A közlekedési miniszter múlt vasárnapi beszédében ékes hangon méltatta Horthy Miklóst Kenderesen, erre reagált a Nemzeti Múzeum főigazgatója. 


L. Simon László szerint elragadta a hév Lázár Jánost, amikor Horthy Miklóst éltette

Fotó: ATV

L. Simon László az ATV Egyenes beszéd című műsorában volt vendég, ahol beszélt arról is, hogy Lázár János Horthy Miklós újratemetésének 30. évfordulóján nagy szavakkal méltatta az egykori ellentengernagyot.

Lázár azt mondta: „Horthy kivételes államfő, igaz magyar hazafi és hős katona”. Erre reagált L. Simon: 

"Óvatosan kell fogalmazni Horthyval kapcsolatosan, mert nem lehet, hogy csak a pozitívumokat látjuk és nem vesszük tekintetbe azon zsidó származású honfitársaink érzékenységét..."

- mondta L. Simon az interjúban.

L. Simon szerint árnyaltan kell megközelíteni a kérdést: Horthy vitathatatlan érdemének tartja, hogy rendkívül jól választotta meg az ország vezetőit, politikai stabilitást hozott és kivezette az országot a teljes reménytelenségből, a másik oldalon azonban azt emelte ki, hogy nem tudta elkerülni az ország belesodródását a háborúba, és nem tudta kezelni a németeket.

Forrás: 444.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Az kellett volna, hogy ne elragadja, hanem elüsse...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
LSL forrófejűnek nevezte Lázárt a Hortiról való +nyilvánulása miatt!!
Csak ennyi
barátilag
J.L.
jáger laszló
Horthy Miklós kormányzó történelmi +i ítéléséről nem itt kell vitatkozni,mert az történészi feladat
Itt csak politikai véleményt lehet nyilvánítani ami magánvélemény!
Az én véleményem azonban nem pozitív!
csak ennyi
barátilag
J.L.
vacsi
"nem tudta elkerülni az ország belesodródását a háborúba, és nem tudta kezelni a németeket."
A legnagyobb bűne pedig az, amit a zsidókkal - magyar állampolgárokkal művelt! Tekintet nélkül öregekre, gyerekekre, sőt, kisbabákra... Az utcánkban, ahol felnőttem, 5-6 ház volt, melyben zsidók éltek - amíg tehették. Mikor gyerekként nagyszüleimmel végigsétáltunk az utcán, mindig megálltak ezek előtt a házak előtt, és csak annyit mondtak: mindnyájan ott pusztultak... Iszonyú volt hallgatni!
simmering73
"Nem lehet Horthyt úgy rehabilitálni, hogy az eszméit és az ideológiáját, az általa elkövetett bűnöket, a népirtásban való részvételt ne mosnák tisztára. Horthy rehabilitációja fajgyűlöletből, a náci ideológiával való azonosulásból és zsigeri zsidógyűlöletből, antiszemitizmusból származik. Akik rehabilitálni akarják Horthyt, azok meg akarják tisztítani az antiszemita ideológiát, politikai programmá akarják emelni az antiszemitizmust. Ez egy antiszemita újjászületés meghirdetése, a zsidóellenes uszítás, a „kereszténynek” nevezett náci propaganda és ideológia zászlóbontása."
nepszava.us/lazar-kenderesi-vasuttorteneti-kiallitasa-haduzenet-a-zsidosagnak/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.