokat ezen a napon, éppen a határidőre eljuttatják az EB-hez.

A pénzt ígérete szerint energetikai infrastruktúra, energiahatékonysági pályázatok, illetve a zöld átállás projektjeinek finanszírozására szeretné fordítani a kormány.

Arra a kérdésre, hogy ebből a hitelkeretből mikor lesz folyósítás, Navracsics Tibor nem tudott választ adni. Ugyanakkor hozzátette: az RRF-ből pénzelt projekteknek 2026 nyár végére meg kell valósulniuk.

Az uniós pénzre azért kell várni, mert az Orbán-kormány nem teljesíti az EU jogállamiságra vonatkozó elvárásait. Navracsics erről azt mondta: a Bizottság még mindig nem készítette el azt a hivatalos értékelését, amit a kormány adott a magyar jogállamiságra vonatkozó uniós kifogásokra.

Nincs még veszve az Erasmus-program sem

A miniszter beszélt az Erasmus-programról is: ebből az uniós finanszírozású cserediák-programból esélyes, hogy kiesnek az alapítványi fenntartásba átszervezett magyar egyetemek, mert az EB nem látja biztosítottnak, hogy a kapott pénzeket tisztességesen használják majd. Navracsics szerint az Erasmus az európai integráció leghatékonyabb "reklámja", és érthetetlen módon a Bizottság ennek élményétől akarja "megóvni" a hallgatókat. Azt mondta, 2024 második félévéig a program finanszírozása biztosított. A tárgyalások folyamatosak – tette hozzá – amennyiben november végéig meg tudnak állapodni, akkor 2024 második felétől is folyamatos lesz az Erasmus-pénzek folyósítása.

A kohéziós pénzek tekintetében pedig nincs ilyen szigorú határidő. Amint a jogállamiságügyben visszajeleznek, akkor megnyílnak a források – ismertette a miniszter.

Forrás: MTI

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Csicska! Mikor is jönnek a pénzek?
Elég szarul végzed a munkád, hiszen mást se csinálsz, mint a pénz érkezésről hazudozol össze-vissza!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Csicska! Mikor is jönnek a pénzek?
Elég szarul végzed a munkád, hiszen mást se csinálsz, mint a pénz érkezésről hazudozol össze-vissza!
Eladott Ország
Kedves Brüsszeliták! Kéne egy kis pénz tőletek, hogy a jövőben is hatékonyan tudjunk mocskolni titeket! Remélem megértitek ez számunkra milyen fontos! Geciék a haldokló nyugattól várják, hogy finanszírozza a felcsúti szaros kártyavárat. A türk testvérek nem adnak more?! Ez régen is így volt, Kádárék is keletre jártak fikázni a haldokló kapitalizmust, de lóvéért nyugatra mentek. Baszki úgy érzem, mintha visszamentünk volna az időben negyven évvel. Magyarország előre megy?! Nem, hátra!- 40 évvel mentünk csak vissza? Elnézve a vármegyéket és ispánokat, meg a hétvégén zárt szülészeteket, vagy azok megszűntét, az orvosláshoz való hozzáférést, az 1-4-ig összevont iskolai osztályokat, ahol egyetlen tanító vitte a sulit hát van az bő 100 év is. Ha Móricz, vagy Mikszáth feltámadna csak a technológiai fejlődés ütné szíven őket. A morál, a lopás, a nepotizmus a kivagyiság pont olyan lenne, mint az ő korukban, sőt! "Magyarország erős és büszke ország!" és attól kérünk kölcsön akitől kapunk. De ha kemények és büszkék vagyunk, akkor miért kell örökké kölcsönökből élnünk?! És a kölcsön hazai hasznát, Ráday Mihály után szabadon: "Unokáink sem fogják látni." Nyugalom, ebből sem kapunk egy fillért sem, ahogy más pénzt sem. Vagyis már az uzsorások sem adnak pénzt Orbánnak. De, csak ezt könnyebb ellopni. Minden létező csatornát kihasználnak pénzszerzésre. Minél több bejön, annál többet lehet lopni. "Az ország hosszú ideig nagyon jól meglenne európai uniós pénzek nélkül is, tévedés, hogy ezen múlik az ország boldogulása" Gulyás Gergely 2023. február Nem sül ki a szemetek a szégyentől, hogy naponta többször az eu asztalára szartatok, most pedig felcsipegetitek a morzsákat? Erkölcsi és szellemi hulladékok vagytok!
rücsü41
A hitel kérelemhez számlát kell benyújtani?Ez azt jelenti hogy a pénzt már elköltöttük, a beruházást, a munkát elvégző benyújtotta a számlát nekünk és mi ki kifizettük, és erre akarunk hitelt felvenni?Ez akkor már csak annyiban segít, hogy csökkenni fog a tartozásunk?
Eladott Ország
Már Hofi is megmondta: „Na de gyerekek! Egy haldoklótól kölcsönkérni?!” Ha meghal és eltemetik, lent is jobban fog élni, mint mi.És ha éjfélkor szellemjárás lesz, nem ők jönnek fel kísérteni, hanem mi megyünk le enni."-Hofi De most Brüsszel haldoklik vagy Magyarország, zavarban vagyok. Ilyen is csak itt van! Ez az igazi magyar vircsaft. Brüsszeltől kérnek pénzt, hogy majd Brüsszelt mocskolják a propagandájukkal! Szép! - Ándi! Búcsúzz el szépen a Rosé Dórtól, holnap veszünk nagyobbat! - nyalta meg szája szélét a hírös matematikus...sztoikus bölcselő „az ész vezessen”, ne a vágyak és érzelmek.
uploads.disquscdn.com/images/b7d29794a7566f635f3a0dca54cb7f9674e4397766a99e9f4b65f0da6c9d46e0.jpg?w=800&h=1280
"Az eddigiekhez hasonlóan energetikai infrastruktúra, energiahatékonysági pályázatok, illetve a zöld átállás projektjeinek finanszírozására." Pont időszerűen lett lekaszálva a napelem itthon...zsenik. A zöld átállást, energiahatékonyságot is zseniálisan kimeríti a fasiszta fideszes szakértelem, még jobban odaláncolja magát az orosz szarhoz, mert mi így állunk át. A lelátón vigyorgó kipcsáktürk akasztófavirág haverjaitól miért nem kér? Oda adni kell. És tényleg haldoklik, ezt megmondta Schmidt Mária is, hogy pl Németország már nem is létezik.
uploads.disquscdn.com/images/a86e6bdf8df042ef8967dcf34453e0d4690e1818ccee7430842190d8d17d1289.jpg?w=800&h=1280
kereső
A pénzt ígérete szerint energetikai infrastruktúra,(lölö) energiahatékonysági pályázatok(lölö), illetve a zöld átállás projektjeinek (??? ki a jelentkező- melyik arab emirátus??)finanszírozására szeretné fordítani a kormány.
csak úgy....
"A pénzt ígérete szerint energetikai infrastruktúra, energiahatékonysági pályázatok, illetve a zöld átállás projektjeinek finanszírozására szeretné fordítani a kormány."
oszt hol vannak akkor a pedagógusok, ha megint a lölö meg a vö kap mindent a brüsszeli suskából?
Eladott Ország
Orbán : A magyar ember csak az Isten, a haza és szerelme előtt térdepel, meg amikor pénzért könyörög Brüsszelben. Nagy a córesz’ van rinocérosz bőr a pofájukon. Az van de jó vastag. Már az üres kasszát is ellopták. Geci, eddig odaszartál, amiből ettél! Aztán hol vannak a nagy elvtársi barátok, akikkel mindig bratyizik a magyar vezetés és állítólag a normalitás utolsó bástyái (nyilván!), miért nem ad ilyenkor kölcsön a Türk Tanács, Oroszország, Kína, Szerbia, Erdogán meg ilyen random szub-szaharai önkényesen megukat vezetőnek kikiáltó war-lord-ok, akikkel bájologni szoktak a "nagyjaink"? Akkor meg a faszér kell állandóan ezeket habosra szopnia a magyar vezetésnek? "A hitelhez egyébként szintén csak úgy lehet ténylegesen hozzáférni, ha a már említett 21 pontos vállalást teljesíti Magyarország." Most akkor miben reménykednek? - Abban, hogy az EU-befogadja. A befogadás ténye attól függetlenül, hogy utalják vagy sem, a hitelminősítőknél egy jó pont lesz. Ha jól tudom valamelyik nagy hitelminősítő holnap fog dönteni Magyarországról, ha rossz kedvük lesz, megyünk a bóvliba és a forintból WC-papír/játékpénz lesz. Pedig annyi jó ötletem volt még. Nyilatkozta az idős Orbán Viktor a moszkvai lakásában Rákai (Kálmán) Philipnek.
Ez a f@szi ( NavraCSICSKA ) úgy néz ki a fenti képen, mint Matula bácsi a Tüskevárban reggel a nádkunyhója bejáratánál, szarás után, de még a második cigi előtt, csak ennek az alakítása sokkal többe fáj nekünk, mint a Tüskevár teljes nyomdai és filmgyári költségvetése mai pénzben. A Tüskevár legalább olvasható, nézhető volt, ettől a nerbohóctól meg már hánynom kell.
csak úgy....
ha ez a faxi valóban egy tanult ember,akkor miért nem veszi észre,hogy a fönökei-párttársai belöle is hülyét kreálnak?
verőce21
Nem vagyok ellene a kormányprogramoknak, de drukkolok, hogy erre a brüsszeli vágyvezérelt sötétzöld projetre - "energetikai infrastruktúra, energiahatékonysági pályázatok, illetve a zöld átállás projektjeinek finanszírozására" - ne nyerje el az ország a lét...!

Emiatt ne adósítsuk el magunkat...! Félek, hogy most még kiegészítő, plusz keretet is fel fognak kínálni, erre az energetikai szélhámosságra...! :)
Erre még annyira sincs szükségünk, mint a stadionokra...! :)
kereső
Navra ne hülyitsd az istenadtát. Az Erasmus nem csak, és nem főleg a pénzről szól. Az eu-s egyetemek már ne fogadják a magyar modellváltó egyetemek diákjait, és oda eu-s diák nem jelentkezhet a programban. Majd, ha teljesülnek a jogállamiság , a demokrácia feltételek- akkor majd lehet .Addig nem- akkor sem, ha a magyar kormány vállalná a finanszirozást.
Az Erasmus+ Horizont programból meg ki vannak zárva a modellváltó egyetemek kutató oktatói- sőt a más egyetemek , és kutatóhelyek kutatói is. Elintéztétek- és ebben te vagy a legnagyobb hunyó navra. A te igazságügyminiszterséged alatt születtek meg azok a törvények, amelyek idáig vezettek. Te raktad le ennek az alapjait.
verőce21
18:26) Addig járt oda, jól behülyítették Navrát Brüsszelben...! :)
Eladott Ország
Ezeknek nem szabad adni egyetlen euró centet sem! Csókolom a kezsit’ lábát, aggyon' mán kis alamizsnát... "Mi egy büszke, szuterén' ország vagyunk!" Kellene még egy jacht a fatolvaj vejparasztnak meg a dongalábú, szarospelenka dobáló suta feleségének is. Nehogymá csak Mészárosnak legyen. Az, hogy a magyar emberek mennyi hitelt vesznek fel, honnan és hogyan, az miért tartozna a magyar emberekre? Azt majd eldönti a felcsúti lókupec - TELJHATALOMMAL. A magyar embereknek 1 dolguk van, visszafizetni a felcsúti lókupec által felvett és elköltött hitelt. Azért ez már mekkora gazdasági siker lesz megint, sikerült az országot befelé eladósítani, majd a kínaiakat a nyakunkra hívni, hogy telepítsenek ide mindent is beszennyező akksigyárakat, mindenkitől veszünk gázt + olajat a piaci ár felett, majd a bűnös nyugattól is pénzt kuncsorgunk, közben megint olimpiát akarunk rendezni, mert az a hasonló méretű görögöknek is hogy bejött 2000-ben... Na mi van, az EU legerőseb, legjobb, leg.., leg, gazdasága pénzért pitizik a mocskos prücceli’ bürokratáknál? Nagyon nagy lehet a baj NER tájékon, ha a potrohos csüngőhasú kolostorártány megalázkodik! A disznófejű nagyúr, Ő nem alázkodik. Valamelyik fullajtár hülyegyereke teszi helyette.
uploads.disquscdn.com/images/136de6225ba625f37d51d96ba6d25bf4caeb6376f9d56c8572db38c3383994ec.jpg?w=800&h=1600
teuton
@verőce21: Bizony hiaba jart oda, a hazugsagoknak Brüsszelben mar nem hisznek! Most meg folyamatosan hazudozik a birkaknak, hogy mikor jön a penz. mar tavaly novemberre igerte, aztan a tavaszra, aztan a nyar vegere, most meg hazudozik tovabb. De amig a feltetelek (a merföldkövek) nincsenek sziklaszilardan törvenybe iktatva, amig nincs jogallamisag,addig egy fitying sem jön! Erted vergödszke?
Eladott Ország
@verőce21: ma, 18:32 ♣ "Az összesen mintegy 28 milliárd euró odaítélése és folyósítása alapvetően 27 feltétel végrehajtásától függ, ezek túlnyomó többsége az igazságszolgáltatás függetlenségét erősítő és korrupcióellenes intézkedéseket foglal magában. Nagy részüket már tavaly, illetve az év elején kipipálta az Orbán-kormány, Brüsszel azonban csak száz százalékos teljesítmény esetén kíván utalni."
jáger laszló
Csak kapjuk + előbb a pénzt,majd utána baszogathatjuk Brüsszelt!!!
Mindent a maga idejében!!
Ez a taktika!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
verőce21
@Eladott Ország: Akkor talán nemhiába drukkolok, hogy a sötétzöld maffia diktátumára ne kapjon pénzt az ország...! :) @teuton:
csak úgy....
@verőce21: a fidesz mindíg örül ,ha a hívei közül ,1-1 fogalma sincs "ártatlanság" szót emel az érdekükben a propelleren! :) kár,hogy a hiányos tudásoddal és a nyelved folyamatos használatával sem emelkedtél a fideszes fellegekbe, - de legalább ,-majd elmesélheted az unokáidnak, hogy milyen íze van "az élet vizének"
verőce21
Az energetikai programok közül az egyik legkecsegtetőbb, a napelemes rendszerek telepítése, beruházása volt.

De a minap - pontosabb számítások után -, még arról is kiderült, hogy a soha meg nem térülő beruházások közé tartozik...! Nem a havi elszámolások miatt, vagy egyéb gazdasági szabályozók miatt, hanem egyszerűen azért, mert az igazi hasznot a bankok viszik el belőle.
Akkor mit várunk el, a kevésbé szofisztikált megújulóktól, vagy éppen a nikecelltől...? Soha meg nem térülő beruházás egyik sem...!
Lehet ragozni, beszélni róla, vitázni, de az igazi haszon csak a bankoknál fog jelentkezni...!
Mi pedig dolgozunk vele egy csomót, hogy elfáradjunk...! :)
csak úgy....
@verőce21: te csak magyaros viszonylatokat említesz, - már régen kiderült, hogy magyarországon élni sem érdemes,hiszen a hozzád hasonló vak idióták + a cigányság határozzák meg a szavazataik alapján,hogy ki legyen az úr a háznál! :)
Eladott Ország
@verőce21: 3,9 milliárd eurós hitelkérelmet nyújt be Magyarország az EU-nak. Hanyatló, rothadó nyugat! Küldjetek pénzt! Lécccci! Mert a magyar gazdaság köszöni jól van, de azért mégis... hátha még sincs annyira jól.
twitter.com/Skorpiooh/status/1697216420151537928/photo/1
verőce21
@Eladott Ország: 19:53) Te hülye vagy, már régen másról beszélünk...!
verőce21
@csak úgy...: "te csak magyaros viszonylatokat említesz...! - a világon mindenhol egyformán érvényesek a fizika törvényei...! :)
Peller Anikó
Akar :))

@setét21: A 40 C°-t még birod? Vagy csíkban hideg van?
verőce21
Az örökmozgót még sehol sem találták fel, mindegyiket a pénz mozgatta eddig...!
A haszon pedig a bankokban csapódott le/be... beee!
verőce21
@Őrnagy: Majd ha műholdakról nyerik az energiát az elektromos autók sugárzàssal, nem kell bele akkumlátor...!

Lesz előfizetéses és dominó csomagban elektromos autó...!
Jelenleg az üzemanyagot "domino csomagban" vásárolják a kutakon az autók...! :)
verőce21
21:45) Mondjuk ez Elon Musk-kal lenne egy tárgyalási téma...!
csak úgy....
@verőce21: @Őrnagy: lányok ,ti nagyon butuskák vagytok! :)
szegény hazám
@csak úgy...: Tiltakozom!! Tiltakozom!!! Az űrnagy kemény kiállású katona, kemény betonból van a híg agya.
ómió
Akarni lehet! Ám, korruptbolsiék ott Brüsszelben azt már rég ellopták!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.