A frissen kiadott inflációs adatok alapján már most lehet tudni, hogy 2024-ben mennyiért autózhatunk az autópályákon. Fájni fog…

Brutális drágulás jön az autópályákon

Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

2024-ben a sztrádadíjakat a most augusztusi infláció mértéke szabja majd meg, ami 16,4 százalékos volt. A Pénzcentrum kiszámolta, mennyibe is fognak kerülni a matricák jövőre.

Korábban az Építési és Közlekedési Minisztérium kijelentette: 2024-ben a sztrádadíjakat az augusztusi infláció mértéke szabja majd meg.

A használati időtartam-alapú (e-matricás) rendszerben 2024. január 1-jétől a használati díj megfizetése ellenében használható autópályákról, autóutakról, főutakról és azok díjáról szóló 45/2020. (XI. 28.) ITM rendeletben foglaltaknak megfelelően, a 2023 augusztusára irányadó, valamint a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett, a 2022 augusztusához viszonyított fogyasztói árindex mértékével emelkedik majd egységesen minden matrica ára

- szól az Építési és Közlekedési Minisztérium indoklása.

Miután a KSH közzétette: 16,4 százalékos volt infláció, így alakulnak majd 2024-től az autópálya matrica díjak a D1 (személyautó) kategóriában:

- a 10 napos matrica ára 5 500 Ft-ról 6 402 (kerekítve 6 400) Ft-ra,

- a havi 8 900 Ft-ról 10 359 (kerekítve 10 360) Ft-ra,

- a vármegyei (éves) 5 720 Ft-ról 6 658 (kerekítve 6 660) Ft-ra,

- az éves (országos) 49 190 Ft-ról 57 257 (kerekítve 57 260) Ft-ra emelkedik jövőre.

Az elvileg 2024-től érkező, egynapos pályamatricáról jelenleg nincs sok információ, de korábbi értesülések alapján 5100 forintba kerülhet majd.

Forrás: Pénzcentrum.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yeromos
A kormányinfón mintha azt mondták volna, hogy letörtük az inflációt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toller Béla
Nem jön magától, ezt úgy csinálja nekünk a kurmány !
kereső
Mindez az "infláció" nyakon ragadása, letörése, térdre kényszeritése, tökön ragadása érdekében. Azután meg álmélkodnak, hogy a boltokban nem csökken az élelmiszerek ára- aminek nem a termelő az oka, hanem az üzemanyag, a szállitási /útdijak/költségek emelkedése .
izéke
Valahogy a bérek emelése elmarad az inflációtól...de most akkor mikortól is lesz egyszámjegyű az a csúnya,kiütött,agyba-főbe vert infláció ami ellen oltásunk is van???
Yeromos
A kormányinfón mintha azt mondták volna, hogy letörtük az inflációt.
namihami
Lölőék megkapták az autópályák feletti hatalmat! A matricák árán és az újonnan fizetőssé tett pályaszakaszokon is láthatjuk! A Viktor családi kasszája követi a nemlétező és folyamatosan letörő inflációt!
justhpeter
Valaki elhitte azt a mesét, hogy egyszámjegyű lesz az infláció ?
kereső
@KisTehen: Ne hazudj barom. Dobrev Klára az egyik kidolgozója az európai egységes minimálbér rendszernek- az EP már tárgyalta. akkor hogy visongattál ezért. Menj legelni...
Pálinkás Pál
@KisTehen: te ugatsz..?...mikor kijelentettétek hogy az alacsony bérek dübörögtetik a magyar gazdaságot...minden rohadt fideszesnek föld alatt a helye...!..
izéke
@KisTehen: nem értelek,azt akarod,hogy az EU állja a magyarországi fizetésemeléseket? Az orbánék dolga lenne,hogy rendeletekkel,ösztönzőkkel,törvényekkel biztosítsák az itthoni magasabb fizetéseket. Az egységes európai minimálbért pont orbánék ellenzik,mondván a gazdaságok nem tudják kigazdálkodni a kb 1200eurós minimálbért. Akkor ki is állja a különbözetet? Az EU?
Kovács Máté
baszatok meg az alando emeleseket ner
basod 5100 egy nap matrica
szarnatok osze magatokat a kolostorban basod
ómió
Csak nem kár volt mindent "felszankcionálnotok", efftársak!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.