Még életbe sem lépett a 2024-es költségvetés, de már módosított is azon az Orbán-kormány.

Az Orbán-kormány máris hozzányúlt a 2024-es költségvetéshez – Lázár János nem fog örülniMTI Fotó: Kovács Tamás

Az Országgyűlés az egységes költségvetési törvényjavaslatot 121 igen szavazattal, 44 nem ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta, és erről még július elején döntöttek. Ez a költségvetés azonban még hatályba sem lépett, a nyár utolsó napján egy késő esti rendelettel máris módosított rajta a kormány – tudatta az atv.hu.

Ez alapján rosszabbul jár a Lázár János vezetett Építési és Közlekedési Minisztérium.

A személyi juttatásokra szánt keretből, a fizetések utáni járulékokból, illetve a szociális hozzájárulási adóból több mint 230 milliót csoportosítanak át. Az összeg a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósághoz kerül át, amiből a bérköltségek egy részét fedezik majd.

Lázár János minisztériumának keretéből több mint 1 milliárd forintot kap a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, nem részletezett dologi kiadásokra.

A Gazdaságkutató vezérigazgatója szerint mindezt arra enged következtetni, hogy a kormány jelenleg „nincs a helyzet magaslatán”. Szerinte hiányzik a párbeszéd a minisztériumok között. Ugyanakkor a Momentum a '24-es büdzsét kamunak tartja, a DK pedig hiányolja a vasútfejlesztésre fordítandó forrásokat.

Forrás: atv.hu

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
„Aki egy nyolcszázmilliárd forintos kasszában nem talál meg 32 milliárd forintot most, amivel majd később elszámolunk, az tegye le a lantot” - mondta a MÁV-osnak nemrég - az ő kasszája ennek sokszorosa, ezt észre se kellene vennie, vagy tegye le a lantot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
oszt ki nem szarja le, hogy Lázár minek örül?
tothjani
A költségvetést még a Kádár korszakban is a Parlament jóváhagyásával módosították, még akkor is ha Moszkva határozta meg.
Nessy
Már évek óta ez a nyár eleji következő évi költségvetés csak egy felesleges bolha cirkusz! Mire életbe lépne, már a fele sem igaz! Nem ok nélkül ragaszkodik Orbán a "vészhelyzetekhez"! Csak az a baj, hogy annyit sem ért a gazdasághoz,pénzügyekhez, mint egy hathetes macskakölyök!
balos
A hozzányúlás a költ-seggvetéshez már "megszoptuk" 100x a gránit fasz-alapfirkálmányt pedig már annyiszor modosították éjjel,hogy még a kurváik sem győzik a kibaszást!Szóval előre a Mohácsi úton!Kitartás éljen a megbonthatatlan muszka-kinai-seggek fényezője a csúti-hitler!
Nessy
@Horizont: Megtehetik? Megtehetik! Meg is teszik! Ezzel egy baj van, hogy ez a dilettáns kormányzás nem csak a szavazóikat sújtja, hanem mindannyiunkat! Kivéve a levelező tagozatosokat, akik milliárdokért a fideszre szavaznak, de döntésük ódiumát már nem élvezik!
Juhász István
Nagyobb összegbe mernék fogadni, hogy mikorra ránk köszönt a 2024. év, akkorra minimum 10 / TIZ / alkalommal fogják módositani a 2024.- es évi KÖLTSÉGVETÉST.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.